Hogyan tisztítsd okosan a telefonod

Egy hosszú nap folyamán a telefon többször kerül a kezünkbe, mint bármi más. Ami nem csak azt jelenti, hogy remek társ és segítség a mindennapokban, hanem azt is, hogy kevés az annál szennyezettebb tárgy, amit magunknál hordunk. A telefonunk tisztán tartása nem csak esztétikai szempontból erősen javasolt, hanem egészségügyi okokból is. De hogy kell profin és olcsón telefont takarítani?
Hogyan tisztítsd okosan a telefonod

Nézz szembe a ténnyel: A telefonodon hemzsegnek a baktériumok!

Mivel az egész nap folyamán mindenhová magaddal viszed, beleértve a fürdőszobát, a wc-t, a konyhát, út közben előveszed a metrón, stb., így egyáltalán nem irreális azt gondolni, hogy tele van azokkal a baktériumokkal, amelyekkel te is kapcsolatba kerülsz.

A baj az, hogy ameddig te naponta többször is kezet mosol, addig telefont viszont nem fogsz mosni. Több tanulmány is kimutatta, hogy a telefon potenciális kórokozókat hordoz.

analyze-bacteria-via-iphone-screen

/forrás: waji203.files.wordpress.com/

Gondolj arra, hogy mindenhová magaddal viszed a telefonod, mindenhez hozzáérsz, amit előtted ezren is megfogtak már, közben pedig a telefonod képernyőjét is nyomkodod. Ezek után, ha felhívnak téged, az arcodhoz emeled ezt a baktériumfészket. Ijesztő igaz?

Tegyél ellene! De mit?

Ne azt, amit ezen a képen látsz.

bit-cebit-custom8

/forrás:static01.nyt.com/

Most arra gondolsz időpocsékolás tovább olvasnod, hiszen előhúzol egy zsepit vagy egy antibakteriális törlőkendőt és pillanatok alatt megtisztítod vele a készüléked? Rossz ötlet.

Egyrészt egy zsebkendőnek az anyaga annyira érdes, hogy simán okozhat hajszálkarcolódásokat a kijelződön – szemüvegesek előnyben –.

Másrészt a jobb minőségű antibakteriális törlőkendő ugyan letakarítja a készülékedről a baktériumokat, de emellett a festéket is lekoptatja róla és a zsepihez hasonlóan, ugyanúgy károsíthatja a kijelzőjét is.

Egy kijelzővédő üvegfólia védi a képernyőt, és távol tartja a kijelzőtől a koszolódást és baktériumokat, de azért azt sem ajánlatos összekarcolnod, csak azért mert a telefonod védve marad.

Figyelembe kell venned azt is, hogy a túl sok folyadék kárt is tehet a készülékedben. Ugyan a mostani csúcsmodelleket már sorra IP besorolásokkal adják ki, de ezek a számok mégsem jelentenek garanciát arra, hogy naponta többször a csap alá tartsd a készüléked és ne küzdj majd a beázás problémájával.

A nedves törlőkendő kényelmes, ahogy a zsepi és a pólód alsó rész is, de erősen nem ajánlott.

Mutatunk egy biztonságos módot, hogy, hogy fertőtlenítsd a telefonod a készüléked koptatása és rongálása nélkül.

  • Keress otthon egy szöszmentes, lehetőleg mikroszálas ruhát. A ruhának tisztának kell lennie, ne legyen rajta semmilyen koszolódás
  • Szükséged lesz flakon minél jobb minőségű vízre, a legjobb desztillált víz
  • Emellett 70%-os izopropil-alkoholra. Ezt egyébként a legtöbb ipari- barkácsboltban megvásárolhatod.
  • Szerezz egy neked tetsző méretű, de leginkább kisebb flakont.
  • Töltsd fel vízzel és alkohollal 50-50%-os arányban.
  • Csavarozd vissza a kupakod és rázd az üveget, hogy összekeverődjön a két oldat.
  • Ezután egy keveset permetezz belőle a ruhára – Soha ne fújd, vagy öntsd közvetlenül a telefonra! – ehelyett egyszer, maximum kétszer permetezd a ruhára.
  • Dörzsöld át vele az egész telefonod persze óvatosan. Különösen a gomboknál takarítsd meg.

Az alkoholos oldat lehetővé teszi, hogy a készülék sokkal gyorsabban száradjon, mintha egyszerű vízzel takarítottad volna, így a beázás veszélye egyáltalán nem fenyeget majd. A mikroszálas törlőkendő pedig az összes zsíros foltot felitatja a képernyőn, ezért fog újra fényesnek és tökéletesnek tűnni.

iphone-723090

/forrás: tuaddib.files.wordpress.com/

Fontos: Hetente egyszer ismételhető ez a folyamat, tehát ne tartozzon a napi rutinjaid közé!

Reméljük tudtunk segíteni és kipróbálod ezt a tisztántartási lehetőséget. Ne felejtsd el, ez nem csak neked tesz majd jót, hanem a telefonodnak is.

Ha kérdésed lenne fordulj hozzánk bizalommal

/forrás: buzzfeed.com/

9+1 leleplező iPhone 8 tokot találtunk az internet bugyraiban 9+1 leleplező iPhone 8 tokot találtunk az internet bugyraiban
2017. augusztus 30.
Összegyűjtöttük neked a 10 legérdekesebb iPhone 8 tokot, amit az internet rejt magában. Gondoltad volna, hogy a készülék megjelenése előtt 2 héttel már válogatni tudunk a különböző átlátszó, szilikon, vagy épp törésálló iPhone 8 tok közül? Ráadásul a képek nem csak érdekességként szolgálnak, hasznos infókat is le lehet belőlük szűrni.
8 Android funkció, amelyet a felhasználók 90%-a nem ismer 8 Android funkció, amelyet a felhasználók 90%-a nem ismer
2017. június 29.
Valószínűleg alig vannak már odakint olyanok, akiknek ne lenne egy nélkülözhetetlen telefon zsebeik egyikében. Azonban ennek ellenére nagyon sokan nem ismerik készülékeik valódi határait, képességeit.
Szakértői cikk: 5 hibajel, ami alaplapi meghibásodásra utalhat +1, amivel azonnal szervizbe kell rohannod! Szakértői cikk: 5 hibajel, ami alaplapi meghibásodásra utalhat +1, amivel azonnal szervizbe kell rohannod!
2017. szeptember 4.
Nézhetjük felhasználó szemmel, de vizsgálhatjuk akár szervizesként is, az alaplapi problémák az egyik legrosszabb fajtái az okostelefonok meghibásodásának. Az elmúlt évek tapasztalatából leszűrve mondhatjuk, hogy nem csak a javításuk nehéz, hanem az azonosításuk is.