Fel szeretnéd törni a Galaxy S8-at? Mutatunk egy trükköt!

2017. április 13. -
Az új Galaxy S8 arcfelismerő funkcióval ellátott védelmi rendszere megkérdőjeleződött miután felkerült egy videó a netre, amelyben a tulajdonos fényképét lengetve az előlapi kamera előtt sikerült feloldani a készüléket. Kíváncsi vagy a videóra? Mutatjuk.
Fel szeretnéd törni a Galaxy S8-at? Mutatunk egy trükköt!

Az új modell kétségtelenül jól néz ki, azonban védelme csorbítja az összképet. Egy youtube-ra feltöltött videón rögzítették az S8 megjelenésekor, ahogy a készüléktulajdonos egy másik készülék kijelzőjén saját arcképével sikeresen megkerüli az arcfelismerő rendszert, mely az S8 egyik védjegye. Ehhez nem is volt szükség túl sok próbálkozásra, a közeli szelfi működött, a telefon bedőlt. Ez több kérdést is felvet, hiszen nagyon sokan rendelkeznek LinkedIN vagy Facebook profiljukon olyan képpel, amely alapján felismerhetőek – akár az S8 előlapi kamerája számára is.

                Az elmúlt hónapban a Samsung bejelentette, új készüléküket arcfelismerő rendszerrel ruházzák fel, mivel kételyeik vannak az írisz szkennerrel kapcsolatban, melyet a telefon azelőtt is tartalmazott. Ennek az eszköznek mind sebessége, mind megbízhatósága megkérdőjelezhető volt, így lehetséges, hogy az új funkciót működtető algoritmusok további finomhangolásra szorulnak. Továbbá a Samsung kamerája sztenderd 2 dimenziós arcfelismerő technológiával van ellátva, melyet – ahogy azt az utóbbi időben többször is bizonyították – könnyen meg lehet vezetni 2 dimenziós képekkel. Mindezzel azt sugallva, hogy a független hitelesítő funkció korlátok közé szorult.

 

A Samsung nyilatkozatában – melyet az ArsTechnicanak adott – elmagyarázta, hogy ez a hiba nem végzetes, hiszen nem lehet telefonon keresztüli fizetéseket intézni vele, de a készülék Biztonsági Mappájának elérésére sem alkalmas, hiszen ezekhez más biztonsági funkciókat kell használni.

                Az Apple-ről pedig az a hír terjeng, hogy mind írisz szkennerrel, mind arcfelismerő szoftverrel felruházzák az idei évük zászlóshajóját, az iPhone 8-at. Az OLED iPhone-ról azt pletykálják, hogy forradalmielőlapi kamerarendszerrel látják el, mely infravörös 3 dimenziós érzékeléssel lesz felszerelve, mely már túl tud nőni azokon a korlátokon, mellyel jelenleg szembesítik az arcfelismerés funkcióját. Továbbá azt is lehet hallani, hogy az Apple Touch ID ujjlenyomat leolvasó technológiáját beágyazzák egy átalakított Samsung OLED kijelzőbe.

/Forrás: macrumors.com/

100 érdekesség az okostelefonok világából – 3. rész 100 érdekesség az okostelefonok világából – 3. rész
2017. augusztus 28.
Az érdekességek listája még nem ért véget, ebben a bejegyzésben újabb 25 statisztikai adatot és meghökkentő tényt gyűjtöttünk össze. Tudtad például, hogy világszerte minden 4.
Hogyan állítsd be az új Mac-ed Hogyan állítsd be az új Mac-ed
2017. január 9.
Feltelepíteni egy Mac-et? Mi sem egyszerűbb, gondolhatnánk. Annak ellenére, hogy relatíve egyszerű folyamatokról van szó, elfordult már, hogy olyan Mac-et hoztak be a szervizünkbe, ami telepítés közben produkált valamilyen szoftverhibát.
Top 5 dolog, amit megváltoztatnánk a Galaxy S9+ készüléken Top 5 dolog, amit megváltoztatnánk a Galaxy S9+ készüléken
2018. április 23.
A Samsung úgy döntött, hogy egy konzervatív megközelítést választ a Galaxy S9 sorozat esetében, ahol a telefonok néhány frissítést leszámítva ugyanazt a dizájnt követik, mint a tavalyi Galaxy S8 készülékek. A kamera állítható rekesszel rendelkezik, a Quad HD Super AMOLED kijelző 15%-kal világosabb, és a készülékek a legfrissebb hardvert tartalmazzák a Snapdragon 845 és az Exynos 9810 formájában.