Kedves Ügyfeleink! Szervizünk Húsvéti ünnepek miatt 2023.04.07. (péntek) és 2023.04.10-án (hétfő) között zárva tart! Nyitás: 2023.04.11-én kedden. (X)

x

iOS 13 – Hogyan használd a „Sign in with Apple” funkciót?

2022.06.15 0 hozzászólás 1210 olvasás
iOS 13 – Hogyan használd a „Sign in with Apple” funkciót?

Az iOS 13 egyik hasznos újdonsága a Bejelentkezés Apple-lel vagy más néven Sign in with Apple funkció. Ezzel a gyártó megadja a lehetőséget, hogy anélkül regisztrálj be harmadik féltől származó alkalmazásokba, hogy azoknak bármilyen személyes adatot meg kellene adnod. Görgess tovább és azt is eláruljuk, hogyan tudod használni.

Más alkalmazáson keresztül bejelentkezni egy új applikációba egyáltalán nem újdonság, ma már Google, Facebook vagy Twitter fiókkal is van lehetőség erre. Ez viszont egyben azt is jelenti, hogy harmadik fél is hozzáfér a személyes adataidhoz – pl. a nevedhez és az email címedhez. Ezen esetekben pedig nem lehetsz 100%-ig biztos abban, hogy az appon keresztül nem jut el illetéktelen kezekig az információ és - még szerencsésebb esetben – nem bombáznak új cégek spam levelekkel.

Erre ad alternatív és sokkal biztonságosabb megoldást az iOS 13…

Sign in with Apple – Hogyan működik?

Az Apple-lel történő bejelentkezés iPhone, iPad és Mac alkalmazásokra is elérhető, feltétele viszont, hogy a fejlesztők ezt be is építsék az adott applikációba. Valamint, hogy a saját Apple ID-d kétfaktoros hitelesítéssel legyen ellátva.

bejelentkezes_applelel

A funkció működése pedig egészen egyszerű; az appba való bejelentkezéshez az Apple ID azonosítódat használja a rendszer, amiben az a legjobb, hogy ha nem akarod, az email címedet sem kell megadnod a hitelesítéshez.

Ha így döntesz, az iOS generál egy új email címet és az erre érkező regisztrációs és egyéb információkat automatikusan továbbküldi a valós címedre. Vagyis fizikailag egyetlen adatodhoz sem férhet hozzá harmadik fél.

Sign in with Apple – Hogyan használd?

Ha az előbb sorolt feltételek esetedben teljesülnek, akkor a következőképp tudod használni a Bejelentkezés Apple-lel lehetőséget:

  • Az alkalmazásban koppints a Bejelentkezés Apple-lel (Sign in with Apple) gombra.
  • Ellenőrizd, hogy megfelelő Apple ID van-e beállítva.
  • Ha az alkalmazás neved vagy email címed megadását kéri, azt a rendszer automatikusan kitölti. Ha nem szeretnéd ezt az információt az appnak is megadni, akkor választhatod az Email cím elrejtése opciót.
  • A Folytatás elemre kattintás után meg kell erősítened a bejelentkezési szándékot. Ezt Touch ID, Face ID vagy jelkód segítségével tudod megtenni. Ha egyikkel sem rendelkezel, akkor az Apple ID jelszóval tudsz belépni.

bejelentkezes_applelel2

Később azt is tudod ellenőrizni, melyik alkalmazások esetén választottad a Sign in with Apple funkciót. Ehhez menj a Beállítások > Neved > Jelszó és biztonság menübe, majd keresd meg az Apple ID bejelentkezések lehetőséget és koppints az ellenőrizni kívánt applikációra.

Sajnos visszamenőleg nem tudod ezzel a lehetőséggel helyettesíteni a korábban megadott adataidat, ezért csak akkor működik, ha egy alkalmazásba még semmilyen módon nem jelentkeztél be. Ez utóbbi esetben viszont erősen javasoljuk, hogy használd ki az iOS 13 ezen funkcióját.

 

(forrás: macworld.co.uk)