Így küszöbölheted ki a 6 leggyakoribb LG V10 hibát

2016. július 22. -
A jól hangzó mondatok ellenére természetesen ennél a csúcsmodellnél is vannak ismert és elismert hibák. Éppen ezért összeírtuk nektek a leggyakrabban előforduló problémákat, és a lehetséges megoldásaikat is. Megjegyezzük, hogy az LG V10 az egyik legjobb zászlóshajó a piacon, és a legtöbb esetben a lentiek egyikével sem kellene találkoznod.
Így küszöbölheted ki a 6 leggyakoribb LG V10 hibát

Az LG új, V szériás okostelefonjai a cég első igazi kísérlete a prémium kategória meghódítására. Az első ilyen modell az LG V10, amely rendkívül ízléses kinézetével, gyönyörű kijelzőjével, nagyszerű specifikációival és a nem különben kellemes tulajdonságokkal rendelkező kamerájával hívja fel magára a figyelmet. Ezek mellett egy egyedülálló tulajdonsága is van a készüléknek, amelyet az LG csak “második kijelzőnek” hív. Összességében az LG V10 egy igen jónak mondható zászlóshajó, főleg azok számára, akik az LG G4-nél többre vágytak.

Probléma #1 – Villogó kijelző

LG-V10-Hands-On-22-840x560

(forrás: http://www.androidauthority.com)

Néhány tulajdonos észrevette, hogy használat közben villódzik a kijelző a készüléken. Ez az LG V10 kijelző hiba nem jelent mást, minthogy a kijelző úgy viselkedik, mintha kezdene elaludni, azaz lentebb veszi a fényerőt, ezután viszont újra teljes fényerőre vált. Ha a lenti tippek nem segítenének, vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk megoldani a problémát!

 

Megoldási javaslatok:

 • Fura ugyan, de néhányan észrevették, hogy a problémát nem más, mint a PayPal alkalmazás okozza. Ha esetleg nálad is fel van telepítve az app, akkor próbáld meg eltávolítani, és nézd meg, hátha ez meg is oldja a problémádat. Remélhetőleg egy későbbi frissítés orvosolja ezt.
 • Ha nálad nem a PayPal app okoz galibát, akkor lehetséges, hogy egy másik rosszul működő alkalmazás lesz a ludas. Indítsd el a készüléket Biztonsági módban (lentebb elolvashatod a módját), és nézd meg, ott is jelentkezik-e a probléma. Ha nem jelentkezik, akkor érdemes szétnézned a legutóbb telepített alkalmazások között, hiszen könnyen lehet, hogy az egyikük lesz a problémát okozó tényező.

Probléma #2 – A védőtok akadályozza az ujjlenyomat-olvasó normális működését

 LG-V10-Hands-On-29-840x560

(forrás: http://www.androidauthority.com)

A tapasztalatok szerint az LG V10 ujjlenyomat-olvasója nagyon gyors és pontos szokott lenni, azonban néhányan a pontosság drasztikus romlására panaszkodnak abban az esetben, ha tokban használják az LG V10-üket. Ritka esetben akár az is előfordulhat, hogy egyáltalán nem működik a beolvasás. Ha nálad az általános megoldási javaslatok nem válnának be a V10 ujjlenyomat-olvasó hibájára, akkor lehetséges, hogy hardveres gondról van szó, így érdemes felkeresned a LG okostelefon és tablet szervizünket!

 

Általános tippek:

 • A problémát az LG is elismerte, ezért egy jövőbeli szoftverfrissítésben várhatóan javulhat a helyzet. A jelenlegi felállás az, hogy a leolvasáshoz szükséges a körülvevő fém oldalak érintése is, és a tokok esetenként ezt akadályozhatják. Tok nélkül valószínűleg semmi problémád nem lesz.
 • Néhány felhasználónak bevált, ha újraregisztrálta az ujjlenyomatát a rendszerben úgy, hogy tokban volt a készülék. Nézd meg, hátha ez segít nálad is!

Probléma #3 – A bal felső sarokban lévő alkalmazás ikon nem működik

 LG-V10-Hands-On-28-840x560

(forrás: http://www.androidauthority.com)

 

Sok felhasználónak akadt baja a bal felső sarokban lévő ikonnal, ami például lehet a visszanyíl, vagy a 3 pontos menü gomb. A gond az volt mindegyiküknél, hogy ez az ikon egy idő után nem működött, nem lehetett megnyomni, függetlenül attól, hogy melyik programban volt az adott telefon.

Lehetséges megoldások:

 • Ezt a hibát sokak szerint a Facebook Messenger alkalmazás okoz. Ha ezt az alkalmazást eltávolítod a rendszerből, a hiba megszűnhet. Remélhetőleg egy jövőbeli frissítés megoldja a gondot.
 • Ha esetleg mégsem a FB Messenger okozza a hibát, akkor a korábbiakhoz hasonlóan Biztonsági módban kell elindítanod a készüléket, hiszen egy másik, hibásan működő app jelentheti a problémát. Ha Biztonsági módban nem jelentkezik a gond, akkor töröld a legutóbb telepített alkalmazásokat, és nézd meg, melyik volt a ludas. A többi programot bátran visszarakhatod, ha sikerül kiszűrni a rosszalkodót.

Probléma #4 – Az eszköz automatikusan átáll WiFi-ről mobilhálózatra

Elég sok felhasználó panaszkodott arra, hogy az LG V10 automatikusan átvált a WiFi hálózatról a mobilhálózatra annak ellenére, hogy a WiFi a közelben van, és erős a jel. A magyarázat erre az LG V10 WiFi hibára nem más, minthogy a telefon -hibásan- úgy érzékeli, hogy a WiFi jel nem elég erős, ezért a jobb sebességet nyújtó mobilhálózatot választja inkább.

Lehetséges megoldások:

 • A hiba az okos hálózatváltó funkcióban keresendő. Ezt a beállítást a Beállítások - Haladó menükön belül kikapcsolhatod azzal, ha a “Gyenge WiFi kapcsolatok mellőzése” opciót deaktiválod, vagy kikapcsolod a “váltás mobilhálózatra” lehetőséget.
 • Sajnálatos módon néhányan hardveres hibába futottak a WiFi kapcsán. Garancia esetén cseréltesd a készüléked, ha viszont valamiért már nem érvényes a jótállásod, örömmel segítünk Neked a probléma megoldásában!

Probléma #5 – A kijelző nem ébred fel hívások után

LG-V10-Hands-On-7-840x560

(forrás: http://www.androidauthority.com)

Szintén közkeletű probléma, hogy hívás után nem kapcsol vissza a kijelző, ezért nehéz a hívásmegszakítást elvégezni, vagy akár kihangosítva bármi más teendőt elvégezni a telefonon beszélgetés közben. Ha a lent felsorolt tippek egyike sem válik be nálad, akkor az LG V10 közelségérzékelő hibájának javítását kell elvégeznünk.

Lehetséges megoldások:

 • Ez a probléma valószínűleg a V10 közelségérzékelőjével kapcsolatos. Sokan gondolják, hogy a kijelzővédők okozzák a hibát, a kifejezetten az LG V10-hez gyártott edzett üveg kijelzővédők egy L alakú kivágással megoldják, hogy ez az érzékelő ne legyen fedve, így a problémát semmissé teszik.
 • Meg tudod nézni, hogy nincs-e gond a közelségérzékelő szenzorral hardveresen. Ehhez töltsd le a Google Play áruházból az AIDA64 nevű alkalmazást, majd a szenzorok/érzékelők menüben válaszd a közelségérzékelőt. Tedd a kezed az érzékelő fölé, és mozgasd! Ennek hatására a kiírt értéknek meg kellene változnia valahova 0-5cm közé, attól függően, hogy az ujjad milyen távol van éppen. Ha itt problémát látsz, akkor lehetséges, hogy a V10 k.
 • Egy hibásan működő alkalmazás is okozhatja a gondot. Ezt a korábban leírtak szerint, Biztonsági módban indítva a készüléket tudod kiszűrni.

Probléma #6 – Kapcsolati hibák

LG-V10-Hands-On-24-840x560

(forrás: http://www.androidauthority.com)

Ahogy a legtöbb új készüléknél, a V10 esetében is akadnak problémák a Bluetooth-szal illetve a WiFi kapcsolattal. Előbbi a gyakoribb jelenség. Ha az általános megoldások nem segítenek, akkor lehetséges, hogy az LG V10 WiFi / Bluetooth hardveres meghibásodásáról van szó. Ez a meghibásodás csere útján orvosolható.

Lehetséges megoldások:

WiFi hibák esetén

 • Kapcsold ki a telefonodat és a routert áramtalanítsd legalább 10 másodpercre. Ezt követően indítsd újra őket, majd próbálkozz újrakapcsolódni!
 • Menj a Beállítások - Energiaspórolás menübe, és kapcsolj ki minden opciót!
 • Használd a Wi-Fi Analyzer alkalmazást, hogy megtudd, mennyire terhelt a környezeted, illetve, hogy melyik csatorna a legkevésbé terhelt!
 • Töröld a WiFi kapcsolatokat úgy, hogy bemész a Beállítások - WiFi menübe, majd hosszan rányomsz az aktuális kapcsolatra. Ezután válaszd az Elfelejtés lehetőségét!
 • Ellenőrizd, hogy a routereden a legfrissebb firmware van-e!
 • Ellenőrizd, hogy a telefonodon a legfrissebb szoftver fut-e!
 • Menj be a WiFi beállítások közé, majd a Haladó menüben nézd meg a készülék MAC címét. Ezután ellenőrizd le, hogy nincs-e tiltva a routeredben ez a cím a MAC-szűrő funkciónál!

Bluetooth hibák esetén

 • Ha az autódhoz való kapcsolódással akadt gond, ellenőrizd az autó ide vonatkozó leírását is, illetve próbáld meg visszaállítani az autó Bluetooth beállításait alaphelyzetbe!
 • Menj be a Beállítások - Bluetooth menübe, és nézd meg az ottani lehetőségeket, hátha valamit elállítottál korábban!
 • Menj be a Beállítások - Bluetooth menübe, és töröld az előzőleg összepárosított készülékeket! Ezután párosítsd őket újra!
 • Ha több eszközön jelentkezik a probléma, akkor egy jövőbeli frissítés remélhetőleg megoldja a gondodat.

LG V10 szoftveres útmutató:

Soft reset

 • Ha a kijelző nem reagál, nyomd le és tartsd úgy a bekapcsoló gombot 10 másodpercre, amitől az eszköz újra fog indulni!
 • Alternatíva lehet az akkumulátor kivétele.

Hard reset

 • Kapcsold ki a telefont, majd nyomd le a halkító gombot és a bekapcsológombot egyszerre. Tartsd is úgy őket!
 •        Amikor a LG logo feltűnt, elengedheted a bekapcsoló gombot, majd nyomd meg újra röviden!
 •        Amikor az Android rendszervisszaállító képernyő feltűnt, elengedheted az összes gombot.
 •        Az itteni menüben a halkítás gombbal válaszd ki az “adatok törlése / gyári visszaállítás” opciót (“wipe data/factory reset”), majd nyomd meg a bekapcsoló gombot az elfogadáshoz! Visszavonáshoz a halkítás gombot használhatod.

Indítás biztonsági módban

 • Amikor az eszköz ki van kapcsolva, kezdj neki egy normális bekapcsolásnak, majd nyomd meg és tartsd is úgy a halkítás gombot, amikor az LG logo feltűnik! Ezzel a Biztonsági mód gomb fog előtűnni. Nyomj rá, és kész is vagy, a telefon Biztonsági módban fog elindulni.

Hardveres hiba mód

Ha a kijelződ tönkrement vagy sérült, akkor érdemes használnod ezt a lehetőséget, ugyanis alapvetően funkciókat képes számodra biztosítani. A lépések a következők:

 • Kapcsold ki a telefont!
 • Nyomd le és tartsd úgy a bekapcsológombot és mindkét hangerővezérlő gombot több, mint 10 másodpercig! Ezzel bent is vagy a módban.
 • A hangerőszabályzó gombokkal tudsz a menüpontokon ugrálni, míg a bekapcsológombbal tudod elindítani az adott menüpont által biztosított funkciókat.
 • Hívásfogadáshoz nyomd meg mindkét hangerőszabályzó gombot!
 • Hívásmegszakításhoz a bekapcsológombot kell megnyomnod.

Ezek lennének tehát az LG V10 leggyakoribb gondjai. Ha találkoztál valamelyikkel, esetleg más gondod akadt, oszd meg velünk komment formájában!

 

( forrás: http://www.androidauthority.com )

 

Márkaszerviz vagy garancián túli LG javítás? Márkaszerviz vagy garancián túli LG javítás?
2015. december 22.
Bár manapság már egyre több garancián túli okostelefon szerviz működik Budapesten és országszerte, sokan még mindig nem tudják, hogy a meghibásodott csúcskategóriás okostelefonok többségét akár már a javítás kezdetétől számított fél órán belül kézhez vehetik. Alábbi bejegyzésünk az LG specifikus látványszervizek tulajdonságait veti össze a sokak által ismert hivatalos LG szervizekkel kapcsolatos tudnivalókkal.
A leggyakoribb LG G5 hibák és a javitási módok A leggyakoribb LG G5 hibák és a javitási módok
2016. július 20.
Az LG G5 még a gyártó termékeihez mérten is az egyik legegyedibb modell, amit megvásárolhatsz, tekintve, hogy ez az első LG készülék, ami tiszta fémházas külsőt kapott, továbbá a gombok elhelyezése sem mindennapi. Habár a hangerőszabályozó - az előző típusokhoz képest - meglepő módon szokványos helyre, a készülék oldalára került, az ujjlenyomatolvasóval rendelkező kezdőgomb a telefon hátlapján található meg.