Beszélnünk kell a Samsung Galaxy 8-ről!

2022.06.30 0 hozzászólás 2238 olvasás
Beszélnünk kell a Samsung Galaxy 8-ről!

A Samsung Galaxy S7 és S7 Edge elsöprő sikert aratott az okostelefonok körében. A Galaxy S8 pedig még meg sem érkezett, máris millió kis pletyka ütötte fel a fejét a dél-koreai cég még be sem mutatott csúcstermékével kapcsolatban! Beszéljünk róla!

Samsung Galaxy S8: ár és megjelenési dátum

A Galaxy S8 megjelenési dátumával kapcsolatban már több pletyka is napvilágot látott, különféle időpontokkal. A „sorozatszivárogtató” Ricciolo röppentette fel először azt a hírt, hogy a Galaxy S8 modellek megjelenési ideje február 26-ra fog datálódni, emellett a megjelenés helyét is megadta, ami az ő információi alapján nem más, mint Barcelona.

Ezzel szemben viszont több pletyka is inkább arról szól, hogy a Samsung szakít a hagyományokkal és idén később mutatja be az S8-as modelleket, ráadásul az is megeshet, hogy New Yorkban, egy áprilisi napon fog mindez megtörténni. A vélekedések szerint a kései bemutatás alapja leginkább az lehet, hogy a Samsung nem akarja elsietni a gyártási folyamatokat, ezzel elkerülvén az esetlegesen felmerülő problémákat. Ha valóban ez a helyzet, akkor az is lehetséges, hogy a készülékek leghamarabb májusban kerülhetnek a boltok polcaira.

AndroidPIT-Samsung-galaxy-s7-5-w782

Úgy gondoljuk, hogy a Galaxy S8 árkategóriában követni fogja elődeit, amiknek az ára az elmúlt időben növekedett, érthető okokból, hiszen számos új fejlesztés és technológiai mérföldkő volt a telefonokba építve. Vannak, akik már sokallták az S7-es modellek árát is, így lehet, hogy az S8-at is érni fogják hasonló kritikák.

Mit adhat Neked a Galaxy S8 a híresztelések szerint?

samsung-galaxy-note-5-screen-w782

Kamera

Egy Kínából érkezett belsős szivárogtatás alapján a Samsung Galaxy S8 dual kamerát kaphat, egy 12 megapixeles elsődleges és 13 megapixeles másodlagos kamera párosításával. Emellett két érzékelővel lesz felszerelve, melyekkel Bokeh effektet hozhatsz létre.  Természetesen előlapi kamerája is lesz a telefonnak, ami igen erős, 8 megapixeles teljesítménnyel bírhat a híresztelések szerint, ami az S6 és S7 öt megapixeléhez képest elég hálás újítás. A koreai ETNews weboldal hírei alapján pedig autofókuszra is számíthatunk az előlapi kamerában, a Samsung pedig egy speciális kialakítással olyan méretűre tudta gyártani a beépített kamerákat, hogy azok ne türemkedjenek ki ormótlanul a készülékekből.

Az AndroidPIT szerint a kamerákról kiszivárgott nem hivatalos információk eléggé szavahihetőek, már csak azért is, mert ezen a téren (is) elég erős a mezőny az okostelefon-piacon, így a Samsung részéről nem lenne jó döntés elhanyagolni ezt a funkciót.

A Galaxy S8 kijelzője és dizájnja

A Galaxy Note 7 nagyjából meg tudja mutatni, hogy mit várhatsz az S8-tól a külsőt érintő megoldások terén. Az S7 dizájnja nem tért el annyira az elődeiétől, mégis kapott pár újításét és külseje hasonló volt az S7 megjelenése előtt 6 hónappal korábban bejelentett Galaxy Note 5-höz. Ha ez a kapcsolódás továbbra is fennáll, akkor az S8 nagy eséllyel a Note 7-re fog hajazni a kinézet szempontjából.

Mi örömmel fogadnánk nagyobb dizájnbeli változtatásokat az S8-tól, és ebben nem vagyunk egyedül. A Steel Drake is felvette a kesztyűt az új Galaxy-modell megtervezéséért, és amint láthatod, egy igencsak mutatós tervet hozott össze.

Samsung_Galaxy_S8_Concept_Steel_Drake_8-w782

A külső valóban lenyűgöző, azonban egy dolog volt, amiben nem biztos, hogy egyetértünk a Steel Drake-el; ők ugyanis terveztek egy kivetítőt a telefonba, ami a legnagyobb jóindulattal sem mondható energiatakarékos extrának.

Samsung-Galaxy-s8-concept-Steel-Drake-03-w782

A Steel Drake tervei viszonylag régebbiek, így készültünk újabb dizájncsemegével is. Vessetek hát egy pillantást Veniamin Geskin tervére is!

A pletykák emellett olyasmit is diskurzusba hoztak, hogy a Galaxy S8 akár két különféle méretben lehet majd kapható. A nagyobb modell esetében 6,2 inches méretet várnak, míg a kisebb készülékeknél 5 inch nagyságról szóltak a híresztelések.

A kijelzőt érintő pletykák sokkal bizonyítottabbnak tűnnek. Az egyik legnagyobb szenzációt a Samsung Galaxy S8 keret nélküli kijelzőjének híre jelentette.

Továbbá pletykálnak még a 4K –és OLED kijelzőről, de az egyik legfrissebb szóbeszéd szerint a Galaxy S8 egy extraszuper AMOLED Quad HD kijelzőt fog kapni. Mindebből valójában annyi a lényeg, hogy eszméletlenül szép képeket fog megjeleníteni a telefonod!

samsung2

Nyomásérzékelő technológia az S8-ban?

Ipari források arról nyilatkoztak, hogy a Samsung erősen gondolkozik azon, hogy nyomásérzékelő technológiával lássa el az S8-as modelleket. A Force Touch vagy 3D Touchként is ismert technológia funkciója az, hogy reakciót indítson el a képernyőt érő nyomás és a szoftverek működése között. Nagyon leegyszerűsítve, a nyomás erősségétől függően különféle funkciókat érhetsz el a telefonodon mindössze egyetlen ujj használatával, például fényerősséget állíthatsz vagy megnyithatsz valamiféle szoftvert.

Egy Samsung egyik forgalmazója szerint a cég még csak az S8-as modellekben gondolkozik, de 1-2 éven belül minden termékére kiterjesztené a Force Touch funkciót. Az idő azért szükséges a teljes „átálláshoz”, mert más nagyobb Android-gyártó cégeknek is el kell kezdeniük használni a technológiát ahhoz, hogy a szoftvereket a ForceTouch-hoz fejlesszék.

AndroidPIT-Samsung-galaxy-s7-4-w782

Ujjlenyomat-olvasó a Galaxy S8-ban?

Az S8 kezdőgombja vélhetőleg a telefon hátoldalán lesz fellelhető, ami azt is jelenti, hogy az S8 lehet az első olyan okostelefon, amely a kijelző alatt optikai elvű ujjlenyomat-olvasóval rendelkezik, bár erre azért nem számítunk annyira, hiszen a Synaptics (a Samsung egyik forgalmazó cége) még csak nemrég jelentette be a Natural ID telefonokhoz és tabletekhez készült optikai elvű ujjlenyomat-olvasó megjelenését. Ebből azt a következtetést lehet levonni, hogy nincs elég idő arra, hogy ezek az eszközök az S8-ba kerüljenek a megjelenés előtt, hiszen az érzékelők tömeggyártása csak ebben az évben kezdődik. 

Az optikai elvű ujjlenyomat-olvasás annyit jelent, hogy a készülék egy fényforrás segítségével különféle megvilágításokból készít képet az ujjlenyomatról, majd a leolvasott mintákat egy algoritmus veti össze. Tiszta sci-fi!

De akkor mit kaphat a Galaxy S8, ha kezdőgombot és optikai elvű ujjlenyomat-olvasót nem? Egy érzékelőt a hátoldalon? Pontosan! Ezt az elgondolást már 1-2 cikk is megfogalmazta, azonban a Samsung még nem támasztotta alá hivatalosan.

És milyen újítások várhatóak a hangok terén?

AndroidPIT-Samsung-galaxy-s7-REVIEW-6-w782

Több forrásból terjedő szóbeszéd az is, hogy a Galaxy S8-nak nem lesz 3,5mm-es fülhallgató-bemenete, és ezt a SamMobile is megerősítette. Az iPhone 7-es megoldáshoz hasonlóan a Galaxy S8 is USB Type-C módszerrel függ működni, ami azt is jelenti, hogy nem tudod majd feltölteni a telefonodat, miközben használod a fülhallgatód és minden füleshez szükséged lesz egy adapterre is.

Teljesítmény: Processzor, RAM stb.

A QualComm nemrégiben megerősítette, hogy a valószínűleg tavasszal megjelenő Samsung-modellek az új Snapdragon 835-ös chipeket kapják, ami dióhéjban annyit tesz, hogy 20 százalékkal gyorsabb és 25 százalékkal hatékonyabb teljesítményt nyújthatnak majd, mint elődeik. A chipek 10 nanométernyi csíkszélességűek lesznek, tehát kevesebb helyen több energia fog elférni és a fogyasztás mértéke is csökkenni fog.

Mindezek mellé már csak hab a tortán, hogy az Adreno 540 grafikus kártya bevetésével nem csak a az extra HDR támogatással gazdagodik a Galaxy S8, hanem 25%-os fejlődéssel is a teljesítmény terén.

A memóriáról egy kínai online közösségi felület, a Weibo posztolt nemrégiben. A Weibo itt ír az 5,5 inches 4K kijelzőről és a VR támogatásról a Galaxy S8-ban és azt is állítja, hogy a telefon 6 GB RAM-mal fog érkezni. A SamMobile emellé még hozzáteszi azt is, hogy lehetséges, hogy 256 GB belső memóriával lesznek ellátva az új Samsung-modellek.

Ha a kocsidban Samsung robban – A Samsung S8 akkumulátorai és a készenléti idő

A Samsungra az elmúlt évben rájárt a rúd az akkumulátorok terén, a híradásokban hetekig lehetett hallani a robbanó modellekről.  A gyártó az S8 esetében különösen odafigyel erre a tényezőre, és különféle szivárogtatások alapján több helyről is segítséget vár e téren. Lehetséges, hogy a Samsung az LG „személyében” fog szövetségesre lelni. Bár sokan nem erre számítottak, de az S8-as akkumulátorok fejlesztéséért a Samsung SDI lesz felelős, az a cég, amely a Galaxy Note 7 hírhedt akkumulátoraiért is felelt. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy hivatalos megerősítések érkeztek arról, hogy a robbanásokért nem az SDI a felelős. 

Valószínűleg nem nagy meglepetés, hogy a telefon várhatóan gyorsan fog majd töltődni, hiszen a már említett Snapdragon tartalmazni fogja a Quacomm Quick Charge 4-et is, amely pontosan ezért felel.  Qualcomm állításai szerint egy 5 perc hosszúságú töltés 5 órás készenléti időt fog eredményezni. Ezt majd meglátjuk. 

Jellemzők, érdekességek, extrák

A telefonnal kapcsolatban egészen futurisztikus jellemzők ütötték fel a fejüket. Vessünk ezekre egy pillantást! Valószínű, hogy a Galaxy S8 egy Sirihez hasonló digitális asszisztenssel fogja ellátni a telefont, azonban ami érdekes Bixbyvel kapcsolatban, hogy külsős platformról fog futni és nem csak a telefonodban, de az egész okosotthonodban is asszisztenskedhet, hiszen többféle eszközön is használható lesz majd. Nem tudjuk, hogy végül mi lesz ebből, de várjuk a híreket!

Ezenkívül még olyan extrákról is röppentek fel hírek, mint az íriszszkenner a Galaxy S8-ban, ami egészen valószínű, mert már a Note 7-ben is volt ilyen funkció. Továbbá az is lehetséges, hogy a Samsung is felveszi azt a modellt, hogy a képernyőn való jobbra vagy balra húzással nyithass meg szoftvereket.

Még egy érdekes hír, hogy a Google még korában bemutatta a Daydream VR platformjukat, amely az Android Nougattal elérhetővé válik okostelefonok számára is. A Galaxy S8 kijelzőjét és képmegjelenítő funkcióit ért frissítések pedig eléggé arra játszhatnak, hogy a készüléken már a Daydream is használható legyen.

AndroidPIT-Daydream-View-VR-0192-w782

Egy másik érdekes extráról is szállingóznak pletykák, ez pedig nem más, mint a pulzusmérő lézer. Az eszköz a bőrön keresztül mérné a pulzust. Erről részletesebb beszámolót a SamMobile szolgáltatott.

S Pen és számítógépmód?

A Galaxy S8-hoz lehetséges, hogy kiegészítők is vásárolhatóak lesznek majd. A Sammobile például azt nyilatkozta, hogy elképzelhető egy bizonyos S Pen piacra dobása. Emellett a Samsung egy olyan technológián is dolgozik, amely engedélyezné az S8-nak azt, hogy egy külső eszközként, pl egy billentyűzetként vagy egy egérként funkcionáljon.

Láthatod tehát, hogy a lehetőségek tárháza végtelen. Mi követni fogjuk továbbra is a Samsung Galaxy S8 megjelenés előtti információit. Ha az előző modellekkel kérdésed lenne fordulj hozzánk bizalommal. 

Te mit vársz a Galaxy S8-tól? Kimaradt valami a listából, esetleg infóid vannak? Kommentelj!

(forrás és képek: androidpit.com)

 

Süti beállítások

A hatékony navigáció és bizonyos funkciók működésének érdekében sütiket használunk.
A "Szükséges" kategóriába sorolt sütiket a böngésző tárolja, mivel ezek elengedhetetlenül szükségesek a webhely alapvető funkcióihoz.
A harmadik féltől származó sütik segítenek a weboldal használatának elemzésében, tárolják a preferenciáidat és releváns tartalmakat és hirdetéseket biztosítanak.
Ezeket a sütiket csak az előzetes beleegyezéseddel tároljuk a böngésződben. Eldöntheted, hogy engedélyezed vagy letiltod ezeket a sütiket, de bizonyos sütik letiltása befolyásolhatja a böngészési élményt.