iPhone 6s akkumulátor VS autós töltő

2022.06.28 0 hozzászólás 1239 olvasás
iPhone 6s akkumulátor VS autós töltő

Sokan nem foglalkoznak vele, hogy milyen minőségű autós töltőt használnak, pedig az igazság az, hogy nagyon is kellene.

Ha nem a saját szememmel látnám, talán én sem hinném el, hogy milyen sok esetben fordul elő az, hogy egy nem megfelelő minőségű autós töltő okoz kárt a rá csatlakoztatott készülékben. Ma egy olyan iPhone 6s akkumulátor csere került terítékre - a szervizasztalra - ami egy autós töltő áldozatává vált. Igaz nem először.

Épp úgy, ahogy a konnektorba bedugott adapternél, az autós töltőnél is számít a bele épített elektronika minősége. Egy autós töltőnél ez leggyakrabban akkor válik fontossá, amikor indításkor a nyitófeszültség eléri a szivargyújtót. Ez az a pont, ahol ha a szivargyújtós töltő áramköre nem védi megfelelően a rá dugott készüléket, abban komolyabb károk is keletkezhetnek.

A minőségi töltő nem csupán egy néhány alkatrészből összeszerelt kiegészítő, ami nagyfeszültségből kisfeszültséget csinál. Egy 500 forintos töltő egészen biztosan nem fogja megbízhatóan tölteni a készülékedet. A legnyilvánvalóbb, hogy az olcsó termékek előállítási költsége is minimális, ezáltal annak megbízhatósága is csökken.

Akkor mit tegyek?

Természetesen nem minden esetben kell a legrosszabbra gondolnunk, de abban egyetértünk, hogy 100-ból elég ha egyetlen egyszer következik be a hiba. Ezért fontos, hogy indításkor soha ne legyen töltőre dugva a telefon. Természetesen még annál is fontosabb, hogy minőségi töltőt használjunk, ami akár a nyitófeszültség okozta károktól is megóvja nem csak a készülékünket, de saját magát is. A drágább nem mindig a jobb, de célszerű már ismert, nevesebb és megbízhatóbb gyártóktól származó töltők közül választani!

Milyen kárt okozhat egy gyenge minőségű töltő?

Ha a töltő nem védi a túlfeszültségtől a készüléket, az akár tönkre is teheti az akkumulátor elektronikáját, ezáltal az nem lesz képes áramot leadni, azaz a készülék működésképtelenné válik. Így járt a ma bekerült iPhone 6s akkumulátora is. Azonban ezen kívül okozhat még kárt a töltésvezérlő chip-ben is, aminek hatására ezután csak nagyon lassan, vagy egyáltalán nem tölt majd az iPhone. Habár ez nem jellemző, legvégső esetben akár az alaplapig is eljuthat a túlfesz, így akár működésképtelenné válhat az egész telefon.

autos_tolto

És akkor mit vegyek? Tudtok ajánlani valamit?

Ahogy azt már fentebb említettem, a legcélszerűbb, már ismert és nevesebb gyártók által forgalmazott, minőségi töltőt vásárolni. Ezen a linken böngészhetsz, az autós töltőink és egyéb autós kiegészítőink között. Ha pedig személyesen látogatod meg bármelyik szervizpontunkat, Ügyfeles kollégáink készséggel segítenek a neked legmegfelelőbbet kiválasztani.

Ha a Te iPhone 6s akkumulátorod is áldozatául esett egy ilyen balesetnek, hozd el hozzánk. Foglalj időpontot és a soron kívüli akkumulátor cserét akár meg is várhatod szervizünkben!

Ha van tapasztalatod, esetleg kérdésed akad a témával kapcsolatban, irány a komment szektor!