Fel szeretnéd törni a Galaxy S8-at? Mutatunk egy trükköt!

2017. április 13. -
Az új Galaxy S8 arcfelismerő funkcióval ellátott védelmi rendszere megkérdőjeleződött miután felkerült egy videó a netre, amelyben a tulajdonos fényképét lengetve az előlapi kamera előtt sikerült feloldani a készüléket. Kíváncsi vagy a videóra? Mutatjuk.
Fel szeretnéd törni a Galaxy S8-at? Mutatunk egy trükköt!

Az új modell kétségtelenül jól néz ki, azonban védelme csorbítja az összképet. Egy youtube-ra feltöltött videón rögzítették az S8 megjelenésekor, ahogy a készüléktulajdonos egy másik készülék kijelzőjén saját arcképével sikeresen megkerüli az arcfelismerő rendszert, mely az S8 egyik védjegye. Ehhez nem is volt szükség túl sok próbálkozásra, a közeli szelfi működött, a telefon bedőlt. Ez több kérdést is felvet, hiszen nagyon sokan rendelkeznek LinkedIN vagy Facebook profiljukon olyan képpel, amely alapján felismerhetőek – akár az S8 előlapi kamerája számára is.

                Az elmúlt hónapban a Samsung bejelentette, új készüléküket arcfelismerő rendszerrel ruházzák fel, mivel kételyeik vannak az írisz szkennerrel kapcsolatban, melyet a telefon azelőtt is tartalmazott. Ennek az eszköznek mind sebessége, mind megbízhatósága megkérdőjelezhető volt, így lehetséges, hogy az új funkciót működtető algoritmusok további finomhangolásra szorulnak. Továbbá a Samsung kamerája sztenderd 2 dimenziós arcfelismerő technológiával van ellátva, melyet – ahogy azt az utóbbi időben többször is bizonyították – könnyen meg lehet vezetni 2 dimenziós képekkel. Mindezzel azt sugallva, hogy a független hitelesítő funkció korlátok közé szorult.

 

A Samsung nyilatkozatában – melyet az ArsTechnicanak adott – elmagyarázta, hogy ez a hiba nem végzetes, hiszen nem lehet telefonon keresztüli fizetéseket intézni vele, de a készülék Biztonsági Mappájának elérésére sem alkalmas, hiszen ezekhez más biztonsági funkciókat kell használni.

                Az Apple-ről pedig az a hír terjeng, hogy mind írisz szkennerrel, mind arcfelismerő szoftverrel felruházzák az idei évük zászlóshajóját, az iPhone 8-at. Az OLED iPhone-ról azt pletykálják, hogy forradalmielőlapi kamerarendszerrel látják el, mely infravörös 3 dimenziós érzékeléssel lesz felszerelve, mely már túl tud nőni azokon a korlátokon, mellyel jelenleg szembesítik az arcfelismerés funkcióját. Továbbá azt is lehet hallani, hogy az Apple Touch ID ujjlenyomat leolvasó technológiáját beágyazzák egy átalakított Samsung OLED kijelzőbe.

/Forrás: macrumors.com/

Még nincs vége a nyárnak! - 2016 legjobb vízálló mobiljai Még nincs vége a nyárnak! - 2016 legjobb vízálló mobiljai
2016. szeptember 13.
Mindnyájan szeretnénk egy olyan mobilt, aminek a birtokában nem kell azon aggódni, hogy picit vizes lesz a telefonunk, sőt, sokszor arra vágyunk, hogy kiváló minőségű vízalatti képeket készíthessünk. Plusz, az is megnyugtató tud lenni, amikor elég mindössze tisztára törölni vizes telefonunkat ahelyet, hogy fizetnünk kell egy olyan baleset után, amit nem áll a garancia (pl.
Mindent a kijelzővédő üvegfóliákról! Mindent a kijelzővédő üvegfóliákról!
2017. március 1.
Szögezzük le. A kijelzővédő üvegfólia a legfontosabb kiegészítő, amelyet a készüléked mellé vásárolhatsz.
Hogyan aktiválhatom a Galaxy S7 USB hibakereső funkciót? Hogyan aktiválhatom a Galaxy S7 USB hibakereső funkciót?
2016. május 23.
Sokak szerint az USB hibakeresés egy olyan alapfunkció, mellyel minden felhasználónak tisztában kéne lenni, hiszen bizonyos esetekben megtörténhet, hogy a Galaxy S7 csatlakozási hibájáért ezen funkció (nem megfelelő) beállítása okolható. Éppen ezért szükségét éreztük annak, hogy tömören bemutassuk, hogyan lehet engedélyezni a beállítást és mit kell tudnod róla.