Így csökkentsd töredékére az adatforgalmat iOS-on!

2022.06.30 0 hozzászólás 9600 olvasás
Így csökkentsd töredékére az adatforgalmat iOS-on!

Wi-Fi manapság már mindenhol elérhető. A szélessávú net gyors, és relatíve olcsó. Az egyetlen dolog, ami még mindig drága, az a mobilnet. Adunk néhány tippet, ha csökkenteni akarod az adatforgalom használatot iOS-on.

Nemrég írtunk arról, hogyan csökkentheted Androidos telefonod adatforgalmát, most a Apple készülékeit vesszük górcső alá!

1# Automatikusan elinduló videók letiltása

Ez az első számú dolog, amit muszáj meglépned, mert ez a legfontosabb az adathasználat csökkentésében. Még manapság is az a helyzet, hogy az olyan alkalmazások, mint a Facebook alapbeállítás szerint automatikusan elindítják a videókat akkor is, ha nem Wi-Fi-re vagy csatlakozva. Mielőtt bármit is tennél, tiltsd le a videók automatikus lejátszását a Facebookon, Twitteren és Instragrammon.

facebook-app-autoplay-videos-2

Facebook: Koppints a Többre, válaszd ki Beállításokat -> Fiókbeállítások -> Videók és fotók -> Videó beállítások -> Automatikus lejátszás, és válaszd ki vagy azt, hogy „Csak Wi-Fi kapcsolat esetén”, vagy, hogy „Soha ne játssza le automatikusan a videókat”.

Twitter: A profil nézetből koppints a „Gear” ikonra, válaszd ki a Beállításokat -> Adat -> Automatikus videó lejátszás, majd válassz ki egyet a kettő közül: Soha ne játssza le a videókat automatikusan, Csak WiFi-kapcsolatban.

Instagram: A profil nézetből koppints a „Gear” ikonra, válaszd ki a Mobil adathasználatot, és kattintsd át a „Használj kevesebb adatot” opcióra.

2# Mobiladatok letiltása iCloud-on

how-to-reduce-data-usage-iphone-ios-10-8

Ha használsz iCloud Drive-ot, hogy fájlokat és adatokat ments különböző alkalmazásokból, akkor jobb, ha megnézed, hogy a „Használj mobiladat-forgalmat” opció a Beállítások „iCloud Drive” részlegén be van-e kapcsolva, vagy nem. Mert ha igen, elképzelhető, hogy néhány app kimenti az adatokat 3G-n is, a tudtod nélkül.

3# Alkalmazások frissítése a háttérben

how-to-reduce-data-usage-iphone-ios-10-7

Ez a funkció azért van, hogy a kedvenc alkalmazásaidat biztosan, azonnal el tudd érni. Viszont az a baj vele, hogy az olyan appok, mint a Facebook folyamatosan frissítenek a háttérben, új update-eket töltenek le. Olyanokat is, amiket nem veszel észre.

Menj a Beállítások -> Általános -> Alkalmazások frissítése a háttérben, és kapcsold ki az olyan alkalmazásoknál, mint a Facebook, Instagram, Twitter, stb. Ráadásul így akkumulátor használaton is spórolsz.

4# Alacsony minőségű képek küldése Messengeren

how-to-reduce-data-usage-iphone-ios-10-4

Ha szokásod sok mindent küldeni iMessage-en, akkor bekapcsolhatod az „Alacsony minőségű kép-módot”. Ha megvan, akkor ahelyett, hogy a teljes felbontásban juttatná el a képet, egy tömörített verziót fog küldeni.

5# Mobiladat-forgalom kikapcsolása

how-to-reduce-data-usage-iphone-ios-10-2

Ez a legegyértelműbb, de néha a legegyszerűbb ötlet a legnagyszerűbb. Kapcsold ki a mobil-adatforgalmat a Beállítások Mobiltelefon menüjében, és tádámm, nullára csökkent az adathasználatod.  :)

 Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!