Egyszerre furcsa és menő – a legérdekesebb telefonos kütyük, amik miatt várjuk a 2017-et!

2022.06.30 0 hozzászólás 1621 olvasás
Egyszerre furcsa és menő – a legérdekesebb telefonos kütyük, amik miatt várjuk a 2017-et!

Az IFA egyre több ember fejében él úgy, mint a legújabb elektronikai eszközök, tabletek, okostelefonok és okosórák gyűjtőhelye, azonban van egy olyan profilja is az oldalnak, ami miatt nagyon szeretjük. Itt találhatóak meg a legfurább, legextrémebb és legmenőbb telefonos kütyük a piacon! Összeszedtünk Neked egy kis „kóstolót”, hogy biztosan értsd, hogy miről beszélünk!

Az „ intelligens öv” – Welt

Az egyik legfurcsább kiegészítő mindközül egy bizonyos Welt nevű „okosöv”. Első ránézésre az eszköz nem több egy stílusos bőrövnél, azonban ha vetsz rá egy alaposabb pillantást, láthatod, az övcsat egy USB-bemenetet rejt magában.

Az övnek 5 alapfunkciója van:

  • Méretet vesz a csípődről.
  • Számlálja a lépéseid.
  • Méri, hogy mennyi időt töltesz ülve a nap folyamán.
  • Jelentést készít az étkezésedről… Igen, ilyenkor szoktuk mi is kikapcsolni az övet.
  • Rajtad tartja a nadrágod.

A Welt tehát gyűjti a felsorolt adatokat, amiket egy applikáció segítségével tudsz megtekinteni a telefonodon. Mindemellett az app segít Neked formában maradni, hisz nem csak adatokat tudsz gyűjteni vele, de még az edzésterved elkészítésében is segítő kezet nyújt!

bestproducts

(fotó:bestproducts.com)

Az egyetlen bökkenő, hogy az övet még semmilyen felületen nem tudod megvásárolni, ugyanis a gyártó még mindig támogatókat keres a Kickstarter oldalán keresztül. Ettől függetlenül nem kell sokat várni a kütyüre, a legfrissebb információk szerint a termék már 2017 januárjában piacra kerül.

Mindenesetre mi alig várjuk, hiszen egy nem mindennapi övről van szó, amiben egyszerre kap helyet a stílus és a technológia, és ezáltal az öv által egy lépéssel közelebb kerülünk ahhoz, hogy a „viselhető kütyük” mindennapi jelenségek lehessenek.

„Tetkós rágó”  helyett– ideiglenes tetoválások az okostelefonodról

A Prinker az a dolog, amiről minden olyan ember álmodik, aki imádja a tetoválásokat, azonban sosem köteleződött még el annyira egy minta mellett, hogy azt egy életre magára varrassa. A Prinker használatával ugyanis pár nap alatt lekopó tetoválásokat vihetsz fel a bőrödre az okostelefonod segítségével.

A Prinker valójában egy kis nyomtató, amire különféle letöltött vagy általad tervezett mintákat tudsz küldeni a telefonodról, majd ezeket a mintákat egy különleges hipoallergén festékkel a bőrödre tudod vinni. A tetoválások mindössze pár napig tartanak, de képzeld el, hogy mennyire rápörögnének a gyerekek erre a kütyüre mondjuk egy gyerekzsúron, vagy mondjuk… bárki bármikor.

A Prinker, a Welthez hasonlóan még nem elérhető, de mihelyst többet tudunk a megjelenési dátumról, írni fogunk róla!

Amit még E.T. se csinálna jobban – egy ujjal telefonálás az SGNL-lel

Az SGNL egy speciális karkötő, ami egészen egyszerűen telefont csinál a kezedből.  De tényleg.  Habár boszorkányságnak tűnik, nem az, valójában fizikáról van szó, egészen pontosan különféle felületek hangvezetési tulajdonságairól.  A karkötő minden olyan órával működik, amihez passzol a kütyü szíja.

A karkötőn rezgéseket generáló kiemelkedések vannak, amik pont úgy működnek, mint a hangszórók membránjai. A különbség mindössze annyi, hogy itt a hang nem a levegőben fog terjedni, hanem a kézcsontjaid által lesz vezetve.

Ehhez első lépésként csatlakoztatnod kell a karkötőt a telefonodhoz és feltölteni egy alkalmazást. Ha ez megvan, kezdeményezz egy telefonhívást, és nyomd valamelyik ujjadat a füledhez, hogy hallhasd a beszélgetőtársad.

trustedreviews_com_főkép

(fotó: thebrazengeek.com)

Az ilyenfajta beszélgetési mód méginkább növeli a személyes beszélgetéseid védelmét, ugyanis rajtad kívül senki nem hall semmit abból, amit mondanak, a karkötőben lévő mikrofon által pedig biztosítva van, hogy Téged is viszont halljanak. Végül ez az egész „mágia” normál telefonbeszélgetéssé válik.

A karkötő szíján 5 db LED-kijelző van, ami mutatja az aktuális töltöttségi szintet, emellett kijelölheted rajta a legtöbbet hívott telefonszámaidat az appon keresztül, ami azt jelenti, hogy nem kell minden hívásnál elővenned a telefonod a táskádból, zsebedből.

A kütyü megjelenése februárra várható, addig is még több részletet tudhatsz meg róla a Kickstarteren keresztül.  

Úgy érzed, van olyan furcsa és extrém kütyü, ami nem került fel a listára? Írd meg kommentben és utánajárunk!

 

(forrás: androidpit.com)