Az Apple fényérzékelő szenzor problémája csak egy teszt volt? – Vélemény

2018. április 25. -
Néhány hete az Apple komoly fejtörést okozott nekünk és még sok más, nem hivatalos iPhone szerviznek azzal, hogy az iPhone 8 készülékek, illetve az iPhone X képernyő cseréje után leállt a telefon fényérzékelő szenzora. Ezt a kellemetlenséget a most kiadott legújabb frissítés (iOS 11.3.1.) orvosolta, de kérdés, hogy várhatunk-e még hasonló problémákat vagy az Apple ezt egyfajta tesztnek szánta.
Az Apple fényérzékelő szenzor problémája csak egy teszt volt? – Vélemény

Sötét idők jártak

A helyzetre a frissítés előtt kifejezetten nehéz volt megoldást találni, mert azon kívül, hogy egy hivatalos iPhone szervizben történt meg a csere, csak a korábbi szoftver használata (11.2.6) segített. Ez utóbbi viszont április 6-tól nem elérhető, így csak az Apple (jóval drágább) szervizei maradtak annak, aki egy működő fényérzékelő szenzorra vágyott.

 

 Ha kíváncsi vagy, milyen kihívások elé állított minket az iPhone X képernyő cseréje, ebből a cikkünkből megtudhatod.

És az Apple elhozta nekünk a fényt

Ahogy már említettük, a legújabb szoftvernél az Apple megszüntette ezt a hibát, a mi szervizeseink napjait is megkönnyítve. A frissítésnek köszönhetően a fényérzékelő szenzor a képernyő csere után is tökéletesen működik, az iPhone 8, 8 Plus és iPhone X tulajdonosok nagy örömére. Ez nekik igazán jó hír, hiszen nem csak kedvezőbb áron javíttathatják készüléküket, de sokkal kevesebb időt is kell eltölteniük a mobiljuk nélkül.

iphone_x_kepernyo

 

Összetört az iPhone X kijelződ? Szervizünkben akár egy kávé mellett is megvárhatod a cserét, kollégáink fél óra alatt elvégzik a javítást.

Jöhetnek még hasonló meglepetések?

Mivel a szenzor hibát ilyen könnyen helyre tudta hozni az Apple, felmerült bennünk a kérdés, vajon szándékos volt-e ez a gyártó részéről. Az egyértelmű, hogy a hivatalos szervizek forgalmát lehet ilyen módszerrel növelni, de ez biztosan nem váltaná ki az iPhone használók tetszését.

Azt tartom inkább elképzelhetőnek, hogy szerették volna felmérni, milyen arányban választják az iPhone 8 modellek tulajdonosai más szervizek szolgáltatását a sajátjuk helyett. Ezt a lépést sem tartom feltétlenül etikusnak a részükről, de ez még elnézhetőbb lenne (persze nem szervizes szemmel).

iphoneok

Amiben leginkább hiszek, hogy ez csak egy baki volt az Apple részéről, amit viszonylag hamar képesek voltak kiiktatni. Ahogy eddig voltak, úgy a jövőben is lehetnek hasonló hibák a gyártónál, amik még minket is kihívás elé állítanak. Ami biztos, hogy szervizeinkhez bármikor fordulhatsz, ha a telefonod javításra szorul.

5 zseniális tok, amelyek a félmillió forintos iPhone X-nek nyújtanak megbízható védelmet 5 zseniális tok, amelyek a félmillió forintos iPhone X-nek nyújtanak megbízható védelmet
2017. szeptember 26.
Az Apple végre bemutatta az új iPhone-t, a gyönyörű iPhone X-et. Amennyiben előrendelést tervezel, semmiképp se felejts el ütésálló tokot is választani hozzá, hogy már az első naptól kezdve biztonságban legyen újdonsült okostelefonod, hiszen egy ilyen készülék bizony nem kis befektetés.
Bővül a színpaletta - Jöhet az iPhone 7 Jet White! Bővül a színpaletta - Jöhet az iPhone 7 Jet White!
2016. november 10.
Ma egy igazán különleges hír ütötte fel a fejét. Pár hónappal az iPhone 7 és iPhone 7 Plus megjelenése után az Apple új színben gondolkodik?.
5 ok, amiért megéri iPhone SE-t venned 5 ok, amiért megéri iPhone SE-t venned
2016. március 29.
Akár 158 ezer jó okot is fel lehetne sorolni, miért érdemes megvásárolnod az iPhone SE-t. A viccet félretéve azonban kijelenthetjük, hogy a készülék előnye nem csupán az árban mutatkozik meg, sőt! Összeszedtük neked, miért vedd meg az Apple legújabb „olcsó” mobilját.