Ezek lesznek a Galaxy S10 nagy újdonságai?

2018. április 20. -
Az okostelefonokkal kapcsolatos találgatások kicsit olyanok mint a viccek. A fele mindig igaz. Felsorolunk most 8 várható újdonságot a Samsung legújabb készülékével kapcsolatban, az előző állításból kiindulva, szinte garantálni tudjuk, hogy ebből 4 meg is valósul majd.
Ezek lesznek a Galaxy S10 nagy újdonságai?

Galaxy S10 helyett Galaxy X

Lehetséges, hogy a következő Samsung csúcsmobil már nem Galaxy 10 néven fog érkezni, hanem az iPhone X-re hajazva Galaxy X-ként? Amit biztosra tudunk, hogy egy ilyen elnevezésű készüléket tervez forgalomba hozni a gyártó. Az kérdéses egyedül, hogy ez felváltja-e az S szériát, vagy az S széria mellett indítanak egy újat, és afféle prémium készülékek előtagaként szerepelne az X. 

Galaxy S10 - Hajlékony kijelző

A Samsung rendesen odateszi magát a kijelzők világában, jelenleg az egyik legjobb OLED gyártó a piacon. Bár ehhez azért hozzátartozik, hogy összesen két nagy gyártó van, ami ezzel foglalkozik: a Samsung és az LG. 

A kijelzők fejlődése sokrétű, a legtöbben a hajlított kijelzőkben látják a jövőt. Fontos, hogy most ne a lekerekített kis hajlításokra gondlj, hanem a szó szerint értendő kettéhajtott formákra.

Ez gyakorlatilag már lehetséges, de a mobiltelefonokba egyelőre még nem tudták integrálni a lehetőségeit. A Galaxy S10-ben lehet egy áttörés akár ezzel kapcsolatban is.

galaxy_s10_kamera

Galaxy S10 - Három hátlapi kamera

A helyzet az, hogy a telefonokat egyelőre nem mozdítják el új irányba a gyártók, új funkciókat sem kapnak, a meglévőeket fejlesztik, tökéletesítik és licitálnak egymásra. 

A Huawei egy megállíthatatlannak tűnő lavinát indított el. A P20 Pro már három hátlapi kamerával érkezett, amit nem hagyhat szó nélkül a többi gyártó sem. Az Apple oldaláról már hallottunk bizonyos infókat, hogy a következő telefonok valamelyike szintén tripla kamerarendszerrel érkezik, egyelőre ez nem lett megerősítve. A Galaxy S10-ben is kamera túltengés várható?

Galaxy S10 - Kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó

Ez egy kényes téma, amit az Apple egyszerűen átlépett, de természetesen ez nem jelenti azt, hogy minden gyártónak át kellene lépnie. Már láttunk működőképes kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóra példát, kérdéses, hogy a Samsung mennyiért tudja ezt a funkciót a készülékekbe építeni. 

galaxy_s10_kijelzo

Galaxy S10 - 3D arcleolvasás

Mindenki számára egyértelmű lehet, hogy az Apple féle arcfelismerő-rendszert a legtöbb gyártó alkalmazni fogja. A Samsung csúcsmodelljeiben már van retina-szkenner, illetve arcfelismerő funkció, de ez még sokkal kezdetlegesebb az iPhone X-ben alkalmazandó szenzoroknál. A Samsung ebben az évben ezt a fajta lemaradást próbálja behozni, talán sikerül nekik.

Galaxy S10 - Notch sáv

Szintén kötelező elem lehet az iPhone X-nél alkalmazott Notch sáv, amit már lassan minden gyártó átvesz, beleértve a Huawei-t, LG-t, és végül a Samsungot is. Ez épp a napokban derült ki. Lehet, hogy elhagyja a Samsung a Galaxy S9 szeretett design-ját, és átvált a szigetes megoldásra?

Egyelőre ezek a legvárósabb Galaxy S10 újdonságok. Te mit vársz az új telefontól?

iPhone 8 vs. iPhone X – Összehasonlítás! Megéri a hatalmas árkülönbség? iPhone 8 vs. iPhone X – Összehasonlítás! Megéri a hatalmas árkülönbség?
2017. szeptember 20.
A szeptember 12-én megrendezett Keynote minden szempontból különleges volt. Példának okáért, ez volt a legelső Apple rendezvény, ahol egyszerre három új készüléket is bemutattak: iPhone 8, iPhone 8 Plus és iPhone X néven.
3 dolog, amit már most tudnod kell az Android P frissítésről 3 dolog, amit már most tudnod kell az Android P frissítésről
2018. február 21.
Tavaly jelent meg az Android Oreo és elképesztő mennyiségű újítást hozott magával, amit azóta is imádnak a felhasználók. Más kérdés, hogy a készülékek alig pár százaléka frissült azóta Oreo-ra.
iPhone X tippek és trükkök – Így hozz ki 120%-ot az új telefonodból! iPhone X tippek és trükkök – Így hozz ki 120%-ot az új telefonodból!
2017. november 13.
Végre megérkezett az iPhone X, és ezzel együtt egy csomó újdonság is, amit nem árt, ha megtanulsz, hogy ki tudd használni az új vagány funkciókat. Íme a legjobb 5 tipp, hogy profi módon kezeld újdonsült Apple készülékedet.