Ballistic iPhone és iPad ütésálló tokok

2017. július 18. -
A Ballistic márka nagyjából 10 éve jelent meg a piacon, az alkalmazottak nagy része magasan képzett mérnök, nagy tapasztalattal a hátuk mögött, éppen ezért a Ballistic úgy gondolta, hogy a piacon lévő, felsőkategóriás védőtokoknál jobbakat is tudna készíteni. A célok ezekután nem is lehettek mások, mint hogy magas ütésállóságú és nagy elégedettséget keltő iPhone tokok készüljenek Ballistic név alatt.
Ballistic iPhone és iPad ütésálló tokok

A gyártóra jellemző, hogy a karcállóság és a biztonság elsődleges szempont. Azt vallják, hogy nyugodtan elejthetjük telefonunkat, ez bárkivel megeshet, a Ballistic majd megvédi azt, hiszen ez a feladata egy védőtoknak. A gyártó egyébként nem csak iPhone-hoz készít kiegészítőket, hanem olyan ismert márkákhoz is, mint a Samsung, az LG, a HTC.

A termék esetén a legfontosabb szó, amit rögtön az elején le is szögezünk, az a nagybetűs VÉDELEM. Ötrétegű védelmi rendszert alakított ki a gyártó a Hard Core szériánál:

  • Réteg 1 - Beépített kijelző védő fólia
  • Réteg 2 - Ballistic ütést elnyelő polimer
  • Réteg 3 - Kemény ütésálló polikarbonát
  • Réteg 4 - Ütődést elnyelő polimer
  • Réteg 5 - Opcionális külső szilikonréteg

A termék teljes egészében teljesíti az Egyesült Államokban létező katonai követelményeket is állítólag, és a tesztek alapján egészen 4,5 méterig biztonságot garantál telefonunknak. Az iPhone tok előlapján a közelségérzékelő rész szabadon van hagyva, így telefonáláskor még a tokban is kikapcsolódik a kijelző.

Alatta a felső hangszórót, illetve az előlapi kamerát egy nagyon vékony filmréteg fedi, és óvja meg a vízcseppektől. A Home gomb rész kapott egy gumis borítást. Azaz elmondhatjuk, hogy a kijelzőt szinte tökéletes védelmmel látták el.

A hátlap részen a hátsó kamera, illetve vaku szintén kapott egy vékony filmréteget, viszont itt teszteltük is egyúttal a vakus fotózás lehetőségét, amiről annyit tudunk megjegyezni, hogy hagyhattak volna nagyobb kivágást is. A bekapcsoló gomb, a jack aljzat, a némító és hangerőszabályzó gombok, illetve a dock csatlakozó mind kaptak egy-egy gumis tömítést, ennek ellenére mégis minden port és gomb tökéletesen használható.

Az alsó hangszórókat szintén a megszokott filmréteg fedi, védve a vízkároktól, ennek ellenére is tökéletesen hallani mindent akár kihangosítva is.  A Ballistic Tough Jacket iPhone SE/5S/5 tok 9.990 Ft-ért vásárolható meg, ide kattintva.

A sikeren felbuzdulva a Ballistic természetesen az iPad-ekhez is elkezdte megtervezni, majd legyártani a Hard Core-hoz mérhető tokcsaládját. 

Mindkét mérethez szinte ugyanazt a védelmet képzelték el a tervezők, csak a méretben térnek el az egyes típusok. A Ballistic Tough Jacket iPad tok kompatibilis a 2., 3. és 4. generációs iPad-del is. Három rétegű védelmet képzeltek el ennél a változatnál:

  • Réteg 1 - Belső szilikon réteg, mely elnyeli az ütéseket
  • Réteg 2 - Ütésálló kemény műanyag
  • Réteg 3 - Ütés elnyelő polimer réteg

előlapot teljesen beborító fedőlappal is, ami kettős funkciót lát el, egyrészt szállítás, hurcolászás közben tökéletes védelmet nyújt a kijelzőt érő behatások ellen, másrészt használatkor, levéve és a hátlapra átrakva kitámasztó szerepet tud ellátni, ami igazán nagy kényelmet tud jelenteni asztalon való használatkor, gépeléskor.

További kellemes tulajdonság, hogy kialakításból fakadóan, fejjel lefele lerakva sem érintkezik a kijelző ebben az iPad tokban a különböző, karcolásokat ejtő felületekkel: ezt egy kis perem segítségével biztosították. “Sarkalatos” pontot jelentek az ilyen készülékeknél a sarkok védelme: itt egy úgynevezett “Ballistic Corners” biztonsági rendszert eszközölt a gyártó, amely egy megvastagított, ütéscsillapító anyaggal bélelt részt jelent a sarkoknál.

Ennek köszönhetően a szerencsétlenül leejtett iPad-ek is nagyobb eséllyel maradnak sértetlenek. A kamera, a jack aljzat, a némítógomb, az alsó hangszórók és a Lightning csatlakozó szabadon van hagyva, ezáltal semmi sem gátol minket rendeltetésszerű használatukban.

ballistic-tough-jacket-series-ipad-mini-tok_517e8c70602fd

A "dobálós" tesztek alapján 1,5-2 méter magasságig nagyon ellenálló a sérülésekkel szemben a Tough Jacket, így normál körülmények között teljes biztonságot élvez ebben az iPad tokban táblagépünk. Az iPad minis változat 16.990,-Ft-os áron rendelhető meg itt, míg iPad-es 22.990,-Ft-ért vihető itt.

Tapasztalataink ennél a terméknél is igen kedvezőek voltak, szemmel láthatóan a legmagasabb fokú védelmet nyújtja a Tough Jacket, így azt mondhatjuk, hogy a véletlen balesetek ellen teljesen megvédi a készülékeinket. Azoknak különösen ajánljuk, akik sokat használják terepen iPad-jüket, vagy éppen fontos munkaeszközként tekintenek rá. Otthoni felhasználóknak inkább abban az esetben érdemes elgondolkodni a vásárláson, ha gyakran történtek balesetek a múltban ilyen téren.

 

Karácsonyi ötletcunami a Smart Clinicben 10/15 – Vízálló tokok, amelyeket egy hóember kezébe is nyugodtan adnánk! Karácsonyi ötletcunami a Smart Clinicben 10/15 – Vízálló tokok, amelyeket egy hóember kezébe is nyugodtan adnánk!
2017. december 13.
A következő 6-7 percben olyan vízálló tokokat ismerhetsz meg, amelyek egy hóember nedves szorításban is megvédenék a készüléket. FIGYELEM! Túlságosan megbízható tokok következnek!.
Karácsonyi ajándéktipp - elegáns bőr iPhone tok Karácsonyi ajándéktipp - elegáns bőr iPhone tok
2015. december 10.
A karácsony közeledtével mindenki arra gondol, bárcsak egy kicsivel több pénzt halmozott volna fel az adott év során. Erre azonban semmi szükség.
Mi case su case! - iPhone tokok, melyeket mi is használunk Mi case su case! - iPhone tokok, melyeket mi is használunk
2015. július 8.
Bizonyára sokak dilemmája meghatározni, készülékükhöz melyik kiegészítő passzol leginkább. Ezzel kapcsolatban szeretnénk saját tapasztalataink alapján bemutatni, csapatunk mi alapján választ iPhone kiegészítőket.