Hogyan töröld az összes személyes adatod az iPhone-ról vagy iPad-ről

Hogyan töröld az összes személyes adatod az iPhone-ról vagy iPad-ről

Ha éppen készülsz eladni iPhone-od, akkor fontos lehet, hogy személyes adataiddal, fotóiddal, videóiddal az új tulajdonos ne tudjon visszaélni. Ez a cikk leírja, hogy mi a teendő a készülékek eladása előtt.

Miért fontos, hogy töröljük készülékünk belső memóriáját?

iPhone-unk rengeteg személyes adatot őriz rólunk: közösségi média profilunkat, e-mail fiókunk adatait, személyes fényképeket, videókat, de még akár pénzügyi tranzakciónk egyes részleteit is. Szerencsére ezek végeleges eltávolítása a készülékről egy nagyon egyszerű folyamat.

Először is ments el mindent!

Még mielőtt mindent letörölnénk a készülékünkről azonban érdemes egy biztonsági mentést készíteni, hogy a számunkra fontos adatok a törléssel ne vesszenek el végleg. Ha ezzel megvagyunk, akkor először is ki kell jelentkezni az iCloud szolgáltatásból. Ehhez a Beállítások > iCloud menüponton belül a Kijelentkezés lehetőségre. Az iOS 7-es és az annál korábbi verziókban ez Fiók törlése-ként fog megjelenni.

ios12-iphone-x-icloud-backup-cropped-203977

Az összes tartalom törlése

Ezt követően foglalkozhatunk az iPhone háttértárolóján lévő adatokkal. Ezek törléséhez először menj a Beállításokon > Általános > Visszaállítás menüpontba, majd bökj az Összes tartalom, beállítás törlése lehetőségre. Ezután felugrik egy ablak, ahol még utoljára meggondolhatjuk magunkat. Ekkor - ha korábban már készítettél biztonsági másolatot - rákattinthatsz a törlésre. A folyamat néhány percig is eltarthat, de az eredmény egy a saját tartalmainktól (fényképektől, kontaktoktól, zenéktől, alkalmazásoktól, hitel- és bankkártya adatoktól) megszabadított készülék lesz. Éppen ahogy szerettük volna. Ráadásul ezt követően kikapcsolódik például az iMessage, az iCloud, a Game Center és a FaceTime is.

iphone-x-ios12-settings-general-reset-erase-all-selected-step-crop

Törlés, de egyenként

Természetesen lehetőség van az adatok külön-külön törlésére is, de ez lassabb, így inkább akkor célszerű, ha iPhone-odról csak helyet szeretnél felszabadítani. Ezt a Beállítások > Általános > Használat > Tárhely kezelése lehetőségek alatt keresd. Itt a készüléked alapesetben egy listán jeleníti meg a 10 legnagyobb helyet elfoglaló alkalmazást, de kiválaszthatod az összes alkalmazás mutatását is, hogy részletesebben tudj válogatni.

Hogy aktiválható is legyen

Ha az eladásra vagy elajándékozásra szánt iPhone-on az iOS7-es vagy újabb verziója fut, és az iPhone keresése szolgáltatás is be van rajta kapcsolva, akkor a törléshez az Apple ID azonosítót és a hozzá tartozó jelszót is meg kell adni. Ezt követően a következő tulajdonos már gond nélkül tudja majd újraaktiválni az iPhone-t.

iPhone tippek trükkök
Megosztás: