Fesztiválozz okosan! - Jó tanácsok, ha magaddal szeretnéd vinni a készüléked

2022.06.29 0 hozzászólás 2031 olvasás
Fesztiválozz okosan! - Jó tanácsok, ha magaddal szeretnéd vinni a készüléked

Nyáron kicsit többet engedünk meg önmagunknak és felszabadultabban bulizunk. Amíg az év többi hetében jobban vigyázunk a készülékünkre, addig a mostani évszak hangulatától elragadtatva nehézkesebb az értékeink megőrzése. A készülékek ráadásul hasznosak a nyári estéken is, ezért összeállítottunk egy listát, hogy használd okosan a telefonodat!

Mit lehet azért tenni, hogy nyáron megóvd a készüléked? Kevésbé elengedni önmagad és visszaszorítani az éjszakába nyúló bulikat? Nem gondoljuk, hogy ez lenne a jó megoldás. Szerintünk érdemesebb előre felkészülnöd az esetleges veszélyekre, így önfeledten szórakozhatod végig az estéket úgy, hogy közben az értékeidet, többek között az okostelefonodat, is megőrizd.

Sorra vesszük az esetleges meghibásodásokat és azt is, hogyan tudod őket elkerülni, orvosolni, illetve beszéljünk kicsit arról, hogy milyen segítséget nyújthat neked a készüléked egy fesztivál alatt.

Alkalmazások, amelyek segítségével jobban boldogulsz a fesztiválokon

Fesztiválok saját fejlesztésű alkalmazásai

A legtöbb fesztivál már rendelkezik saját alkalmazással, ezek egyaránt az iOS-ra és Androidra is letölthetőek, azaz mindegy, hogy milyen okostelefonod van, eléred őket.

rar-app_2014

Miben segíthetnek neked? Alkalmazás függő, de szinte mindenben! Leghasznosabb funkciói a fellépők listája, így ha letöltöd az alkalmazást, mindig fogod tudni, hogy épp melyik színpadon melyik együttes lép fel. Ráadásul az alkalmazás értesítéseket is küldhet neked, ezért sohasem fogsz lemaradni a kedvenc koncertjeidről. Több alkalmazás biztosít térképet is, aminek köszönhetően nem fogsz eltévedni a büfékocsik és bódék rengetegében.

Egészség alkalmazás (iOS)

Annak ellenére, hogy ez alapvetően az Apple hivatalos applikációja, amit az összes készülékének operációs rendszerébe beleültet, letölthetsz hasonlóakat Androidra is. Az egészség alkalmazás hazánkban kevésbé ismert és használt applikáció, pedig hatalmas potenciál van benne, ami tényleg megváltoztathatja az életed.

Helath-app-2-512x1024

Miben segíthet neked? Nem szeretnék az ördögöt a falra festeni, de valljuk be, fesztiválon könnyen érhetnek sérülések. Persze a legtöbb pillanatok alatt gyógyuló egyszerű horzsolás, de érdemes inkább félni, mint megijedni. Az egészség alkalmazásba feljegyezhetsz fontos adatokat rólad, amit egy esetleges rosszullét, vagy sérülés esetén érdemes lehet tudni. Ilyen a súlyod, magasságod, vércsoportod, gyógyszer érzékenységed. Az alkalmazás emellett méri a lépéseid számát, kalóriát, így figyelemmel tarthatod, hogy egy koncert alatt mennyit fogytál.

SnapSeed

A SnapSeed egy Google által fejlesztett képszerkesztő program, ami az egyik legkedveltebb a felhasználók körében. - nem tudok objektív maradni, én is imádom és használom, már három éve - Az alkalmazás használata roppant egyszerű, mégis profi.

Snapseed-App-Update-18

Miben segíthet neked? Fényképezni imádunk, megörökíteni az élményeket pedig kötelező. A közösségi média korában pedig nem árt, ha a képeink igényesek és szépek. Mielőtt feltöltenéd a képeket, szerkeszd meg őket, meglátod, sokkal több lájkot hoznak majd.

Find My Friends (iOS)

A szintén iOS felületre megírt program segít neked felderíteni, hogy a barátaid a közeledben tartózkodnak-e. Amennyiben igen, megmutatja őket hozzád viszonyítva.

fmf

Miben segíthet neked? Egy koncert közben, főleg, ha már lecsúszott pár sör, könnyen elveszítheti az ember a barátait. Mivel hangosan szól a zene, kizárt, hogy a telefoncsörgést meghallják, de ha fel is veszik, úgysem fognak hallani. Ha elveszítetted őket, nyisd meg a programot és máris megtudod, hogy hol találod őket!

Gyakori okostelefon meghibásodások és problémák

Szeretnénk naivak maradni, de nem tudunk, ráadásul kifizetődő sem lenne. Tolvajok a fesztiválokon is vannak, sőt igazi aranybánya nekik egy-egy fesztivál. Könnyedén elkerülheted a lopás veszélyét, ha mindig magadnál tartod a telefonod, elzárva azt a tömegtől. Erre alkalmas lehet egy BMW oldaltáska, ami igaz iPad-re lett kitalálva, de a telefon védelmére is tökéletes választás.

Ha ellopják, vagy elhagyod a készüléked

egy

Ha elveszett a készüléked, van esélyed a visszaszerzésére. Fontos, hogy készíts egy iCloud fiókot, bár ez nagy eséllyel már van neked. Ha létezik a fiókod, az otthoni számítógépről is be tudsz vele lépni. Ezután kattints a Find My Phone alkalmazásra, ami beméri a készüléked (feltéve, ha be van kapcsolva). Ha megtalálta, keresd meg. Ha kikapcsolták és nem találod, vedd fel a rendőrséggel a kapcsolatot. Ne felejtsd el a készüléked IMEI számát felírni, kérni fogják.

Ha eltörik a készüléked

Nagyobb ugrásnál könnyen kieshet a készüléked a zsebedből, aminek a következménye lehet a hátlap törése, de a kijelző repedése is. Ezt szintén meg tudod előzni, ha időben felkészülsz rá.

broken-phone-contract

Mit tudsz tenni?

Használj kijelzővédő üvegfóliát! Ez a kis lapka megvédi a készüléked a horzsolódástól és karcolódásoktól, sőt a nagyobb ütésektől is. Képes magára vezetni a keletkező energiákat, így az törik meg a kijelződ helyett. Ez a mindössze pár ezer forintos tétel, mégis nagy segítséget nyújthat hosszabb távon is, nem csak fesztiválon! Kattints erre a linkre, ha meg szeretnéd óvni a kijelződ.

Használj ütés- és törésálló tokot a telefonod mellé! Fesztiváli hangulatról beszélünk, érdemes most otthon hagynod a vékony, karcálló tokokat és olyat választanod, ami bírja a gyűrődést! Lehet, hogy nem lesz olyan trendi, mint egy átlátszó szilikon tok, de magabiztos védelmet nyújt! Mi az UAG telefontokjait ajánljuk neked.

Ha megtörtént a baj

Ha betört a készüléked kijelzője, esetleg a hátlapja tört, vagy bármilyen hardveres sérülést szenvedett, sajnos nagyobb összegbe fog kerülni a javítása. Viszont jó hír, hogy üzletünkben lehetőséged van a legtöbb hibát javíttatni. Ráadásul rövid időn belül javítjuk a készüléked, így ha betört az iPhone 7-es kijelzője, akár két koncert között, 15 perc alatt is tökéletesre tudjuk varázsolni! Ezen a linken elérheted az oldalunkat, ahol megoldást találsz a problémádra!

Ha beázott a készüléked

Nem ritka eset, hogy a fesztiválokat vízparton tartják. Nincs is jobb, mint a felhevült testet a hideg vízben lehűteni, de óvatosan! A telefonok egyik leggyakoribb meghibásodása a fesztiválokon a beázásokhoz köthető. Ráadásul rendkívül sokféleképpen tud beázni a készüléked. Tudtad, hogy akár a hajnali estéken a páralecsapódás is okozhatja a vesztét?

iphone-7-pool-tests-water-splash-0071

Mit tudsz tenni?

Használj vízálló okostelefon tokot! Habár a legújabb okostelefonok rendelkeznek vízálló besorolással, nem szabad ebben bíznod. A Samsung Galaxy S8, iPhone 7, Xperia XZ mind-mind vízlepergető tulajdonságúak, azaz ha mélyebb vízben tartod hosszabb ideig, szinte biztos a beázás. Ezért a legmegbízhatóbb módszer, ha vízálló tokba helyezed a készüléked, amivel nem kell félned a zsebedben a telefonoddal vízbe ugranod. Ráadásul ezek a tokok a porosodástól is tökéletesen megvédik a készüléked, így a fesztivál pora sem fog beleragadni a szellőzőrácsokba.

Ha megtörtént a baj

Ha beázott a készüléked, azonnal kapcsold ki és tedd száraz helyre. Ebben a cikkben leírtuk, hogy mit szabad és mit nem szabad tenned ebben az esetben. Tanácsos minél hamarabb behoznod szervizünkbe, mivel minél tovább hagyod vizesen, annál kevesebb az esélye, hogy meg tudjuk menteni a beázástól. Amint bekerült a szervizünkbe, ultrahangos tisztító segítségével tisztítjuk meg. Ha bármilyen kérdésed lenne a folyamatról, ezen a linken biztosan találsz válaszokat.

Kiegészítők, amelyek segítenek jobbá tenni a fesztivál élményét!

Külső akkumulátor a telefonod töltésére

Ha nem is annyit, mint otthon, de fesztiválon is fogod nyomkodni a telefonod. Egy, legkésőbb másfél nap után biztosan lemerül, utána pedig szükséged lesz valamilyen áramforrásra. Ezt a problémát a szervezők is észlelték és ki is használják, ugyanis HORROR ÁRAKON TUDOD FELTÖLTENI A TELEFONOD!

puregearpurejuiceportablecharger10k_5857aa9f576cc

Mi azt javasoljuk, ne költs ennyit a szinte semmire, és oldd meg ügyesebben! Használj külső akkumulátort a telefonod mellé! Egy jobb fajta külső akkumulátorral akár többször is feltöltheted egymás után a készüléked, ha ügyesen bánsz az energiával, egyszer sem kell a túlárazott töltésre szorulnod! Üzletünkben jelenleg háromféle minőségi Power Bankot vásárolhatsz:

Szelfibot, hogy méltóképpen megőrizd a fesztivál emlékét!

spigen-selfie-stick-s520_56cae9721a6b8

Ahhoz, hogy valóban minőségi szelfit készíts, nem csak egy jó okostelefonra, de minőségi szelfibotra is szükséged lesz! Egy jó minőségű szelfibot rendesen megtartja a készüléked és Bluetooth-on keresztül kapcsolódik hozzá, ezzel is megkönnyítve a dolgod. Mi ezeket ajánljuk:

USB elosztó, ha egyszerre több dolgot is szeretnél tölteni

ketto

Fesztivál alatt nem csak telefon lehet nálad, amit idővel fel kell töltened. Digitális fényképezőgép, okosóra, mp3 lejátszó és meg sorolhatnánk a megszámlálhatatlan készülékeket, amelyek körbevesznek minket. Egyszerűbben és gyorsabban tudod őket feltölteni a LAB.C USB elosztójának segítségével, amivel egyszerre akár 5 készüléket is tölthetsz.

  • LAB.C X5 5 Portos USB töltő - 13.990,- Ft

Ha a fentiekben leírt pontokat betartod és felkészülsz hamar a fesztiváli hangulat kihívásaira, emlékezetes nyarad lesz. Reméljük tetszett a beszámolónk, ha hasznosnak tartod juttasd el az ismerőseidnek is!