Évekig kritizálta, majd ismét lemásolta a Samsung az Apple-t

2022.06.29 0 hozzászólás 1266 olvasás
Évekig kritizálta, majd ismét lemásolta a Samsung az Apple-t

A Samsung bejelentette legfrissebb modelljét, a Galaxy A8s-t - ez a cég első olyan telefonja, ami Infinity-O kijelzőt kapott. A szinte teljes képernyős készülék igazán mutatósra sikerült, egy dologban viszont furcsa érzéseket váltott ki belőlünk – ugyanis erről a modellről eltűnt a jack csatlakozó…

A Galaxy A8s a Samsung első olyan készüléke, ami nem rendelkezik jack csatlakozóval. Az iPhone felhasználók jót szórakoztak a bejelentésen, hiszen a Samsung évek óta kritizálja az Apple-t, amiért telefonjain a 2016-os iPhone 7 megjelenése óta nem található meg a fülhallgató port. Az iPhone XS, iPhone XS Max, és iPhone XR is folytatta ezt a trendet, de idén már a legfrissebb iPad Pro-k is csatlakoztak a körhöz.

Érdekesség, hogy amikor 2016-ban bemutatta a Samsung a Note 7-et a gyártó „feje”, Justin Denison még ki is emelte, hogy márpedig az ő modelljük jack csatlakozóval érkezik. A közönség természetesen vette a lapot és mindenki jót nevetett a bemutatón.

A szellemes kritika még idén is kitartott, hiszen a Samsung a Galaxy S9 egyik reklámjában az iPhone X-et állította be vicc tárgyává a jack csatlakozó hiánya miatt.

galaxy_a8s

Itt vagyunk hát a Galaxy A8s bejelentésénél és a Samsung legyártotta az első modelljét, melyen nincs jack csatlakozó. Érzékelhető az irónia, ugye? Ha vezetékes fülhallgatót akarunk használni az új modellen, akkor egy USB-C - 3.5mm adapterre lesz szükségünk.

A híresztelések szerint a Galaxy S10 lesz az utolsó csúcsmodell, mely még rendelkezni fog a fülhallgató csatlakozóval. Erre már egy korábbi cikkünkben is kitértünk, amit itt tudsz elolvasni.

A Samsung egyébként nem az első tech-mágnás, amely kritizálta az Apple-t a jack csatlakozó hiánya miatt, csak azért, hogy aztán maguk is kövessék a trendet. 2016-ban a Google is elkövette ezt a bakit, amikor éppen a Pixelt jelentették be, aztán egy évvel később a Pixel 2-n már nem volt ott a sokat emlegetett port. Micsoda fordulat!

 

(forrás:macrumors.com)