Az 5 legjobb ingyenes offline GPS és navigációs app

2019.08.29 0 hozzászólás 49583 olvasás
Az 5 legjobb ingyenes offline GPS és navigációs app

Finoman szólva is kellemetlen, ha egy elhagyatott út közepén adja fel a szolgálatot a neted és fogalmad sincs, merre kellene tovább haladni. Pláne, ha egy teljesen ismeretlen országban vagy. Ezzel az 5 offline GPS alkalmazással viszont nem kell a végcélig izgulnod és a térerő viszontagságaira sem kell bíznod magad.

1. Google Maps

Úgy is mondhatnánk, hogy a „jó öreg megbízható”. A Google Maps nem maradhat ki egyetlen navigációs felsorolásból sem és bár sokan nem tudják, de offline is remekül használható a legújabb frissítés óta. Sőt, ha már letöltöttél egy útvonalat, az alkalmazás automatikusan átvált offline verzióra, ha útközben gyenge internet kapcsolatot érzékel - tehát a kormányt egy pillanatra sem kell elengedned (fő a biztonság).

Az app legnagyobb előnye, hogy minden bizonnyal már jól ismered, így nem kell új mozdulatokat, formákat megtanulnod ahhoz, hogy gond nélkül működjetek együtt. Nem kell mást tenned, mint aktiválni az offline térképeket az alkalmazás fő beállításaiban (alap helyzetben ez valószínűleg már így is van). A már hozzáadott térképek pedig 30 napig megtalálhatóak lesznek, ezután az app automatikusan törli ezeket.

gps_alkalmazas_2

2. Maps.Me

A Maps.Me akár a világ legjobb offline GPS alkalmazása címért is elindulhatna, egyszerűen nem tudsz belekötni. Akár az egész világ a telefonodon lehet, nincsenek korlátozva a letölthető területek. Az OpenStreetMap adatain alapuló appon belül nem csak, hogy egyértelműen felismerhető minden egyes utca, de még a számozásokat is tökéletesen látod.

Vagyis tűpontosan kereshetsz címeket vagy használhatsz akár helymegosztást is anélkül, hogy ezért roaming díjat kellene fizetned. A legkönnyebben használható és leginkább átlátható navigációs app – szerintünk.

3. OsmAnd

A GPS alkalmazás szintén OpenStreetMap adatok alapján dolgozik és kiválóan működik offline navigátorként; az utak jól láthatók és választhatók is. Amit hátrányként mondhatnánk ez esetben, hogy kicsit talán túl sok információt is mutat az app, amiben olykor bele lehet veszni.

Az ingyenes verzióban 10 térkép tölthető le (ebből egy világtérkép), ezen túl pedig néhány kiegészítőért (pl. kontúrvonalak) fizetni kell. Egyebeket viszont csak engedélyezni kell, mint például az audio vagy videós megjegyzések.

gps_alkalmazas

4. Here

Bár formailag eltér a többi offline GPS alkalmazástól, funkciójában a Here-ben sem fogsz csalódni, ha bizonytalan vagy az úticélod elérésében. Az egyetlen amit meg kell tenned, hogy regisztrálsz az appon belül, innentől viszont végtelen számú térképet tölthetsz az eszközödre.

Műholdas és forgalmi képeket, valamint a navigációs térképek minden elvárt szolgáltatását megtalálod benne. Sőt, azt is beállíthatod, hogy offline állapotban maradjon, így egész biztosan nem fogja a neted enni anélkül, hogy tudnál róla.

5. Locus

Ha a túrák megszállottja vagy, a Locus térképeit is ismerned kell. Szerkeszthetsz, tervezhetsz, rögzíthetsz utakat vagy meg is oszthatod ezeket a barátaiddal, hogy mindenki naprakészen várja az indulást és útközben se hagyjátok el egymást még véletlenül se. Ehhez még audio segítséget is kapsz, valamint olyan GPS technológiát, ami az akkumulátort is kíméli.

Sajnálatos viszont, hogy a Locus iOS eszközökre egyelőre még nem elérhető, így csak az Androidos tábor élvezheti az előnyeit. 

Már töltenéd is le az új GPS alkalmazásod? Ne hagyj ki másokat sem belőle, oszd meg ismerőseiddel cikkünket!

Kövess minket az instán

#SMART_CLINIC_HU