Ha az iPhone nem csábít, de a minőség igen – 3 Android, ami vetekszik az iPhone-okkal

2022.06.30 0 hozzászólás 2092 olvasás
Ha az iPhone nem csábít, de a minőség igen – 3 Android, ami vetekszik az iPhone-okkal

Az iPhone-ok és az Android készülékek csatája hosszú időkre nyúlik vissza és sok esetben teljes mértékben szubjektív, hogy épp mely készülékek kerülnek ki győztesen. Az Apple termékei melletti legerősebb érv talán az, hogy rendkívül megbízható eszközök, ugyanakkor az Android is produkál olyan telefonokat, amik simán megütik az iPhone szintjét.

A legjobb iPhone SE alternatíva: Sony Xperia Z5 Compact

Az egyik terület, ahol az iPhone lekörözte már az Androidokat, az a kompakt méretű csúcsmobilok gyártása. Kisméretű, jól teljesítő mobilokat találni az Android esetében igencsak nehéz, alig van olyan telefon, ami kisebb 12 centiméternél és érdemes lenne most ajánlani.

Nem igaz ez a Sony Xperia Z5 Compactra, ami egy kiváló, magas teljesítményű telefon, apró csomagolásban. De hogyan vetekszik az iPhone-nal?

Először is, a kijelző lényegesen nagyobbnak hat. Függetlenül attól, hogy csak a készülék nagyobb, a kijelző ugyanakkora. Emellett az Xperia Z5 Compact akkumulátora és kamerája is jobban teljesít, mint az SE ezen alkatrészei - a hátlapi kamera 23 megapixeles, az autofókusz pedig szupergyors. Továbbá vízálló és költséghatékonyabb is az iPhone SE-hez képest.

Van azonban egy terület, amiben az iPhone SE üti a Z5 Compactot, ez pedig a stílus. A külcsín megítélése persze sokkal szubjektívabb, mint a teljesítményé, de az iPhone precíz tervezése és metálos textúrája jóval elegánsabb hatást kelt, mint a Sony egyszerűbb kivitelezése.

xperia_z5_compact_vs_iphone_6s

Összességében, tulajdonságaikat tekintve nem igazán számít, hogy a Sony vagy az Apple terméket választod-e, kivéve, ha valóban egy kicsike telefont szeretnél, vagy csak egyszerűen szereted az iOS szoftvert. Annyit azért  mindenképpen érdemes hozzátenni, hogy az iPhone készülékek masszívabb, csavarok által rögzített eszközök, szemben a ragasztott Xperiakkal, ennek következtében az utóbbi készülék szervizelése is komplikáltabb művelet lehet.

A legjobb iPhone 6s Plus alternatíva: Huawei Mate 8

A Huawei Mate 8 szinte egy tökéletes phablet, emellett a legjobb alternatíva a 6s Plushoz képest, amit kaphatsz. Erős, hatalmas és az akkumulátora is jól bírja a strapát.

Bár a méreteket tekintve csak néhány milliméter eltérés van a két készülék között, a Mate 8 15 centis Full-HD kijelzője valamivel lenyűgözőbbnek tűnik.

Amíg a Huawei kijelzője 78 százalékát teszi ki a készülék méretének, addig az iPhone 6s Plus 14 centis kijelzője csak 68-at. Ez a különbség leginkább abban nyilvánul meg a két telefon között, hogy a Mate 8-nak egészen ”mozis” hatása van, arra lett kitalálva, hogy videókat és egyéb médiatartalmakat nézz rajta.

Huawei-Mate-8-Vs-Apple-iPhone-6sPlus-Review1

Ami még izgalmas ezzel a telefonnal kapcsolatban, az a külső, ami a prémium kategória érzetét sugározza. A Huawei csiszolt metál teste 185 gramm, tehát 12 grammal nehezebb, mint a 6s Plus, az akkumulátor azonban méretre - és a gyártó szerint teljesítményre is - nagyobb, mint a 6s Plusé. A Huawei készüléke ráadásul a támogatja a microSD kártyákat is, míg a 6s Plus nem.

A Huawei kezelési felülete egy kényes kérdés az Android-pártiak körében, viszont jó hír az iOS felhasználók számára, hogy meglepően hasonló az Apple telefonok rendszeréhez. Talán nincs meg benne az az elegancia és áttekinthetőség, ami az iOS-ben (bocsi, Huawei), de talán nem is ez a legfontosabb szempont. A Mate 8 sok más erőssége ugyanis tagadhatatlan.

A legjobb iPhone 6s alternatíva: Samsung Galaxy S7

Igen, elég egyértelmű, hogy szerepel a listán, de még mindig a Samsung Galaxy s7 az egyik legjobb alternatíva a piacon. Ebben az évben a Galaxy S7 a világ egyik legjobb Android telefonjává vált. A telefon szinte minden tekintetben egyezik az iPhone 6s képességeivel, sőt, olykor üti is azokat.

Az S7 hardvere és dizájnja egyaránt kompromisszumoktól mentes: költséghatékonyabb, a kamerák épp olyan jók, mint az iPhone 6s kamerái (ha nem jobbak), vízálló, microSD kompatibilis, vékony és metál. És a lista még bővül…

A Samsung soha nem hibázik a megjelenítő minőségével sem. A Galaxy S7 - QHD felbontású - kijelzője nagyobb, mint az iPhone 6s-é (aminek a felbontása 750 x 1334 pixel), ugyanakkor a készülékek mérete majdnem azonos.

samsung-galaxy-s7-vs-iphone-6s-compare-hero-970-80

Az iPhone 6s lényege az átfogó teljesítmény és gyorsaság, ezzel szemben a Galaxy 7S kétszer akkora RAM-mal rendelkezik - bár ez önmagában még nem elég, ha a szoftver nincs teljes mértékben a készülékhez optimalizálva. Úgy tűnik, ezt az árat kell fizetni a magasabb képfelbontásért.

Mindent egybevetve a két készülék nagyon szorosan lépked egymás mellett, tehát ha nem szeretnél iOS telefont, a Galaxy S7-ben biztosan nem fogsz csalódni.