iPhone SE 2 - Megjelenési dátum, hírek és pletykák az Apple közkedvelt telefonjának folytatásáról

2022.06.29 0 hozzászólás 14416 olvasás
iPhone SE 2 - Megjelenési dátum, hírek és pletykák az Apple közkedvelt telefonjának folytatásáról

Az utóbbi időben minden szem az Apple aktuális csúcstelefonjaira irányult és elfelejtkeztünk egy kisebb, de legalább ugyanannyira meghatározó szériáról. Az iPhone SE megjelenésével megmutatta nekünk a gyártó egy olyan oldalát, amit eddig még nem ismerhettünk. Pénztárcabarát és megszerethető mobiltelefont készített. Most pedig érkezik a folytatás.

Az Apple az iPhone SE megjelentetésével nem tudott tévedni. A vásárlók egyszerűen imádták az iPhone 5s megjelenését, az iPhone 6s tudása pedig elképesztő erejűnek számított. A kettő telefon összegyúrása és emellett az igazán előnyös árcédulája megpecsételte a készülék sorsát: Népszerű telefon lett belőle. Joggal várjuk tehát az iPhone SE utódját, amiről az utóbbi időben egyre több pletyka kelt szárnyra.

iPhone SE 2 - Megjelenés dátuma, várható ára

Biztosat nem tudunk mondani. Szeptemberben megjelent az aktuális három csúcsmodell (iPhone 8, iPhone 8 Plus és iPhone X néven), ezért pár hónap biztosan eltelik még az iPhone SE 2 érkezéséig. Legnagyobb valószínűséggel 2018 első negyedévében lát majd napvilágot a készülék.

Árazás szempontjából biztosan állíthatjuk, hogy az iPhone SE 2 lesz a legkedvezőbb árfekvéssel rendelkező Apple okostelefon. Tekintettel arra, hogy az Apple megszüntette a 64 GB-os kategóriát, az iPhone SE 2 32 GB-os verziója 399, míg az iPhone SE 2 128 GB-os verziója 499 dollár között fog mozogni.

iPhone SE 2 – Mérete, külső megjelenése

Az iPhone X megjelenésével újabb formatervet keltett életre a gyártó, jelenleg ezen van a hangsúly. A cégpolitika nem engedi meg, hogy a következő hónapokban megjelenő iPhone SE 2-re terelődjön el a figyelem a meglepő külseje miatt, de azt sem várjuk, hogy a régi iPhone 5s-re hajazó külsőt kapjuk vissza.

apple_iphone_se_2

Ami egyértelmű számunkra, hogy kisebb lesz, mint a szeptemberben megjelentetett készülékek, így egy kézben is könnyedén elfér majd. A BGR-nek köszönhető kiszivárgott képen az iPhone SE 2 szerepel. Színében leginkább az iPhone 7 Jet Black-re hajaz, azonban üvegborítású hátlapja az iPhone 8-ra emlékeztet. Valószínűleg az Apple ragaszkodik ahhoz, hogy még egy olcsóbb és kisebb telefon esetében is megmaradjon a prémium kialakítás. Érdemes megfigyelni a kamera alatti kivágást, ez gyaníthatóan a LED villanó lesz, ami így már nem a kamera mellett helyezkedik el.

iPhone SE 2 - Üzemidő, teljesítmény

Az iPhone SE rendkívül jó üzemidővel rendelkezett. Egy feltöltéssel könnyedén bírta egy napon keresztül, sőt akár másnap reggelig is ébren maradt. Az alábbi videó tökéletesen szemlélteti az akkumulátorának képességét, jól látható, hogy egyedül az iPhone 7 Plus előzte meg, mindössze 1 százalékkal.

Az Apple jelen esetben nem lesz rákényszerülve arra, hogy minél vékonyabb készüléket gyártson, így nem szükségszerű kisebb mérettű akkumulátort sem beleültetni. Ráadásul, az újabb alkatrészek valószínűleg kevesebb energiát fogyasztanak, a kisebb méretű kijelzőről nem is beszélve. Lehet ez lesz az a készülék, ami már 2 napon keresztül is képes üzemelni?

Az Apple a szokásához hűen nem ad majd ki olyan készüléket, amely tudása aktuálisan ne lenne a legjobbak között. Vélhetően az iPhone SE megkapja majd az A10-es processzort és legalább 2 GB memóriát, amivel hosszú éveken keresztül toplistás készülék marad. Ez azt is jelenti, hogy az iPhone SE 2-vel is kiélvezhetjük majd a kiterjesztett valóság meghatározó élményét.

iPhone SE 2 - Jack csatlakozó, kamerák, vezeték nélküli töltés

Ha az iPhone SE 2 esetében a régi szeretett dolgokhoz nyúlik vissza a cég, akkor reménykedhetünk benne, hogy visszakapjuk a Jack csatlakozót. Másrészt, a telefon valószínűsíthetően az iPhone 7 megjelenését fogja követni, amiből kihagyták az alkatrészt, ezért bármennyire is szeretnénk, nem várható a Jack csatlakozó feltámasztása.

Vélhetően az Apple nem ebbe a telefonba fogja építeni a legnagyobb újításait, így puritán módon, az iPhone SE ugyanazokat a kamerákat fogja kapni, mint az iPhone 7. Hátlapi kamerája optikai képstabilizátorral rendelkező 12 megapixeles lesz, az előlapi kamera pedig 7 megapixellel fogja uralni az előlapot.

camera_lens_large

A vezeték nélküli töltés funkciója az iPhone 8 megjelenésével elvárt és alaptulajdonságnak számít, amit az iPhone SE 2 is birtokolni fog majd. De nem csak azért, mert elvárás, az Apple szempontjából sem utolsó, hogy még egy készülékhez vásárolhatnak majd a felhasználók az Apple vezeték nélküli töltőegységet.

iPhone SE 2 – 3D Touch, Touch ID, IP 67

Kifejezetten kételkedünk abban, hogy az Apple piacra dobna még olyan telefont, ami nem rendelkezne 3D Touch funkcióval. Az iOS 11-ben már egyre nagyobb szerepet kapott a lehetőség, és a jövőben ez egészen biztosan tovább fog bővülni, idővel az alkalmazások nélkülözhetetlen részévé válik

.iPhone6s-3d-touch

Az előző generációs iPhone SE még a régi típusú Touch ID-val rendelkezik, ami sokkal lassabb működést eredményez, mint az, amit az iPhone 6s-ba építettek. Az iPhone X Touch ID funkciója biztosan nem kerül majd be az iPhone SE 2-be, így gyanítjuk, hogy megkapja az újabb Touch ID-t az iPhone SE 2. Ez örömhír lehet azok számára, akik idegenkednek az arcfelismerő funkciótól.

6565

Az iPhone SE 2 IP 67-es, azaz cseppálló besorolással érkezik. Ez azt jelenti, hogy esőben bátran előveheted, sőt fél méteres vízben pár pillanatot is eltölthet a készülék anélkül, hogy később a beázás problémájával kellene majd küzdened.

Összegzés

Eddig a pillanatig ennyi biztos és félbiztos információról tudunk. Az iPhone SE 2 egészen biztosan nem vált majd ki olyan ovációt, mint az iPhone X, de az Apple nem is ezt akarja. Ami biztos, megbízható, korrekt és jó áron kapható készülék lesz, amit mi már nagyon várunk.

Van olyan ismerősöd, aki iPhone SE 2-re váltana? Oszd meg neki Facebookon!

FRISSÍTÉS: Készülj időben 2018-ra! - iPhone 11: Megjelenési dátum, pletykák és hírek az Apple 2018-as iPhone-járól