Az Apple fényérzékelő szenzor problémája csak egy teszt volt? – Vélemény

2018. április 25. -
Néhány hete az Apple komoly fejtörést okozott nekünk és még sok más, nem hivatalos iPhone szerviznek azzal, hogy az iPhone 8 készülékek, illetve az iPhone X képernyő cseréje után leállt a telefon fényérzékelő szenzora. Ezt a kellemetlenséget a most kiadott legújabb frissítés (iOS 11.3.1.) orvosolta, de kérdés, hogy várhatunk-e még hasonló problémákat vagy az Apple ezt egyfajta tesztnek szánta.
Az Apple fényérzékelő szenzor problémája csak egy teszt volt? – Vélemény

Sötét idők jártak

A helyzetre a frissítés előtt kifejezetten nehéz volt megoldást találni, mert azon kívül, hogy egy hivatalos iPhone szervizben történt meg a csere, csak a korábbi szoftver használata (11.2.6) segített. Ez utóbbi viszont április 6-tól nem elérhető, így csak az Apple (jóval drágább) szervizei maradtak annak, aki egy működő fényérzékelő szenzorra vágyott.

 

 Ha kíváncsi vagy, milyen kihívások elé állított minket az iPhone X képernyő cseréje, ebből a cikkünkből megtudhatod.

És az Apple elhozta nekünk a fényt

Ahogy már említettük, a legújabb szoftvernél az Apple megszüntette ezt a hibát, a mi szervizeseink napjait is megkönnyítve. A frissítésnek köszönhetően a fényérzékelő szenzor a képernyő csere után is tökéletesen működik, az iPhone 8, 8 Plus és iPhone X tulajdonosok nagy örömére. Ez nekik igazán jó hír, hiszen nem csak kedvezőbb áron javíttathatják készüléküket, de sokkal kevesebb időt is kell eltölteniük a mobiljuk nélkül.

iphone_x_kepernyo

 

Összetört az iPhone X kijelződ? Szervizünkben akár egy kávé mellett is megvárhatod a cserét, kollégáink fél óra alatt elvégzik a javítást.

Jöhetnek még hasonló meglepetések?

Mivel a szenzor hibát ilyen könnyen helyre tudta hozni az Apple, felmerült bennünk a kérdés, vajon szándékos volt-e ez a gyártó részéről. Az egyértelmű, hogy a hivatalos szervizek forgalmát lehet ilyen módszerrel növelni, de ez biztosan nem váltaná ki az iPhone használók tetszését.

Azt tartom inkább elképzelhetőnek, hogy szerették volna felmérni, milyen arányban választják az iPhone 8 modellek tulajdonosai más szervizek szolgáltatását a sajátjuk helyett. Ezt a lépést sem tartom feltétlenül etikusnak a részükről, de ez még elnézhetőbb lenne (persze nem szervizes szemmel).

iphoneok

Amiben leginkább hiszek, hogy ez csak egy baki volt az Apple részéről, amit viszonylag hamar képesek voltak kiiktatni. Ahogy eddig voltak, úgy a jövőben is lehetnek hasonló hibák a gyártónál, amik még minket is kihívás elé állítanak. Ami biztos, hogy szervizeinkhez bármikor fordulhatsz, ha a telefonod javításra szorul.

Ettől leesik az állad – a legőrültebb iPhone X kiegészítők Ettől leesik az állad – a legőrültebb iPhone X kiegészítők
2018. május 22.
Az iPhone X megjelenésekor sokakat meghökkentett az árával, innovációival és megjelenésével. Nem csoda hát, ha a készülékhez tervezett kiegészítők között is találunk feltűnő vagy egyenesen eszement darabokat.
Szeptemberben beköszönt a jövő – iPhone 8 és a kiterjesztett valóság Szeptemberben beköszönt a jövő – iPhone 8 és a kiterjesztett valóság
2017. augusztus 21.
Szeptemberben nem az iPhone 8 fogja a legnagyobb meglepetést okozni. Az Apple nem véletlenül szivárogtatja ki a különböző információkat a legújabb készülékről, mert valami másról, egy sokkal nagyobb dologról szeretné elvonni a figyelmet.
iPhone 7 vs. iPhone 8 – Összehasonlítás! Megéri váltani? iPhone 7 vs. iPhone 8 – Összehasonlítás! Megéri váltani?
2018. szeptember 6.
Komoly érdeklődés kíséretében fogja bemutatni az Apple a legfrissebb iPhone modelleket pár napon belül és a felmérések alapján rengeteg felhasználó szeretne még ebben az évben új készülékre váltani. Sokan vannak azonban azok között is, akik ugyan tervezik a cserét, de inkább egy korábbi iPhone mellett tennék le a szavazatukat.