Így szerezd vissza az elvesztett adataid!

2017. március 29. -
Sajnos bárkivel előfordulhat, hogy üzemzavar vagy, - az esetek többségében inkább felhasználói figyelmetlenség - okán elveszít számára fontos képeket, videókat, telefonszámokat, beállításokat, esetleg a különböző alkalmazások tematikus elrendezését. Erre jobb előre felkészülni.
Így szerezd vissza az elvesztett adataid!

Egy előző cikkünkben már írtunk arról, hogy miért fontos a különböző frissítések telepítése előtt biztonsági mentést készítened. Készüléked nagy eséllyel tartalmazza a legtöbb fényképed, üzeneted, egészségügyi adatod és még rengeteg, számodra rendkívül fontos információt. Más szavakkal, egy jól belakott készülék ismeri a preferenciáid és magában foglalja ezek finomhangolására szánt időd is. A legjobb módja az adatok és beállítások megőrzésének az, ha biztonsági mentést készítesz róluk. iPhone és iPad készüléked esetében iCloud-on vagy közvetlenül számítógéped segítségével iTunes-on keresztül is lehetséges. Felhasználói szempontból még jobb, ha rendszeresítesz heti, vagy havi biztonsági mentéseket, melyek garantálni tudják adataid biztonságát arra az esetre, ha elhagynád telefonod, vagy ellopnák azt.

Mit foglal magában a biztonsági mentés?

 • elmentett jelszavad
 • rögzített hangfelismeréseket
 • ujjlenyomat olvasódba felvett adatokat
 • telefonszámokat
 • iMessages üzeneteket
 • képeket, videókat

A lista végeláthatatlan, hiszen tulajdonképpen mindent magába foglal. Igaz, a képek és videók csak akkor kerülnek a biztonsági mentésed során tárolásra, ha még nincs az iCloud fényképalbum bekapcsolva profilodban.

A biztonsági mentés létrehozására két opciód van. Készíthetsz biztonsági mentést az iCloud fiókodba feltöltve, és készíthetsz egyet az iTunes segítségével számítógépedre kötve. Az utóbbival szemben az előző kicsit gyorsabb és gördülékenyebb megoldást jelenthet.

A fő különbség a két megoldás között a tárolás helye. Ha iCloud mellett döntesz, akkor a felhőben fognak tárolódni adataid, ha iTunes mellett, akkor lokálisan az adott eszközön, melyhez csatlakoztattad készüléked. A felhő kényelme abban rejlik, hogy Wi-Fi kapcsolattal bárhonnan elérhetővé válnak számodra adataid.

Természetesen előfordulhat, hogy nincs időd a folytonos mentésekre, és leginkább szakértőkre bíznád a fájljaid mentését. Ebben az esetben szervizünkben szívesen segítenek neked kollégáink.

Hogyan kapcsolhatod be az iCloud-ot készülékeden?

Fontos ellenőrizni, hogy be van-e kapcsolva az adott készüléken a szolgáltatás, hiszen ez szükséges az adataid mentéséhez. A legújabb operációs rendszer hozott egy árnyalatnyi változást ebben a folyamatban, de végrehajtása nem vált kényelmetlenebbé.

 • Nyisd meg a beállításokat.
 • Nyomj rá a felhasználói fülre.
 • Válaszd ki az iCloud-ot.

1

 • Következő lépés az iCloud biztonsági mentés.
 • Majd nyomj az OK-ra és végeztél is.

 4

A felhő ezek után 24 óránként fog próbálkozni a frissítéssel, ennek sikere azon múlik, hogy van-e Wi-Fi hozzáférésed, vagy beállításaidban engedélyezve van-e nagyobb adatforgalom mobilnetről. Ha azonnali biztonsági mentést szeretnél létrehozni, akkor az előző lista ötödik lépését kell lecserélni,majd a biztonsági mentés létrehozása mellett letenni voksod.

Hogyan hozhatok létre biztonsági mentést iTunes segítségével?

 • Csatlakoztasd készüléked.
 • Nyisd meg az iTunes-t.

5

 • Kattints az Eszköz ikonra az ablak bal oldalán.
 • Válaszd ki az Összegzést a listából.

6

 • Majd az Automatikus biztonsági mentés alatt válaszd az aktuális számítógépet.
 • Jelöld be a Helyi biztonsági mentés titkosítását, mintegy biztosítván jelszavaid, egészségügyi- és HomeKit adataid mentését. A titkosított mentésekhez létre kell majd hoznod egy külön jelszót, melyet automatikusan tárolni fog.
 • Majd Okézd le és már készen is vagy.

Válaszd a manuális mentés folyamatát, ha nem szeretnéd automatikusra állítani a biztonsági mentést, vagy azonnal szeretnél egy mentést készíteni.  Ekkor az összegzés után kattints, a Biztonsági mentés létrehozása most lehetőségre.

/Forrás: imore.com/

Szakértői cikk: Rémálom a Bölcső utcában – Egy iPhone X hátlap csere fájdalmas története Szakértői cikk: Rémálom a Bölcső utcában – Egy iPhone X hátlap csere fájdalmas története
2018. február 14.
Az iPhone X hardverezésének kialakítása technológiai bravúr, ami mindenki tetszését elnyerte. Oké, laikus szemmel undorítónak és túlzsúfoltnak tűnik az eddigi letisztulthoz képest, de szervizesként azért rábólint egyet az ember.
A 9 legjobb akkumulátor kímélő mobilalkalmazás +1 tipp A 9 legjobb akkumulátor kímélő mobilalkalmazás +1 tipp
2016. május 31.
Az akkumulátor teljesítmény monitorozására, megfigyelésésére szolgáló programok elég sokat tudnak adott esetben segíteni a különböző iPhone akkumulátor-problémák megoldásában, hiszen a felhasználók saját szokásaik szerint tudják optimalizálni a telefonjuk energiatartalékait. Ismerd meg a 10 legkedveltebb Android-os és iOS-re készített akkumulátor megfigyelő és energiaspóroló alkalmazást az ajánlónk segítségével!.
Szakértői cikk: 5 hibajel, ami alaplapi meghibásodásra utalhat +1, amivel azonnal szervizbe kell rohannod! Szakértői cikk: 5 hibajel, ami alaplapi meghibásodásra utalhat +1, amivel azonnal szervizbe kell rohannod!
2017. szeptember 4.
Nézhetjük felhasználó szemmel, de vizsgálhatjuk akár szervizesként is, az alaplapi problémák az egyik legrosszabb fajtái az okostelefonok meghibásodásának. Az elmúlt évek tapasztalatából leszűrve mondhatjuk, hogy nem csak a javításuk nehéz, hanem az azonosításuk is.