Ezek az LG Nexus 5X legsűrűbben előforduló hibái

2022.06.30 0 hozzászólás 4636 olvasás
Ezek az LG Nexus 5X legsűrűbben előforduló hibái

A Google Nexus 5 utódja, a Nexus 5X 2015-ben lépett a piacra. A készüléket gyártó LG megtartotta mindazt, amitől olyan népszerű volt elődje, viszont a frissített kiadés erősebb és gyorsabb lett. Kapott ujjlenyomat olvasót, erősebb kamerát, az ára mégsem ugrott az egekbe. Ha a nagyobb kijelző zavar, vagy nem szeretnél többet fizetni egy okostelefonért, akkor a Nexus 5X egy nagyon jó választás lehet számodra.

Természetesen mint ahogy azt megszokhattad, egyik telefon sem nélkülözi a különböző típushibákat, nincs ez másképp az 5X esetében sem. Éppen ezért ehhez a típushoz is összeszedtük a leggyakoribb problémákat, és azok lehetséges megoldásait. Jelenlegi és jövőbeli Nexus 5X tulajdonosoknak kötelező tovább olvasni, ám akadhatnak hasznos tippek egyéb Android alapú telefonokat használók számára is.

Kiemelnénk még az elején, hogy a következő problémákkal a legtöbb Nexus 5X tulajdonos valószínűleg nem fog találkozni…

Probléma #1 – A Nexus 5X nem érzékeli a SIM-et

nexus-5x-second-opinions-aa-10-of-10-840x472

( forrás: http://www.androidauthority.com )

Néhány tulajdonosnál a Nexus 5X nagyon nehezen ismeri fel a SIM kártyát, ha egyáltalán felismeri. Gyakran előforduló gond az is, hogy a hálózati kapcsolat elérhető, működik is egy ideig, aztán viszont egyszercsak lekapcsolódik.

Lehetséges megoldások:

  • A legtöbb esetben hibás SIM kártya okozza a gondot. Próbáld ki a SIM kártyádat egy másik telefonban is! Ha ott sem működik megfelelően, cseréltesd ki egy újabbra a szolgáltatódnál! Ha esetleg kézzel vágott SIM kártyád van, szintén érdemes lehet kicseréltetni egy eredetileg is nanoSIM kialakítású kártyára, hiszen ez is okozhat gondot.
  • Ha a SIM kártya nem bizonyul hibásnak, akkor érdemes megpróbálnod egy soft reset-et. Ez megoldhatja a gondodat, de csak időlegesen…
  • Előfordulhat, hogy a Nexus 5X SIM-kártya olvasója hibás. Ezesetben érdemes felkeresned szervizünket.

Probléma #2 – Pontatlan iránytű

nexus-5x-second-opinions-aa-6-of-10-corr

( forrás: http://www.androidauthority.com )

Néhányan azt tapasztalták, hogy az iránytű kalibrációja nem pontos, pár fokot eltér a valóságtól.

Lehetséges megoldások:

  • Használd például a GPS Status & Toolbox alkalmazást, amelyet a Google Play Store-ból tudsz letölteni. Ezzel újra tudod kalibrálni a szenzorodat, ami sokaknál megoldotta a problémát. Az örömöd azonban nem lehet felhőtlen, hiszen a megoldás csak időleges, a hiba visszatér minden újraindítás után…
  • Lehetséges, hogy maga a szenzor rossz hardveresen. A Nexus 5X szenzor hiba javítását szintén érdemes szakemberre bízni.
  • Néhány esetben a hiba szoftveres eredetű volt, és az Android 6.0.1-es Marshmallow frissítése megoldotta azt. Ha nem frissítettél még rá, próbáld ki ezt a lehetőséget is!

Probléma #3 – Nexus 5X kamera problémák

nexus-5x-second-opinions-aa-9-of-10-840x472

( forrás: http://www.androidauthority.com )

Meglepően sokan jelentenek gondokat a Nexus 5X kamerája kapcsán. Néhányaknál nagyon lassan tölt be az alkalmazás maga, valakinek viszont sokszor fagy le. Előfordulhat olyan eset is, hogy nem tölt be rendesen a program, és egy sötét kép van a kamera képe helyén. Ha a lentiek közül egyik tippünk sem segít, megeshet, hogy a hibás Nexus 5X kamera javítása szükséges esetedben. Ilyen esetekben is érdemes szervizpontjainkat felkeresned.

Lehetséges megoldások:

  • Ezek a Nexus 5X kamera hibák ismertek a Google oldaláról is, és nyomoznak az ügyben. Éppen ezért jogosan várhatod a Google következő szoftverfrissítését, hiszen abban valószínűleg ezeket a hibákat is javítani fogják. Áthidaló megoldásként megpróbálhatod a Beállítások - > Biztonság menüben kikapcsolni a “Bekapcsológomb azonnal lezár” opciót! Ez az esetek egy részében megoldotta a gondot.
  • Egy hibásan működő alkalmazás is okozhatja a problémát. Ezt a készüléket Biztonsági módban indítva  tudod kiszűrni. Ha ott nem jelentkezik a gond, akkor érdemes a legutóbb feltelepített app-ok között szétnézned.

Probléma #4 – A Nexus 5X kijelző nem ébred fel hívások után

nexus-5x-first-look-aa-1-of-28-840x472

( forrás: http://www.androidauthority.com )

Szintén közkeletű probléma, hogy hívás után nem kapcsol vissza a kijelző, ezért nehéz a hívásmegszakítást elvégezni, vagy akár kihangosítva bármi más teendőt elvégezni a telefonon beszélgetés közben. Ha a lent felsorolt tippek egyike sem válik be nálad, akkor érdemes a Nexus 5X közelségérzékelő hibájának javítását kérned szervizpontjainkban.

Lehetséges megoldások:

  • Ez a probléma valószínűleg a Nexus közelségérzékelőjével kapcsolatos. Általában azoknál a felhasználóknál jelentkezik, akik kijelzővédő fóliát, netán üvegfóliát használnak. A kifejezetten az 5X-hez gyártott kijelzővédők egy L alakú kivágással megoldják, hogy ez az érzékelő ne legyen fedve, így az egész problémát semmissé teszik.
  • Meg tudod nézni, hogy nincs-e gond a közelségérzékelő szenzorral hardveresen. Ehhez töltsd le a Google Play Store-ból az AIDA64 nevű alkalmazást, majd a szenzorok/érzékelők menüben választ a közelségérzékelőt. Tedd a kezed az érzékelő fölé, és mozgasd! Ennek hatására a kiírt értéknek módosulnia kell 0-5cm közé, attól függően, hogy az ujjad milyen távol van éppen. Ha itt problémát látsz, akkor lehetséges, hogy a Nexus 5X közelségérzékelője hibás a készülékedben, és cserére szorul. A Nexus 5X kijelző alkatrész beszerzésével és beszerelésével kapcsolatosan érdeklődj szerviz-munkatársainknál!
  • Egy hibásan működő alkalmazás is okozhatja a gondot. Ezt a korábban leírt módon, Biztonsági módban indítva a készüléket tudod kiszűrni.
  • A hívások megszakítására átmeneti megoldásként bekapcsolhatod a Beállítások - Kisegítő lehetőségek menüben a “Bekapcsoló gomb befejezi a hívást” opciót.

Probléma #5 – Teljesítmény problémák

nexus-5x-second-opinion-aa-7-of-12-840x472

( forrás: http://www.androidauthority.com )

A Nexus 5X kiváló számítási teljesítménnyel rendelkezik, és bármelyik mai zászlóshajóval képes felvenni a versenyt. Ennek ellenére néhány felhasználó teljesítménybeli problémákkal találkozott. Tipikusan ilyen problémát sejtet az akadozó, lassú készülék.

Lehetséges megoldások:

  • Ha ezek a lassulások hirtelen jelentkeztek az utóbbi időben, akkor egy rosszul működő alkalmazás lesz a probléma forrása. Indítsd el a készüléket Biztonsági módban (lentebb elolvashatod a módját), és nézd meg, ott is jelentkezik-e a probléma. Ha nem jelentkezik, akkor érdemes szétnézned a legutóbb telepített alkalmazás között, hiszen biztosan az egyikük lesz a problémát okozó tényező.
  • Néhány felhasználónak a gyorsítótár partíció ürítésése megoldotta a gondot. A folyamat módjainak részleteit a lenti útmutatók közt megtalálod.

Probléma #6 – Nexus 5X kapcsolódási hibák

nexus-5x-second-opinions-aa-8-of-10-840x472

( forrás: http://www.androidauthority.com )

Ahogy a legtöbb új készüléknél lenni szokott, az 5X esetében is akadnak problémák a Bluetooth-szal illetve a WiFi kapcsolattal. Előbbi a telefon esetében gyakoribb jelenség. Ha az általános megoldások nem segítenek, akkor lehetséges, hogy Nexus 5X WiFi / Bluetooth hardveres hibáról van szó, amit kizárólag LG okostelefon és tablet szervizünkben tudunk javítani.

Lehetséges megoldások:

WiFi hibák esetén

  • Kapcsold ki a telefonodat és a routert áramtalanítsd legalább 10 másodpercre. Ezt követően indítsd újra őket, majd próbálkozz újrakapcsolódni!
  • Menj a Beállítások - Energiaspórolás menübe, és kapcsolj ki minden opciót!
  • Használd a Wi-Fi Analyzer alkalmazást, hogy megtudd, mennyire terhelt a környezeted, illetve, hogy melyik csatorna a legkevésbé terhelt!
  • Felejtesd el a WiFi kapcsolatokat azzal, hogy bemész a Beállítások - WiFi menükbe, majd hosszan rányomsz az aktuális kapcsolatra. Ezután válaszd az Elfelejtés lehetőségét!
  • Ellenőrizd, hogy a routereden a legfrissebb firmware van-e!
  • Ellenőrizd, hogy a telefonodon a legfrissebb szoftver fut-e!
  • Menj be a WiFi beállítások közé, majd a Haladó menüben nézd meg a készülék MAC címét. Ezután ellenőrizd le, hogy nincs-e tiltva a routeredben ez a cím a MAC-szűrő funkciónál!

Bluetooth hibák esetén

  • Ha az autódhoz való kapcsolódással akadt gond, ellenőrizd a gépjármű idevonatkozó leírását is, illetve próbáld meg visszaállítani az autó Bluetooth beállításait alaphelyzetbe!
  • Menj be a Beállítások - Bluetooth menükbe, és nézd meg az ottani lehetőségeket, hátha valamit sikerült elállítanod korábban!
  • Menj be a Beállítások - Bluetooth menükbe, és töröld az előzőleg összepárosított készülékeket! Ezután párosítsd őket újra!
  • Ha több eszközzel jelentkezik a probléma, akkor egy jövőbeli frissítés remélhetőleg megoldja a gondodat.

Útmutatók: Hard Reset, Biztonsági Mód

Hard reset:

  • Kapcsold ki a telefont, majd nyomd le a halkító gombot és a bekapcsológombot egyszerre. Tartsd is úgy őket! Ezzel belépsz a Visszaállítási módba.
  • Nyomd le kétszer a halkító és a bekapcsoló gombot! Ezzel belépsz a Visszaállítási módba.
  • Tartsd nyomva a bekapcsoló gombot és nyomd be, majd engedd le a hangosító gombot!
  • A hangerőszabályzó gombokkal tudsz választani a menüben, válaszd az “adatok törlése, gyári visszaállítást”!
  • A bekapcsoló gombbal nyomj “igen”-t a végén!

Biztonsági mód:

  • Nyomd meg a bekapcsoló gombot, amikor a kijelződ már világít!
  • Válaszd ki hosszan a Kikapcsolás menüt, majd nyomj Oké-t a Biztonsági mód indítására!

Gyorsítótár partíció ürítése:

  • Kapcsold ki a készülékedet!
  • Nyomd le a halkító és a bekapcsológombot egyszerre, tartsd is úgy őket amíg a telefon nem kapcsol be!
  • Láthatsz egy Start feliratot egy nyíllal.
  • Nyomd meg kétszer a halkító gombot és a bekapcsoló gombot, hogy belépj a Visszaállító módba!
  • A hangerőszabályzó gombokkal válaszd ki a Gyorsítótár partíció ürítése opciót!

 

Ezek lennének tehát az LG Nexus 5X típushibái. Ha találkoztál valamelyikkel, esetleg más gondod akadt, oszd meg velünk komment formájában vagy keresd fel szervizpontjaink egyikét!

( forrás: http://www.androidauthority.com )

Süti beállítások

A hatékony navigáció és bizonyos funkciók működésének érdekében sütiket használunk.
A "Szükséges" kategóriába sorolt sütiket a böngésző tárolja, mivel ezek elengedhetetlenül szükségesek a webhely alapvető funkcióihoz.
A harmadik féltől származó sütik segítenek a weboldal használatának elemzésében, tárolják a preferenciáidat és releváns tartalmakat és hirdetéseket biztosítanak.
Ezeket a sütiket csak az előzetes beleegyezéseddel tároljuk a böngésződben. Eldöntheted, hogy engedélyezed vagy letiltod ezeket a sütiket, de bizonyos sütik letiltása befolyásolhatja a böngészési élményt.