Hogyan tisztítsd okosan a telefonod

Egy hosszú nap folyamán a telefon többször kerül a kezünkbe, mint bármi más. Ami nem csak azt jelenti, hogy remek társ és segítség a mindennapokban, hanem azt is, hogy kevés az annál szennyezettebb tárgy, amit magunknál hordunk. A telefonunk tisztán tartása nem csak esztétikai szempontból erősen javasolt, hanem egészségügyi okokból is. De hogy kell profin és olcsón telefont takarítani?
Hogyan tisztítsd okosan a telefonod

Nézz szembe a ténnyel: A telefonodon hemzsegnek a baktériumok!

Mivel az egész nap folyamán mindenhová magaddal viszed, beleértve a fürdőszobát, a wc-t, a konyhát, út közben előveszed a metrón, stb., így egyáltalán nem irreális azt gondolni, hogy tele van azokkal a baktériumokkal, amelyekkel te is kapcsolatba kerülsz.

A baj az, hogy ameddig te naponta többször is kezet mosol, addig telefont viszont nem fogsz mosni. Több tanulmány is kimutatta, hogy a telefon potenciális kórokozókat hordoz.

analyze-bacteria-via-iphone-screen

/forrás: waji203.files.wordpress.com/

Gondolj arra, hogy mindenhová magaddal viszed a telefonod, mindenhez hozzáérsz, amit előtted ezren is megfogtak már, közben pedig a telefonod képernyőjét is nyomkodod. Ezek után, ha felhívnak téged, az arcodhoz emeled ezt a baktériumfészket. Ijesztő igaz?

Tegyél ellene! De mit?

Ne azt, amit ezen a képen látsz.

bit-cebit-custom8

/forrás:static01.nyt.com/

Most arra gondolsz időpocsékolás tovább olvasnod, hiszen előhúzol egy zsepit vagy egy antibakteriális törlőkendőt és pillanatok alatt megtisztítod vele a készüléked? Rossz ötlet.

Egyrészt egy zsebkendőnek az anyaga annyira érdes, hogy simán okozhat hajszálkarcolódásokat a kijelződön – szemüvegesek előnyben –.

Másrészt a jobb minőségű antibakteriális törlőkendő ugyan letakarítja a készülékedről a baktériumokat, de emellett a festéket is lekoptatja róla és a zsepihez hasonlóan, ugyanúgy károsíthatja a kijelzőjét is.

Egy kijelzővédő üvegfólia védi a képernyőt, és távol tartja a kijelzőtől a koszolódást és baktériumokat, de azért azt sem ajánlatos összekarcolnod, csak azért mert a telefonod védve marad.

Figyelembe kell venned azt is, hogy a túl sok folyadék kárt is tehet a készülékedben. Ugyan a mostani csúcsmodelleket már sorra IP besorolásokkal adják ki, de ezek a számok mégsem jelentenek garanciát arra, hogy naponta többször a csap alá tartsd a készüléked és ne küzdj majd a beázás problémájával.

A nedves törlőkendő kényelmes, ahogy a zsepi és a pólód alsó rész is, de erősen nem ajánlott.

Mutatunk egy biztonságos módot, hogy, hogy fertőtlenítsd a telefonod a készüléked koptatása és rongálása nélkül.

  • Keress otthon egy szöszmentes, lehetőleg mikroszálas ruhát. A ruhának tisztának kell lennie, ne legyen rajta semmilyen koszolódás
  • Szükséged lesz flakon minél jobb minőségű vízre, a legjobb desztillált víz
  • Emellett 70%-os izopropil-alkoholra. Ezt egyébként a legtöbb ipari- barkácsboltban megvásárolhatod.
  • Szerezz egy neked tetsző méretű, de leginkább kisebb flakont.
  • Töltsd fel vízzel és alkohollal 50-50%-os arányban.
  • Csavarozd vissza a kupakod és rázd az üveget, hogy összekeverődjön a két oldat.
  • Ezután egy keveset permetezz belőle a ruhára – Soha ne fújd, vagy öntsd közvetlenül a telefonra! – ehelyett egyszer, maximum kétszer permetezd a ruhára.
  • Dörzsöld át vele az egész telefonod persze óvatosan. Különösen a gomboknál takarítsd meg.

Az alkoholos oldat lehetővé teszi, hogy a készülék sokkal gyorsabban száradjon, mintha egyszerű vízzel takarítottad volna, így a beázás veszélye egyáltalán nem fenyeget majd. A mikroszálas törlőkendő pedig az összes zsíros foltot felitatja a képernyőn, ezért fog újra fényesnek és tökéletesnek tűnni.

iphone-723090

/forrás: tuaddib.files.wordpress.com/

Fontos: Hetente egyszer ismételhető ez a folyamat, tehát ne tartozzon a napi rutinjaid közé!

Reméljük tudtunk segíteni és kipróbálod ezt a tisztántartási lehetőséget. Ne felejtsd el, ez nem csak neked tesz majd jót, hanem a telefonodnak is.

Ha kérdésed lenne fordulj hozzánk bizalommal

/forrás: buzzfeed.com/

Smart Clinic - Ünnepi nyitva tartás Smart Clinic - Ünnepi nyitva tartás
2016. december 19.
Minden kedves ügyfelünket szeretnénk tájékoztatni arról, hogy az ünnepek alatt az üzleteink nyitva tartása megváltozik. Bármilyen felmerülő kérdéssel kapcsolatban keressenek minket a +36 30 630 22 77 telefonszámon.
A 9 legjobb akkumulátor kímélő mobilalkalmazás +1 tipp A 9 legjobb akkumulátor kímélő mobilalkalmazás +1 tipp
2016. május 31.
Az akkumulátor teljesítmény monitorozására, megfigyelésésére szolgáló programok elég sokat tudnak adott esetben segíteni a különböző iPhone akkumulátor-problémák megoldásában, hiszen a felhasználók saját szokásaik szerint tudják optimalizálni a telefonjuk energiatartalékait. Ismerd meg a 10 legkedveltebb Android-os és iOS-re készített akkumulátor megfigyelő és energiaspóroló alkalmazást az ajánlónk segítségével!.
7 remekbe szabott fitnesz kiegészítő 7 remekbe szabott fitnesz kiegészítő
2017. február 21.
Február közepén járunk és máris elhanyagoltad az újévi fogadalmaidat? Már kevesebb időt szentelsz az egészségesebb életmódra? Szükséged van egy olyan eszközre amely segíthet újra lendületet nyerni a céljaid eléréséhez? Mára már számos fitnesz kiegészítő áll rendelkezésedre az okoseszközeidhez. Összeszedtük a minőségükben és funkciójukban is a kiemelkedőeket.