Az iPhone XS kamerája menőbb, mint gondoltuk

2018. szeptember 24. -
Az iPhone XS körül a bemutató óta megoszló vélemények keringenek, sokak szerint nem lépett annyit előre a készülék fejlesztésekben, hogy ilyen horribilis áron is megérje beszerezni egyet. Vannak azonban néhányan, akik szerint már a megújult kamera is annyival elképesztőbb teljesítményt nyújt, hogy már ezért megéri kicsengetni a szemkápráztató összeget. De miért is mondják ezt?
Az iPhone XS kamerája menőbb, mint gondoltuk

Az iPhone XS kamerája az első kritikák alapján elsöprő sikert aratott. Azt eddig is tudtuk, hogy az Apple az idei modellekben megnövelte a pixeleket és magát a szenzort is, de a tesztek alapján mostmár az is tisztán látszik, milyen őrült mérnöki tervezés áll az eddigi legjobb iPhone kamera mögött.

Az iPhone XS és az iPhone XS Max készülékeket vizsgálva John Gruber blogján számolt be arról, hogy az Apple 32%-kal növelte meg a kamera érzékelőjét – ez viszont még véletlenül sem volt egyszerű feladat. Az iPhone XS nagylátószögű objektívje nem csak, hogy 2mm-rel szélesebb lett, mint az iPhone X-en, de hosszabb is – ahogy azt Gruber felfedezte.

iphone_xs_kamera

Hosszabb objektív. Nagyobb érzékelő. Változatlan vastagság!

A nagyobb érzékelő és a hosszabb objektív nem hangzik olyan hatalmas fejlesztésnek, de ahhoz, hogy ne legyen egy felpuffadt szörnyeteg az iPhone-ból, bizony mesteri tervezés kellett.

"Ami a 32%-os növekedés szinte hihetetlen fejlesztés, különösen egy kissé hosszabb lencsével kombinálva, hiszen ez azt jelenti, hogy az érzékelőnek távolabb kell lennie az objektívtől. A lencsének az érzékelőtől (vagy a filmtől) való elmozdulásának alapvető szükségessége az, hogy a DSLR-ek (Digital Single-Lens Reflex) mennyire nagyok a telefonhoz képest. De az iPhone XS pontosan ugyanolyan vastag, mint az iPhone X, beleértve a kamera kiemelkedő részét."

iphone_xs_kamera_2

Egy másik lenyűgöző funkció az iPhone XS kamerájában az a képesség, hogy alkalmazkodni tud még a gyenge fényviszonyokhoz is. Ha 30 FPS-en készítesz videót, lehetőséged van engedélyezni az "Auto Low Light FPS" módot.

Ez a funkció 24 FPS-re csökkenti a képkockasebességet, amikor észleli, hogy nincs elegendő fény egy igazán jó megvilágítású videó elkészítéséhez. Mindez a felhasználó tudta nélkül is megtörténik, így a videókészítés során gond nélkül indulhatsz világos viszonyokból és átsétálhatsz egy sötétebb területre, a képfrissítés automatikusan fog változni.

 

(forrás: cultofmac.com)

2020-ig biztosan maradnak az LCD kijelzős iPhone modellek 2020-ig biztosan maradnak az LCD kijelzős iPhone modellek
2018. augusztus 7.
A 2019-ben megjelenő iPhone készülékekhez a jelentések szerint az LG fog LCD kijelzőket gyártani. Ez azt jelenti, hogy legalább egy modell fog megjelenni ilyen típusú alkatrésszel az OLED verzió(k) mellett - vagyis az Apple még legalább egy évig megtartja a „költséghatékony” telefonokat is a kínálatában a csúcskategóriás készülékeket kiegészítve.
iPhone XS (Max): Váltsak vagy várjak? iPhone XS (Max): Váltsak vagy várjak?
2018. október 11.
Nehéz dolguk van azoknak, akik új iPhone vásárlásán törik a fejüket. Azt már tudjuk, hogy az iPhone X-hez hasonlítva az iPhone XS nem hozott be annyi újdonságot az életünkbe, ami miatt érdemes lenne az egy évvel korábbi modellt választani.
iPhone fagyasztó videó kering a neten iPhone fagyasztó videó kering a neten
2016. november 23.
Az iOS egyik legnagyobb előnye az Androiddal szemben a megbízhatósága. Ez mostanában megdőlni látszik, egyre több hibát fedeznek fel a rendszeren belül.