Ezek lesznek a Galaxy S10 nagy újdonságai?

2018. április 20. -
Az okostelefonokkal kapcsolatos találgatások kicsit olyanok mint a viccek. A fele mindig igaz. Felsorolunk most 8 várható újdonságot a Samsung legújabb készülékével kapcsolatban, az előző állításból kiindulva, szinte garantálni tudjuk, hogy ebből 4 meg is valósul majd.
Ezek lesznek a Galaxy S10 nagy újdonságai?

Galaxy S10 helyett Galaxy X

Lehetséges, hogy a következő Samsung csúcsmobil már nem Galaxy 10 néven fog érkezni, hanem az iPhone X-re hajazva Galaxy X-ként? Amit biztosra tudunk, hogy egy ilyen elnevezésű készüléket tervez forgalomba hozni a gyártó. Az kérdéses egyedül, hogy ez felváltja-e az S szériát, vagy az S széria mellett indítanak egy újat, és afféle prémium készülékek előtagaként szerepelne az X. 

Galaxy S10 - Hajlékony kijelző

A Samsung rendesen odateszi magát a kijelzők világában, jelenleg az egyik legjobb OLED gyártó a piacon. Bár ehhez azért hozzátartozik, hogy összesen két nagy gyártó van, ami ezzel foglalkozik: a Samsung és az LG. 

A kijelzők fejlődése sokrétű, a legtöbben a hajlított kijelzőkben látják a jövőt. Fontos, hogy most ne a lekerekített kis hajlításokra gondlj, hanem a szó szerint értendő kettéhajtott formákra.

Ez gyakorlatilag már lehetséges, de a mobiltelefonokba egyelőre még nem tudták integrálni a lehetőségeit. A Galaxy S10-ben lehet egy áttörés akár ezzel kapcsolatban is.

galaxy_s10_kamera

Galaxy S10 - Három hátlapi kamera

A helyzet az, hogy a telefonokat egyelőre nem mozdítják el új irányba a gyártók, új funkciókat sem kapnak, a meglévőeket fejlesztik, tökéletesítik és licitálnak egymásra. 

A Huawei egy megállíthatatlannak tűnő lavinát indított el. A P20 Pro már három hátlapi kamerával érkezett, amit nem hagyhat szó nélkül a többi gyártó sem. Az Apple oldaláról már hallottunk bizonyos infókat, hogy a következő telefonok valamelyike szintén tripla kamerarendszerrel érkezik, egyelőre ez nem lett megerősítve. A Galaxy S10-ben is kamera túltengés várható?

Galaxy S10 - Kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó

Ez egy kényes téma, amit az Apple egyszerűen átlépett, de természetesen ez nem jelenti azt, hogy minden gyártónak át kellene lépnie. Már láttunk működőképes kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóra példát, kérdéses, hogy a Samsung mennyiért tudja ezt a funkciót a készülékekbe építeni. 

galaxy_s10_kijelzo

Galaxy S10 - 3D arcleolvasás

Mindenki számára egyértelmű lehet, hogy az Apple féle arcfelismerő-rendszert a legtöbb gyártó alkalmazni fogja. A Samsung csúcsmodelljeiben már van retina-szkenner, illetve arcfelismerő funkció, de ez még sokkal kezdetlegesebb az iPhone X-ben alkalmazandó szenzoroknál. A Samsung ebben az évben ezt a fajta lemaradást próbálja behozni, talán sikerül nekik.

Galaxy S10 - Notch sáv

Szintén kötelező elem lehet az iPhone X-nél alkalmazott Notch sáv, amit már lassan minden gyártó átvesz, beleértve a Huawei-t, LG-t, és végül a Samsungot is. Ez épp a napokban derült ki. Lehet, hogy elhagyja a Samsung a Galaxy S9 szeretett design-ját, és átvált a szigetes megoldásra?

Egyelőre ezek a legvárósabb Galaxy S10 újdonságok. Te mit vársz az új telefontól?

Öngyógyító kijelző? Lehetséges! Öngyógyító kijelző? Lehetséges!
2017. november 6.
Előreugrott a Motorola a jövőbe, hiszen azon gondolkodik, hogy a telefonok mikén tudják saját berepedt képernyőiket megjavítani! Ezt egy nemrég közzétett szabadalomban fogalmazta meg a gyártó.
Szakértői cikk: Rémálom a Bölcső utcában – Egy iPhone X hátlap csere fájdalmas története Szakértői cikk: Rémálom a Bölcső utcában – Egy iPhone X hátlap csere fájdalmas története
2018. február 14.
Az iPhone X hardverezésének kialakítása technológiai bravúr, ami mindenki tetszését elnyerte. Oké, laikus szemmel undorítónak és túlzsúfoltnak tűnik az eddigi letisztulthoz képest, de szervizesként azért rábólint egyet az ember.
Samsung Galaxy S9 – Megjelenési dátum, pletykák és hírek a Samsung 2018-as csúcsmobiljáról! Samsung Galaxy S9 – Megjelenési dátum, pletykák és hírek a Samsung 2018-as csúcsmobiljáról!
2017. október 25.
El sem hinné az ember, de a Samsung Galaxy S9 megjelenésétől már csak pár hónapra állunk. Android fronton egyértelműen az egyik legerősebb résztvevőről beszélünk, ezért érdemes már most összegyűjteni a vele kapcsolatos információkat, híreket és pletykákat.