iPhone X újdonságok - True Tone technológia

2017. október 25. -
iPhone X újdonságok cikksorozatunkban összegyűjtjük a készülék azon tulajdonságait, amelyekkel az eddig megjelent Apple mobilokban még nem találkozhattál. Második cikkünkben a True Tone technológiát vesszük górcső alá.
iPhone X újdonságok - True Tone technológia

Korábbi részletes cikkeink az iPhone X újdonságairól:

Cikkünkben kicsit csalunk. A True Tone technológia nem teljesen új az Apple életében, hiszen az iPad Pro egyes évjárataiban már felbukkant a valódi tónusú kijelző. Sőt, nem csak az iPhone X kapta meg,  az elmúlt hónapban megjelent iPhone 8 és iPhone 8 Plus repertoárjában is szerepel. Ugyanakkor a telefonok bemutatása egy időben történt, így erőltetés nélkül ráaggathatjuk az iPhone X-re, hogy az első Apple mobilok között kapta meg a True Tone technológiát.

Ez első hallásra lehet, hogy egy egyszerű funkciónak tűnik, de ennél sokkal többről van szó. Mivel ez egy komoly technikai megoldást igényel - mely valljuk be, az erre érzékenyeket azért némi szorongással tudja eltölteni, de nem akarunk Téged megijeszteni, inkább leírjuk mi vár Rád. Egyszerűen megfogalmazva a True Tone automatizált színkorrekciót biztosít az iPhone készüléknek a fényerő szabályozás beállításával. Mit jelent ez? Azt, hogy az iPhone beépített érzékelőjének segítségével mérni tudja a környezeti fény mennyiségét, és ennek megfelelően módosítja a fényt, színt és világosságot, hogy a kijelzőn az igazi tónust tudja visszaadni.

tutorials-1-0-42230100-1508346473

Például ha kint ülsz egy napsütéses napon egy parkban és olvasni szeretnél valamit a mobilodon, az iPhone fel fogja mérni a fényviszonyokat, így olyan erősséget fog beállítani a fehér fénynek, amiben könnyebben tudod látni természetes fényben a kijelző tartalmát. Sötét fényviszonyok mellett ugyanez történik, így ha például este az ágyban, a sötét szobában használod a mobilod, az iPhone tökéletesen alkalmazkodni fog az adott fényviszonyokhoz, így nem lesz vakítóan fehér a képernyő, hanem beleillik a szoba sötét tónusába. Egyébként nem kell ezzel vesződnöd, szerencsére ez a funkció alapbeállításként működik, így automatikusan váltja a képernyő a sötét vagy a világos fényviszonyokhoz való fényerősséget.

Ruha-21-528x800

Emlékszünk a 2015-ös True Tone vitára, hogy a ruha kék és fekete vagy fehér és arany színű-e. A vita rávilágított arra a tényre, hogy hogyan érzékeli az emberi szem a fényt, és ez alapján hogyan állapítja meg a képen szereplő ruha színét. Amikor a fény átkerül úgymond a szemedből az agyadba, az a valódi tónus. Így hasonlóképpen működik az iPhone is, mint az emberi szervezet, hiszen a szem is változtatja a szín és a fény érzékelését a közvetlen környezet hőmérsékletétől illetve fényességétől függően.

Bár a True Tone nem is igazán újdonság, már egy ideje elérhető a technológiai piacon, így nem csoda, ha az Apple kihasználta ezt az innovációt. Amikor az Apple kiadta az iPad egy régebbi verzióját, akkor mellékelte a True Tone technológia magyarázatát is, így ha érdekel ez a technológia, a következő részlet Neked szól:

"A 9,7 hüvelykes iPad Pro fejlett megjelenítési technológiákat tartalmaz, beleértve a True Tone kijelzőt is, amely új négycsatornás érzékelőkkel dinamikusan tudja beállítani a kijelző fehéregyensúlyát, hogy illeszkedjen a körülötte lévő fényhez, hogy még természetesebb és pontosabb látványt nyújtson, mintha igazi fehér papírt látnál."

How-to-Enable-Disable-True-Tone-Display-on-9.7-inch-iPad-Pro

A fejlett Retina kijelző 25%-kal fényesebb és 40%-kal kevésbé fényvisszaverő tulajdonságú, mint az iPad Air 2, így még könnyebben láthatóvá válik a tartalom kültéri és beltéri viszonyok között is. Ugyanazt a szélesebb színskálát használja, mint az iMac 5K Retina kijelzőjével, melyben 25%-kal nagyobb színtelítettséget tud elérni az élénkebb színekért. Mindezek mellett az egyedi időzítő vezérlő, a képbeállítás és az oxid TFT (Thin Film Transistor - vékonyfilmes tranzisztor) hihetetlen színeket, kontrasztot és élességet tud nyújtani."

 

Ez az iPhone X és iPhone 8 gyorstöltésének legnagyobb hátulütője! Ez az iPhone X és iPhone 8 gyorstöltésének legnagyobb hátulütője!
2017. szeptember 19.
Az iPhone 8 és iPhone X készülékek egyik legvadítóbb tulajdonsága a vezeték nélküli töltés lehetősége, ezzel kár vitatkozni. Azonban az Apple Keynote-on szó esett egyéb akkumulátorokhoz köthető fejlesztésekkel is azon ügyfelek számára, akik nem bánják, ha kábelt kell használni a töltéshez.
Galaxy S9/S9+ vs iPhone X- melyik nyeri az ejtésteszteket? Galaxy S9/S9+ vs iPhone X- melyik nyeri az ejtésteszteket?
2018. május 2.
A SquareTrade nemrég elvégezte a Galaxy S9 készülékek hagyományos ejtéstesztjét, hogy megnézze, igaz-e amit a Samsung állít vagyis, hogy a legújabb modelljei sokkal ellenállóbbak az eddigieknél. A Galaxy S9 és az S9+ telefonoknak valóban sikerült legyőzniük a teszteken az iPhone X-et és még a régebbi Galaxy eszközöket is, de leejtés után egyik sem volt valami jó formában.
iPhone SE 2 - Megjelenési dátum, hírek és pletykák az Apple közkedvelt telefonjának folytatásáról iPhone SE 2 - Megjelenési dátum, hírek és pletykák az Apple közkedvelt telefonjának folytatásáról
2017. október 17.
Az utóbbi időben minden szem az Apple aktuális csúcstelefonjaira irányult és elfelejtkeztünk egy kisebb, de legalább ugyanannyira meghatározó szériáról. Az iPhone SE megjelenésével megmutatta nekünk a gyártó egy olyan oldalát, amit eddig még nem ismerhettünk.