Hasznos tippek & trükkök az iPhone X legégetőbb problémáira

2018. november 9. -
Az iPhone X teljesen különbözik az elődeitől, gondoljunk csak az OLED kijelzőre, vagy épp az ikonikus Home gomb hiányára. De mint minden okostelefon esetében, az iPhone X készüléknél is előfordulnak problémák. Ezért összeállítottunk egy listát, melyben összefoglaljuk az eddig támogatási fórumokon talált hibákat, s igyekszünk ezekre leírni a lehetséges megoldásokat, hogy az új készüléked tökéletesen működjön.
Hasznos tippek & trükkök az iPhone X legégetőbb problémáira

Beég a képernyő

Nem sokkal az iPhone X megjelenése után az Apple kiadott egy nyilatkozatot a telefonban használt OLED képernyővel kapcsolatban. Ebben a vállalat megjegyezte, hogy az idő múlásával képstabilitás illetve beégés is megjelenhet a kijelzőn.

A beégés akkor következik be, ha egy statikus kép sokáig marad megjelenítve a bekapcsolt képernyőn. Például ha az iPhone X képernyőjét sokáig bekapcsolva hagyod, az ikonok beleéghetnek a képernyőbe, így azok körvonala továbbra is látszódni fog.

Úgy tűnik nekünk, hogy igen proaktívan áll a problémához az Apple, hiszen felhívja a felhasználók figyelmét erre az eshetőségre is. Egyébként ez a probléma alapvetően az OLED kijelzőknél már évek óta észrevehető az androidos készülékek körében, tehát nem Apple specifikus a hiba.

Google_Pixel_2_XL_burn_in

Megoldás

Az Apple azt javasolja, hogy csökkentsd le a kijelző fényerejét. (Az iPhone X fényerejének csökkentéséhez húzd le a képernyő jobb oldalán az ujjad, míg megjelenik a Vezérlőközpont, majd a csúszka segítségével állítsd lejjebb a fényerőt.)

Mivel a statikus képek nagyobb valószínűséggel okoznak beégést a kijelzőn, fontos, hogy a telefon automatikusan kikapcsolja a képernyőt. Ezért lényeges, hogy bekapcsolva legyen az Auto-Lock funkció.

Menj a Beállítások > Megjelenítés és Képernyőfény > Auto-Lock menüpontra, majd állítsd be, hogy a képernyő 30 vagy 60 másodpercnyi inaktivitás után magától kikapcsoljon.

Nem működik a készülék hideg hőmérsékleten

A Reddit számos felhasználója számolt be arról, hogy az iPhone X nem működik, ha hideg hőmérsékletnek teszik ki. A probléma állítólag csak néhány másodpercig jelenik meg, viszont arról is kaptunk hírt, hogy egyeseknél egy ilyen lefagyás hosszabb ideig is eltart.

airpods-iphone-x-snow

Megoldás

A gyártó már dolgozik a problémán. Az elmúlt időszakban az Apple fejlesztői egy olyan szoftverfrissítést adtak ki, amely meggátolja ezt a problémát.

A fórumon szereplő felhasználók szerint, ha lezárjuk, majd feloldjuk a képernyő zárat, megszűnik a probléma.

Zöld vonal jelenik meg a kijelzőn

Az Apple Insider jelentése alapján néhány iPhone X felhasználó egy állandó zöld vonalat lát a képernyő jobb vagy bal oldalán, mely nem a telefon bekapcsolásakor, hanem kis idő eltelte után, használat közben jelenik meg.

A Samsung - az iPhone X kijelző gyártója - hasonló problémával küzdött a Samsung Galaxy S7 modell esetében is, emiatt hardveres problémára gyanakodunk.

iphone-x-green-line (1)

Megoldás

Az Apple tisztában van a kínos jelenséggel, így jelenleg kicseréli a hibás egységeket, a begyűjtött hibás alkatrészekből pedig megpróbálják visszavezetni a probléma okát. Ha ilyen hibát észlelsz, vidd el a legközelebbi Apple szervizbe a telefonodat, hogy ki tudják cserélni a kérdéses alkatrészeket.

Recsegő hang, ha hangosan szólnak a hangszórók

Az Engadget oldalán olyan történettel is találkoztunk, ahol arról számolnak be az iPhone X felhasználók, hogy amikor hangosan hallgatják a telefont, a hangszóró recsegő hangot ad ki.

Úgy tűnik, hogy a probléma kevés ügyfelet érint, viszont szervizelés után is újra előfordul a meghibásodás.

Hasonló meghibásodás volt tapasztalható az iPhone 8 esetében is, melyet szoftveres hibának véltek a szakemberek, így rendszerfrissítéssel meg tudtak oldani.

speaker

Megoldás

Ne használd a hangszórót nagyon magas hangerőn és mindenképpen frissítsd a telefonod szoftverét.

 

Ha bármilyen kérdésed, problémád akad, írd meg nekünk kommentben.

Mindent az Apple visszaváltási programjairól Mindent az Apple visszaváltási programjairól
2017. január 13.
Váratlan leállásokat tapasztaltál egy Apple készülékednél? Lehet, hogy valójában szerencsés vagy. Itt megtekintheted az Apple legújabb termék-visszaváltási és ingyenes javítási szolgáltatásait, mely akkumulátor cserét is tartalmaz az iPhone 6s szériához - ennek alkalmassági kritériumairól most több részlettel is szolgálunk.
Mit tegyél, ha nem érnek el a hívások iPhone-on? Mit tegyél, ha nem érnek el a hívások iPhone-on?
2018. augusztus 27.
A családod, barátaid gyakran panaszkodnak, hogy nem reagálsz a hívásaikra? Ha nem szándékosan kerülöd őket, biztos téged is bosszant ez a jelenség, pláne, ha egyszerűen nem jössz rá, mi lehet a baj. Ne aggódj, valószínűleg egyetlen mozdulattal megoldható a gondod és a homlokodra fogsz csapni, miért nem gondoltál erre.
Elnémult az iPhone-od? Így tudod megjavítani otthon! Elnémult az iPhone-od? Így tudod megjavítani otthon!
2018. június 4.
Ha az Apple Music nem játssza le a zenéket, a podcastoknak nincs hangja, vagy bármilyen más audio hiányzik az iPhone-on, akkor nyilvánvaló, hogy valami nincs rendben vele. Mielőtt a Smart Clinichez fordulnál, próbáld ki ezeket a tippeket, hátha sikerül szerviz nélkül is megoldani ezt a kényelmetlen problémát.