Az Apple elismerte - Komoly problémák vannak az iPhone 8 és iPhone 8 Plus készülékekkel

Az új Apple telefonokat elkerülte a szerencse. A legújabb iPhone 8 és iPhone 8 Plusszal kapcsolatban már több probléma is felmerült. Habár ezek a hibásodások nem olyan súlyos volumenűek, mint a tavalyi robbanó aksis Note 7 széria, azért elég zavaróak. Utánajártunk az eddigieknek.
Az Apple elismerte - Komoly problémák vannak az iPhone 8 és iPhone 8 Plus készülékekkel

Miért dühítőek ezek a problémák? Egyrészt, mert a készülékek rendkívül drágák, és ha ennyi pénzt kiad valaki egy telefonra, akkor problémamentes működést vár. Másrészt az iPhone 8 és 8 Plus leginkább egy vérfrissítése az iPhone 7-es szériának, egyáltalán nem számít új karosszériának, aminél esetleg könnyebben le lehetne nyelni az előforduló hibákat. Ezért érthetetlenül állunk a következő két eset előtt.

iPhone 8 Plus – Kijelző problémák és púposodó akkumulátor

Emlékszel még az iPhone 6 Plus esetében elhíresült Touch Disease problémára? Jelen esetben látszatra hasonló lehet a probléma. Több olyan bejelentés is érkezett, miszerint az iPhone 8 Plus kijelzői megerőltetés nélkül, véletlenszerűen szétnyílnak.

Névtelen

A problémát tapasztaló felhasználó az Independetnek adott interjújában elmesélte, hogy töltés közben érte a probléma a készüléket. Elképzelhető tehát, hogy töltés közben felduzzad az akkumulátor, ami kilöki az iPhone 8 Plus kijelzőjét. 

Frissítés

Az Apple vizsgálatot indított és megállapították, hogy egyértelműen az akkumulátorokkal van probléma. A legaggasztóbb ebben az, hogy maga a gyártó sincs még tisztában azzal, hogy pontosan mi és miért okozza a duzzadást. Ráadásul a vizsgálat során újabb meghibásodások bukkantak fel, így már 7 esetről is tudunk. Ez a szám nem tűnik nagynak, de nem felejthetjük el, hogy a Samsung Note 7 esetében 35 bejelentés elég volt ahhoz, hogy visszahívják a készülékeket és befejezzék a további árusításukat. Aggódni nem szabad, a készülékek akkumulátorai egyelőre nem robbannak, így egészségügyi veszélyt továbbra sem jelentenek. - bgr.com

iPhone 8 / iPhone 8 Plus – Hangszóró problémák

Néhány iPhone 8 tulajdonos furcsa hangszóró problémával szembesült: hívás indításkor zavaró recsegő vagy statikus zúgó zajt hallanak, mely eléggé negatívan befolyásolja a telefonálás hangminőségét. Több tucat ember számolt be erről a problémáról a MacRumors fórumokon, az Apple támogatói oldalán, a Redditen, illetve még egy Verge szerkesztőnél lévő készüléken is megjelent ez a típusú hiba.

Az Apple egy nyilatkozatában azt állította, hogy csak “kis számú” esetekben fordul ez elő, de nyugodjunk meg, a vállalat már dolgozik egy módosításon, ami majd megoldja a problémát. Ahogy mondta is az Apple szóvívője: “Tisztában vagyunk ezzel a problémával, mely kevés ügyfelet érint, de a csapatunk dolgozik már a javításon, mely a következő szoftverfrissítésen már bent lesz”.

Az alábbi videóból megtudhatod, milyen ez a recsegő hang. (használj fülhallgatót, hogy jobban halld a hangot.)

Úgy tűnik, hogy a recsegő hang mind az iPhone 8-at és a 8 Plus-t is érinti, mert a tulajdonosok azt jelezték, hogy szállítási módtól és földrajzi helytől függetlenül is előfordul a hiba. A zavaró hang viszont csak néhány telefon- vagy Facetime hívás esetén jelentkezik - tehát nem minden egyes telefonálás alkalmával, illetve akkor sem hallani, amikor a fülhallgatót kihangosításra használjuk. Ez azt sugallja, - ahogy az Apple is mondta - hogy szoftveres hiba van a háttérben, hiszen maga a hardver nem mutatja állandó jelleggel a jelenség meglétét. 

A zaj a hangszóró szélén, éles pattogás-sorozatnak hallatszik. Bár nem volt teljesen zavaró, de egy hosszabb hívás alatt azért idegesítő tud lenni ez a ropogás. Az Apple nem adott meg határidőt arra, hogy mikorra fogja megoldani a problémát, de az új telefon és operációs rendszer miatt egyébként is folyamatosan ad ki frissítéseket az elkövetkező hetekben és hónapokban.

 

iPhone 8  / iPhone 8 Plus - Általánosan előbukkanó szoftveres problémák

Habár ez a fent leírt két eset újdonságnak számít az Apple történetében, az új készülékeket sem kerülték el a megszokott általánosan előforduló problémák. A meghibásodásokat és javításokat ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze neked.

Sokan gondolják úgy, hogy a megjelenése után érdemes várni pár hónapot a vásárlással, hogy minden problémára fény derüljön, így ne érhesse meglepetés a vásárlót. Jelen esetben még nem beszélhetünk komoly és gyakran előforduló hardveres meghibásodásokról, így egyelőre nincs miért aggódnod, ha már előrendelted a készüléket. Ha kilökődne a kijelző, vagy egyéb problémákat tapasztalsz, juttasd el sürgősen egy Apple szervizbe a készüléket, vagy hozzánk. 

 

Te mit gondolsz erről? Érdemes várni megjelenés után, vagy azonnal a boltba kell rohanni az új készülékért? Oszd meg velünk kommentben!

iPhone 8 Plus méretű iPhone 8 Plus méretű "iPhone X Plus" jöhet - Legfrissebb pletykák a 2018-as modellekről
2018. május 17.
A Macotakara nemrég megjelent írása újabb pletykákkal szolgált az idei évben megjelenő iPhone modellekről. A japán blog többek között azt írja, hogy a 6,5 hüvelykes "iPhone X Plus" nagyjából akkora méretű lesz, mint a jelenlegi iPhone 8 Plus, de ezen kívül is szolgáltat nekünk néhány érdekes csemegét.
Milyen kijelző lesz az új iPhone modelleken? Milyen kijelző lesz az új iPhone modelleken?
2018. május 10.
Az Apple várhatóan három új iPhone modellt mutat be ősszel: két csúcskategóriás mobilt OLED kijelzővel és egy 6,1 hüvelykes, LCD kijelzővel rendelkező készüléket. Egy friss riportban a KGI elemzője, Ming-Chi Kuo további részleteket is megosztott arról, mit várhatunk még ettől az LCD modelltől.
Titkos gyárban készíti saját kijelzőit az Apple? Titkos gyárban készíti saját kijelzőit az Apple?
2018. március 20.
A Bloomberg neves portál robbantotta a hírt: Kaliforniában egy titkos épületben saját kijelzők gyártásába fogott az Apple. Ahogy a cégtől megszokhattuk, elhagyják az eddig megszokott technológiákat és egy teljesen újat vezetnek be.