Az Apple elismerte - Komoly problémák vannak az iPhone 8 és iPhone 8 Plus készülékekkel

2022.06.29 0 hozzászólás 20810 olvasás
Az Apple elismerte - Komoly problémák vannak az iPhone 8 és iPhone 8 Plus készülékekkel

Az új Apple telefonokat elkerülte a szerencse. A legújabb iPhone 8 és iPhone 8 Plusszal kapcsolatban már több probléma is felmerült. Habár ezek a hibásodások nem olyan súlyos volumenűek, mint a tavalyi robbanó aksis Note 7 széria, azért elég zavaróak. Utánajártunk az eddigieknek.

Miért dühítőek ezek a problémák? Egyrészt, mert a készülékek rendkívül drágák, és ha ennyi pénzt kiad valaki egy telefonra, akkor problémamentes működést vár. Másrészt az iPhone 8 és 8 Plus leginkább egy vérfrissítése az iPhone 7-es szériának, egyáltalán nem számít új karosszériának, aminél esetleg könnyebben le lehetne nyelni az előforduló hibákat. Ezért érthetetlenül állunk a következő két eset előtt.

iPhone 8 Plus – Kijelző problémák és púposodó akkumulátor

Emlékszel még az iPhone 6 Plus esetében elhíresült Touch Disease problémára? Jelen esetben látszatra hasonló lehet a probléma. Több olyan bejelentés is érkezett, miszerint az iPhone 8 Plus kijelzői megerőltetés nélkül, véletlenszerűen szétnyílnak.

Névtelen

A problémát tapasztaló felhasználó az Independetnek adott interjújában elmesélte, hogy töltés közben érte a probléma a készüléket. Elképzelhető tehát, hogy töltés közben felduzzad az akkumulátor, ami kilöki az iPhone 8 Plus kijelzőjét. 

Frissítés

Az Apple vizsgálatot indított és megállapították, hogy egyértelműen az akkumulátorokkal van probléma. A legaggasztóbb ebben az, hogy maga a gyártó sincs még tisztában azzal, hogy pontosan mi és miért okozza a duzzadást. Ráadásul a vizsgálat során újabb meghibásodások bukkantak fel, így már 7 esetről is tudunk. Ez a szám nem tűnik nagynak, de nem felejthetjük el, hogy a Samsung Note 7 esetében 35 bejelentés elég volt ahhoz, hogy visszahívják a készülékeket és befejezzék a további árusításukat. Aggódni nem szabad, a készülékek akkumulátorai egyelőre nem robbannak, így egészségügyi veszélyt továbbra sem jelentenek. - bgr.com

iPhone 8 / iPhone 8 Plus – Hangszóró problémák

Néhány iPhone 8 tulajdonos furcsa hangszóró problémával szembesült: hívás indításkor zavaró recsegő vagy statikus zúgó zajt hallanak, mely eléggé negatívan befolyásolja a telefonálás hangminőségét. Több tucat ember számolt be erről a problémáról a MacRumors fórumokon, az Apple támogatói oldalán, a Redditen, illetve még egy Verge szerkesztőnél lévő készüléken is megjelent ez a típusú hiba.

Az Apple egy nyilatkozatában azt állította, hogy csak “kis számú” esetekben fordul ez elő, de nyugodjunk meg, a vállalat már dolgozik egy módosításon, ami majd megoldja a problémát. Ahogy mondta is az Apple szóvívője: “Tisztában vagyunk ezzel a problémával, mely kevés ügyfelet érint, de a csapatunk dolgozik már a javításon, mely a következő szoftverfrissítésen már bent lesz”.

Az alábbi videóból megtudhatod, milyen ez a recsegő hang. (használj fülhallgatót, hogy jobban halld a hangot.)

Úgy tűnik, hogy a recsegő hang mind az iPhone 8-at és a 8 Plus-t is érinti, mert a tulajdonosok azt jelezték, hogy szállítási módtól és földrajzi helytől függetlenül is előfordul a hiba. A zavaró hang viszont csak néhány telefon- vagy Facetime hívás esetén jelentkezik - tehát nem minden egyes telefonálás alkalmával, illetve akkor sem hallani, amikor a fülhallgatót kihangosításra használjuk. Ez azt sugallja, - ahogy az Apple is mondta - hogy szoftveres hiba van a háttérben, hiszen maga a hardver nem mutatja állandó jelleggel a jelenség meglétét. 

A zaj a hangszóró szélén, éles pattogás-sorozatnak hallatszik. Bár nem volt teljesen zavaró, de egy hosszabb hívás alatt azért idegesítő tud lenni ez a ropogás. Az Apple nem adott meg határidőt arra, hogy mikorra fogja megoldani a problémát, de az új telefon és operációs rendszer miatt egyébként is folyamatosan ad ki frissítéseket az elkövetkező hetekben és hónapokban.

iPhone 8  / iPhone 8 Plus - Általánosan előbukkanó szoftveres problémák

Habár ez a fent leírt két eset újdonságnak számít az Apple történetében, az új készülékeket sem kerülték el a megszokott általánosan előforduló problémák. A meghibásodásokat és javításokat ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze neked.

Sokan gondolják úgy, hogy a megjelenése után érdemes várni pár hónapot a vásárlással, hogy minden problémára fény derüljön, így ne érhesse meglepetés a vásárlót. Jelen esetben még nem beszélhetünk komoly és gyakran előforduló hardveres meghibásodásokról, így egyelőre nincs miért aggódnod, ha már előrendelted a készüléket. Ha kilökődne a kijelző, vagy egyéb problémákat tapasztalsz, juttasd el sürgősen egy Apple szervizbe a készüléket, vagy hozzánk. 

 

Te mit gondolsz erről? Érdemes várni megjelenés után, vagy azonnal a boltba kell rohanni az új készülékért? Oszd meg velünk kommentben!