Fel szeretnéd törni a Galaxy S8-at? Mutatunk egy trükköt!

2017. április 13. -
Az új Galaxy S8 arcfelismerő funkcióval ellátott védelmi rendszere megkérdőjeleződött miután felkerült egy videó a netre, amelyben a tulajdonos fényképét lengetve az előlapi kamera előtt sikerült feloldani a készüléket. Kíváncsi vagy a videóra? Mutatjuk.
Fel szeretnéd törni a Galaxy S8-at? Mutatunk egy trükköt!

Az új modell kétségtelenül jól néz ki, azonban védelme csorbítja az összképet. Egy youtube-ra feltöltött videón rögzítették az S8 megjelenésekor, ahogy a készüléktulajdonos egy másik készülék kijelzőjén saját arcképével sikeresen megkerüli az arcfelismerő rendszert, mely az S8 egyik védjegye. Ehhez nem is volt szükség túl sok próbálkozásra, a közeli szelfi működött, a telefon bedőlt. Ez több kérdést is felvet, hiszen nagyon sokan rendelkeznek LinkedIN vagy Facebook profiljukon olyan képpel, amely alapján felismerhetőek – akár az S8 előlapi kamerája számára is.

                Az elmúlt hónapban a Samsung bejelentette, új készüléküket arcfelismerő rendszerrel ruházzák fel, mivel kételyeik vannak az írisz szkennerrel kapcsolatban, melyet a telefon azelőtt is tartalmazott. Ennek az eszköznek mind sebessége, mind megbízhatósága megkérdőjelezhető volt, így lehetséges, hogy az új funkciót működtető algoritmusok további finomhangolásra szorulnak. Továbbá a Samsung kamerája sztenderd 2 dimenziós arcfelismerő technológiával van ellátva, melyet – ahogy azt az utóbbi időben többször is bizonyították – könnyen meg lehet vezetni 2 dimenziós képekkel. Mindezzel azt sugallva, hogy a független hitelesítő funkció korlátok közé szorult.

 

A Samsung nyilatkozatában – melyet az ArsTechnicanak adott – elmagyarázta, hogy ez a hiba nem végzetes, hiszen nem lehet telefonon keresztüli fizetéseket intézni vele, de a készülék Biztonsági Mappájának elérésére sem alkalmas, hiszen ezekhez más biztonsági funkciókat kell használni.

                Az Apple-ről pedig az a hír terjeng, hogy mind írisz szkennerrel, mind arcfelismerő szoftverrel felruházzák az idei évük zászlóshajóját, az iPhone 8-at. Az OLED iPhone-ról azt pletykálják, hogy forradalmielőlapi kamerarendszerrel látják el, mely infravörös 3 dimenziós érzékeléssel lesz felszerelve, mely már túl tud nőni azokon a korlátokon, mellyel jelenleg szembesítik az arcfelismerés funkcióját. Továbbá azt is lehet hallani, hogy az Apple Touch ID ujjlenyomat leolvasó technológiáját beágyazzák egy átalakított Samsung OLED kijelzőbe.

/Forrás: macrumors.com/

5 egyszerű trükk, hogy több gigányi tárhelyet szabadíts fel Androidos telefonodon! 5 egyszerű trükk, hogy több gigányi tárhelyet szabadíts fel Androidos telefonodon!
2018. január 4.
Nem számít, hogy az Androidod rendelkezik-e microSD-kártya segítségével bővíthető tárhellyel vagy sem - előbb-utóbb úgyis több memóriára lesz szükséged függetlenül attól, hogy 32 GB-os vagy 200 GB-os modellt használsz. Íme néhány egyszerű módja annak, hogy helyet felszabadíts fel az Android eszközödön, beleértve a belső tárolást és a microSD-t is.
Nincs mivel megóvnod a hajlított kijelződ? De van! Nincs mivel megóvnod a hajlított kijelződ? De van!
2016. április 1.
Tudtad, hogy a hagyományos okostelefon érintőüvegek mellett már a hajlított kijelzők védelméről is gondoskodhatsz az egyszerűen felhelyezhető, karcálló védőfóliák segítségével? A praktikus Samsung Galaxy S6 Edge kijelzővédők ráadásul komoly szervizköltségektől óvhatnak meg egy-egy véletlen baleset folyamán.
Megölheti-e az autóstöltő a telefonom akkumulátorát? Megölheti-e az autóstöltő a telefonom akkumulátorát?
2016. május 20.
Már használsz autóstöltőt vagy éppen a vásárláson gondolkodsz, de elbizonytalanítanak a különböző fórumokon olvasható vélemények, miszerint az autóstöltők tönkreteszik a telefonod akkumulátorát vagy töltésvezérlő áramkörét? Összeszedtük Neked a témával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.