Hidegben nem működik az iPhone X kijelzője!

2022.06.29 0 hozzászólás 2076 olvasás
Hidegben nem működik az iPhone X kijelzője!

A tél felé közeledve és a mínusz fokokba leereszkedve, a készülék legfontosabb alkatrésze mondja fel a szolgálatot.

Minden télen kiderül valami furcsaság az Apple termékeiről, pár éve az iPhone 6s akkumulátorok nem bírták a hideg időjárást. Ezeket a gyártó visszahívta és díjmentesen cserélte.

Múlt évben, akár csak idén néhány iPhone X tulaj panaszkodott, mivel a készülékük kijelzője fagypont alatt nem reagált az érintésre. Az Apple azonosította a problémát, és azt ígéri a következő iOS szoftveres frissítéssel orvosolni fogja.

Az Apple továbbá azt javasolta, hogy a készülékeket 0°és 35° között érdemes használni, ez számára az optimális hőmérséklet. Azonban úgy tűnik, hogy az azóta elnevezett „coldgate” probléma a tűréshatáron belül, 0°-ban következett be.

Az iPhone X kijelzője egyébként abban az esetben nem tud reagálni, ha a környező hőmérséklet hirtelen számottevően csökken.

Névtelen-1

A kijelzőnek azonban másodpercek alatt újra kell működnie. Azaz szerencsére ezt a kellemetlenséget nem kell hosszú időn keresztül elviselni, pár másodpercet vesz igénybe csak az „átállás”.

Mivel az Apple szoftveresen javítja a problémát, ezért nem hardveres meghibásodásról beszélünk. A cég nem határozta meg a „coldgate” javításának időpontját.

Az iPhone 6s akkumulátor problémáknak utánajártunk, vajon tényleg gyorsabban merül-e az iPhone hidegben. Ebben a cikkünkben megtalálod a választ.

Te tapasztaltál hasonló problémát? Írd meg nekünk kommentben!