Fel szeretnéd törni a Galaxy S8-at? Mutatunk egy trükköt!

2017. április 13. -
Az új Galaxy S8 arcfelismerő funkcióval ellátott védelmi rendszere megkérdőjeleződött miután felkerült egy videó a netre, amelyben a tulajdonos fényképét lengetve az előlapi kamera előtt sikerült feloldani a készüléket. Kíváncsi vagy a videóra? Mutatjuk.
Fel szeretnéd törni a Galaxy S8-at? Mutatunk egy trükköt!

Az új modell kétségtelenül jól néz ki, azonban védelme csorbítja az összképet. Egy youtube-ra feltöltött videón rögzítették az S8 megjelenésekor, ahogy a készüléktulajdonos egy másik készülék kijelzőjén saját arcképével sikeresen megkerüli az arcfelismerő rendszert, mely az S8 egyik védjegye. Ehhez nem is volt szükség túl sok próbálkozásra, a közeli szelfi működött, a telefon bedőlt. Ez több kérdést is felvet, hiszen nagyon sokan rendelkeznek LinkedIN vagy Facebook profiljukon olyan képpel, amely alapján felismerhetőek – akár az S8 előlapi kamerája számára is.

                Az elmúlt hónapban a Samsung bejelentette, új készüléküket arcfelismerő rendszerrel ruházzák fel, mivel kételyeik vannak az írisz szkennerrel kapcsolatban, melyet a telefon azelőtt is tartalmazott. Ennek az eszköznek mind sebessége, mind megbízhatósága megkérdőjelezhető volt, így lehetséges, hogy az új funkciót működtető algoritmusok további finomhangolásra szorulnak. Továbbá a Samsung kamerája sztenderd 2 dimenziós arcfelismerő technológiával van ellátva, melyet – ahogy azt az utóbbi időben többször is bizonyították – könnyen meg lehet vezetni 2 dimenziós képekkel. Mindezzel azt sugallva, hogy a független hitelesítő funkció korlátok közé szorult.

 

A Samsung nyilatkozatában – melyet az ArsTechnicanak adott – elmagyarázta, hogy ez a hiba nem végzetes, hiszen nem lehet telefonon keresztüli fizetéseket intézni vele, de a készülék Biztonsági Mappájának elérésére sem alkalmas, hiszen ezekhez más biztonsági funkciókat kell használni.

                Az Apple-ről pedig az a hír terjeng, hogy mind írisz szkennerrel, mind arcfelismerő szoftverrel felruházzák az idei évük zászlóshajóját, az iPhone 8-at. Az OLED iPhone-ról azt pletykálják, hogy forradalmielőlapi kamerarendszerrel látják el, mely infravörös 3 dimenziós érzékeléssel lesz felszerelve, mely már túl tud nőni azokon a korlátokon, mellyel jelenleg szembesítik az arcfelismerés funkcióját. Továbbá azt is lehet hallani, hogy az Apple Touch ID ujjlenyomat leolvasó technológiáját beágyazzák egy átalakított Samsung OLED kijelzőbe.

/Forrás: macrumors.com/

Eltévedtél a kijelzők világában? Segítünk! Eltévedtél a kijelzők világában? Segítünk!
2017. június 1.
Magabiztos tudást szeretnél az okostelefonok kijelzőjének terén? Unod, hogy a sok jelzőtől már követhetetlen a különböző készülékek kijelzőjének a minősége? A HD és Full HD között még tudod a különbséget, de a QHD és Quad HD között már nem?.
Hogyan szabadíthatsz fel hatékonyan tárhelyet a Mac-en? Hogyan szabadíthatsz fel hatékonyan tárhelyet a Mac-en?
2017. április 6.
A napjaink által diktált technológiai fejlődéssel és bővülő minőségű/mennyiségű tartalommal gyakorta nehéz tartani a lépést. Biztosan szembesültél már azzal a problémával, hogy a jó minőségű videók, képek és lossless minőségben tárolt zenék rengeteg tárhelyet emésztenek fel.
Mi más, ha nem lítium? – Új kor köszönthet be az akkumulátoriparban Mi más, ha nem lítium? – Új kor köszönthet be az akkumulátoriparban
2016. december 16.
Abban minden okostelefon használó egyetért, hogy a készenléti időből soha nem elég és az akkumulátorok erősségén javítani kell. Most lehetséges, hogy egy amerikai kutatócsoport megtalálta a megoldást.