Három különböző méretben érkezik a Samsung Galaxy S7

2016. január 6. -
A Samsung már nem elégszik meg azzal, hogy minden készüléktípust két méretben adnak ki - az általános szokásoknak megfelelően, - idén a cég úgy döntött, három különböző méretben, három különböző megnevezéssel bocsátják piacra a Samsung Galaxy S7 készülékeket. Az alábbi bejegyzésünkben ezzel, valamint a Samsung piaci statisztikáival foglalkozunk.
Három különböző méretben érkezik a Samsung Galaxy S7

A Samsung pozíciója a mobilpiacon

Sokan azt gondolják, hogy a Samsung eladási számok tekintetében a nyomába sem érhet az Apple-nek. Bizonyos tekintetben lehet igazuk, azonban a globális eladásokat tekintve 2015. második negyedévében az okostelefon piac 26,8%-át tudta magáénak a Samsung, míg az Apple "csak" második a sorban a maga 20,5%-ával.

top-mobilgyartok-2015-q2-610x246

Ezek a statisztikák nagyrészt annak köszönhetőek, hogy a Samsung lényegesen több energiát fordít a pénztárcabarát, de épp ebből kifolyólag szerényebb kvalitásokkal bíró készülékek gyártására, mint az Apple. Mindezek mellett azonban a Galaxy S6 készülék kifejezetten népszerű volt a vásárlók körében, habár a keleti piacon a top 5-be sem fért be - ott azonban az Apple is alulmúlta saját várakozásait.

A Samsung továbbá már évekkel ezelőtt felismerte a phabletekben rejlő potenciált, az Apple ebben egy kicsit lemaradva, csupán évekkel később követte a vetélytársat. A 2015-ös év eladási statisztikái azonban a Samsung óriás mobiljait igazolják, hiszen ebben az évben világszerte 166 millió phablet került eladásra, ami a teljes mobilpiac 47%-át teszi ki. A 2014-es 32%-os statisztikákhoz képest ez hatalmas növekedés és teljes mértékben ellentmond a korábban sokak által megjövendölt bukásnak.

A Samsung Galaxy S7 három méretben érkezik

Bár pontosan nem tudjuk, mi az oka annak, hogy a Galaxy S7 idén három különböző méretben kerül piacra, sejtésünk azért akad. Valószínűsíthető, hogy a cég továbbra is megpróbál a széleskörű vásárlói igények kielégítésére törekedni, ahelyett, hogy egyetlen célcsoportra koncentráljon. Arra azonban eddig kevés példát láthattunk, hogy okostelefongyártó ebből az okból egyidejűleg három különböző méretben gyártsa le aktuális zászlóshajóit. Ez egyébként nem csupán a készülékek, hanem a Samsung Galaxy kiegészítők eladási számait is nagyban befolyásolják majd.

Samsung_Galaxy_S7_3_meretben

A készülékek elnevezéséből kiindulva már okosabbak lehetünk, ugyanis az 5,1 colos modell a standard Samsung Galaxy S7-et takarja, míg az elődmodellnél bevezetett hajlított kijelzőjű  okostelefon idei változata az 5,5 colos Galaxy S7 Edge lesz. Ebből kiindulva abban biztosak lehetünk, hogy az S7-ből nem kaphatunk 5,5 colos modellt, az S7 Edge-nek pedig nem lesz 5,1 colos változata. Itt jön azonban a csavar, a 6 colos kijelzővel rendelkező Samsung Galaxy S7 Plusból igény szerint vásárolhatunk magunknak hagyományos, illetve hajlított kijelzős változatot is.

Arról, hogy javítási tekintetben mire számíthatunk, egyelőre nincsenek pontos információink, de amint bővebb tudásanyag áll rendelkezésünkre, természetesen azonnal tájékoztatjuk olvasóinkat! Budai okostelefon szervizeink egyébként a legtöbb Samsung Galaxy javítást a szervizbe érkezést követő fél órán belül elvégzik! A javítandó készülékek listája ide kattintva érhető el!

Samsung Galaxy Note 8 megjelenés, specifikációk, pletykák Samsung Galaxy Note 8 megjelenés, specifikációk, pletykák
2017. május 22.
Korai temetni a Note szériát, annak ellenére, hogy a Note 7 egyáltalán nem aratott sikert. A vérvonal újjáéledni látszik ebben az évben.
Érkezik az új, kedvező árú LG K széria! Érkezik az új, kedvező árú LG K széria!
2016. január 19.
Az LG K széria egy újonnan piacra kerülő okostelefon modell, mely inkább a középső árfekvésben kívánja felvenni a versenyt vetélytársaival. A cégnek korábban már voltak ilyen elképzelései és az akkori L széria egészen szép eladási számokat produkált.
Milyen meglepetéseket tartogat a Samsung Galaxy S9? Milyen meglepetéseket tartogat a Samsung Galaxy S9?
2018. február 13.
Minden évben nagy várakozás övezi a Samsung legújabb innovációit. 2018 elején ráadásul két új csúcskategóriás okostelefonnal lep meg minket a gyártó; a Galaxy S9 és az S9 Plus készülékkel.