iPhone 6s akkumulátor VS autós töltő

iPhone 6s akkumulátor VS autós töltő

Sokan nem foglalkoznak vele, hogy milyen minőségű autós töltőt használnak, pedig az igazság az, hogy nagyon is kellene.

Ha nem a saját szememmel látnám, talán én sem hinném el, hogy milyen sok esetben fordul elő az, hogy egy nem megfelelő minőségű autós töltő okoz kárt a rá csatlakoztatott készülékben. Ma egy olyan iPhone 6s akkumulátor csere került terítékre - a szervizasztalra - ami egy autós töltő áldozatává vált. Igaz nem először.

Épp úgy, ahogy a konnektorba bedugott adapternél, az autós töltőnél is számít a bele épített elektronika minősége. Egy autós töltőnél ez leggyakrabban akkor válik fontossá, amikor indításkor a nyitófeszültség eléri a szivargyújtót. Ez az a pont, ahol ha a szivargyújtós töltő áramköre nem védi megfelelően a rá dugott készüléket, abban komolyabb károk is keletkezhetnek.

A minőségi töltő nem csupán egy néhány alkatrészből összeszerelt kiegészítő, ami nagyfeszültségből kisfeszültséget csinál. Egy 500 forintos töltő egészen biztosan nem fogja megbízhatóan tölteni a készülékedet. A legnyilvánvalóbb, hogy az olcsó termékek előállítási költsége is minimális, ezáltal annak megbízhatósága is csökken.

Akkor mit tegyek?

Természetesen nem minden esetben kell a legrosszabbra gondolnunk, de abban egyetértünk, hogy 100-ból elég ha egyetlen egyszer következik be a hiba. Ezért fontos, hogy indításkor soha ne legyen töltőre dugva a telefon. Természetesen még annál is fontosabb, hogy minőségi töltőt használjunk, ami akár a nyitófeszültség okozta károktól is megóvja nem csak a készülékünket, de saját magát is. A drágább nem mindig a jobb, de célszerű már ismert, nevesebb és megbízhatóbb gyártóktól származó töltők közül választani!

Milyen kárt okozhat egy gyenge minőségű töltő?

Ha a töltő nem védi a túlfeszültségtől a készüléket, az akár tönkre is teheti az akkumulátor elektronikáját, ezáltal az nem lesz képes áramot leadni, azaz a készülék működésképtelenné válik. Így járt a ma bekerült iPhone 6s akkumulátora is. Azonban ezen kívül okozhat még kárt a töltésvezérlő chip-ben is, aminek hatására ezután csak nagyon lassan, vagy egyáltalán nem tölt majd az iPhone. Habár ez nem jellemző, legvégső esetben akár az alaplapig is eljuthat a túlfesz, így akár működésképtelenné válhat az egész telefon.

autos_tolto

És akkor mit vegyek? Tudtok ajánlani valamit?

Ahogy azt már fentebb említettem, a legcélszerűbb, már ismert és nevesebb gyártók által forgalmazott, minőségi töltőt vásárolni. Ezen a linken böngészhetsz, az autós töltőink és egyéb autós kiegészítőink között. Ha pedig személyesen látogatod meg bármelyik szervizpontunkat, Ügyfeles kollégáink készséggel segítenek a neked legmegfelelőbbet kiválasztani.

Ha a Te iPhone 6s akkumulátorod is áldozatául esett egy ilyen balesetnek, hozd el hozzánk. Foglalj időpontot és a soron kívüli akkumulátor cserét akár meg is várhatod szervizünkben!

Ha van tapasztalatod, esetleg kérdésed akad a témával kapcsolatban, irány a komment szektor!

iPhone 6s iPhone 6s akkumulátor autós kiegészítők
Megosztás: