Kedves Ügyfeleink! Szervizünk Húsvéti ünnepek miatt 2023.04.07. (péntek) és 2023.04.10-án (hétfő) között zárva tart! Nyitás: 2023.04.11-én kedden. (X)

x

Idén tavaszra is tartogat nekünk valamit az Apple?

2022.06.10 0 hozzászólás 677 olvasás
Idén tavaszra is tartogat nekünk valamit az Apple?

Újratervezett AirPods, új iPad Pro és iPad mini? Vajon tart-e tavaszi rendezvényt az Apple, hogy lerántsa a leplet újdonságairól?

Egyre több hír tűnik fel az interneten közelgő Apple termékekről, új AirPods-tól új iPad Pro-ig, és tovább. Ha lesz tavaszi rendezvény, az nagy valószínűséggel virtuális lesz a világjárvány miatt. Elmondjuk, mit tudunk, eddig. 

Visszatekintés a tavaszi Apple rendezvényekre

Az Apple egyes események szinte biztosan megtart minden évben, például a júniusi WWDC-t, vagyis az Apple Fejlesztői Világkonferenciáját és az őszi éves iPhone rendezvény. A legtöbb évben tartanak egy második őszi eventet is, amikor a Macre koncentrálnak. Tavaly például három Apple rendezvény volt:

  • iPad és Apple Watch szeptemberben,
  • iPhone 12 októberben
  • és Apple Silicon Mac novemberben.

A tavaszi rendezvényeket nehezebb kiszámítani.

Az Apple 2020-ban nem tartotta meg a kirobbanó COVID-19 pandémia miatt, de bejelentettek egy új iPad Prot, Magic Keyboardot és MacBook Airt egy sajtóközlemény keretein belül márciusban, amit a második generációs iPhone SE bejelentése áprilisban, szintén sajtóközlemény formájában.

2019-ben tartottak egy tavaszi rendezvényt, amit kizárólag a szolgáltatásokra szántak, és érintették az Apple News+, Apple Card, Apple TV+ és Apple Arcade híreit. 2018 márciusában a Chicagoban tartott rendezvényen egy új, oktatás-központú iPadet jelentettek be.

De lássuk, mik lehetnek a most következő tavaszi rendezvény jelöltjei!

Új iPad Pro és iPad mini

Az egyik legvalószínűbbnek tűnő híresztelések szerint az Apple bejelent egy új iPad Prót mini-LED kijelzős technológiával 2021 első negyedévében. A mini-LED háttérvilágítás a 12,9 hüvelykes iPad Próra érkezhet először, amit utána a 11 hüvelykes iPad Pro követ.

 

A 2021-es iPad Pro felhozat design tekintetében várhatóan meg fog egyezni a 2020-as modellel. A legnagyobb változás tehát a kijelző-technológia fejlődésében lehet, plusz egy új chipben, ami valószínűleg a A14-en fog alapulni a még jobb teljesítményért.

szürke iPad a fehér asztalon

(Kép forrása: pixabay.com)

 

Az Apple állítólag dolgozik egy új iPad minin is, ami márciusban jelenik meg. Az új iPad mini 8,4 hüvelykes kijelzővel, és kisebb kerettel várható. Sajnos a design-beli ráncfelvarrást nem fog kapni, hasonlóan az iPad Air 4-hez és az iPad Próhoz. Az Apple inkább megtartja a felső és az alsó kereteket, a Home gombot és a Touch ID-t.

Az Apple utoljára 2019-ben frissítette az iPad minit egy gyorsabb, A12 Bionic processzorral és egyéb fejlesztésekkel.

Végül állítólag dolgoznak egy új, alacsony árkategóriás iPad-en, de ez legkorábban csak az év vége felé várható.

 

iPhone SE 3 vagy iPhone SE Plus

A híresztelések szerint érkezhet egy harmadik generációs iPhone SE áprilisban. A részletekről még nem sokat tudni, de ha valóban áprilisban jelenik meg, akkor pontosan egy évvel követné a 4,7 hüvelykes 2020-as iPhone SE-t.

 

Az idei SE valószínűleg nagyobb, 5,5 hüvelykes kijelzőt fog kapni, és egy iPhone 8 Plushoz hasonló designt.

 

iPhone SE, tokkal, fülhallgatóval

(Kép forrása: unsplash.com)

 

AirPods 3 és AirPods Pro 2

Az AirPods Max decemberi bejelentésével az Apple állítólag felújítja az AirPods teljes felhozatalát is 2021-ben.

Az AirPods Pro második generációs változatára már leghamarabb áprilisban számíthatunk.

Az AirPods Pro 2 egy kompaktabb designt kaphat, elhagyva a jelenlegi AirPods Pro kiálló szárát az alján. A szár eltávolításával viszont meg kell oldaniuk, hogy továbbra is megmaradjanak az olyan funkciók, mint az Átlátszóság mód, a H1 chip, és a zajcsökkentés. Egyéb designbeli változások nem valószínűek.

Szóba került, hogy érkezhet egy új, belépő-kategóriás AirPods, rövidebb szárral és cserélhető fülharanggal. Ez a mai alap AirPods helyettesítőjeként szolgálnának.

 

két AirPods sárga háttérrel

(Kép forrása: 9to5mac.com)

 

AirTags és Apple TV

Egy ideje már számíthatunk új Apple TV-re, és most úgy tűnik, hogy az Apple újítson a streaming szolgáltatók versenyében. 2021-ben megérkezhet egy új Apple TV, de konkrétumokról egyelőre nem tudni.

fekete Apple TV, távirányító, fehér háttér

(Kép forrása: apple.com)

 

Az AirTags-ről már nagyjából két éve folynak a híresztelések. Az Apple termék- és tárgykövető kiegészítőinek megjelenése ebben az évben várható.

Folytatódik az Apple Silicon átállás

Az Apple elismerte, hogy nagyjából két évbe kerül a teljes Mac felhozatalt átállítani Apple Silicon chipekre. Az Apple Siliconos Macek bejelentése így a 2021-es során várható, tehát konkrét hardver valószínűleg még nem fog érkezni idén tavasszal. Emellett szó volt arról, hogy új iMac sorozatra is számíthatunk, csak úgy, mint új 14 hüvelykes és 16 hüvelykes MacBook Prókra ebben az évben, de valószínűleg csak 2021 második felében.

Az Apple hivatalosan még nem jelentette be a tavaszi rendezvényt, de ha meg is tartja, nagy valószínűséggel teljesen virtuális formában teszik azt a pandémia miatt. Elképzelhető, hogy egy nagy rendezvény helyett külön sajtóközleményekben mutatják be újdonságaikat.

Te számítasz idén tavasszal új Apple eszközre, iPadre, AirPods-ra, és egyébre? Írd meg kommentben!