iPhone XR kijelzőjén csíkok jelentek meg? Nem biztos, hogy cserére szorul!

2022.06.28 0 hozzászólás 9091 olvasás
iPhone XR kijelzőjén csíkok jelentek meg? Nem biztos, hogy cserére szorul!

Ha a készüléked kijelzőjén akár egy, akár több függőleges csík jelenik meg, semmi ok a pánikra, nem biztos hogy cserélni kell! Ezek a jelek legtöbb esetben a kijelző szalagkábelének sérülésekor, vagy a csatlakozó elmozdulásakor mutatják meg magukat.

Igaz, hogy ritka esetekben, de előfordul, hogy egy ütődés, vagy koppanás következtében a kijelző szalag kábele megmozdul - rosszabb esetben megsérül -, és az alaplapi csatlakozásnál a csatlakozó nem megfelelő érintkezésekor időnként a kijelzőn, függőleges csíkok formájában mutatkozik meg.

Ezek a készülékek nagyon precíz tervezést követően kerültek csak gyártósorra, fölösleges tér tehát nincs a készülékházban. Egy ilyen elmozdulást nem úgy kell elképzelni, mint amikor kicsit kicsúszik a lightning csatlakozó a telefon aljából és néha tölt, néha nem. Persze az elv ugyan az, de mivel itt apróbb alkatrészekről van szó, egy ilyen elmozdulás szabad szemmel nem is látható.

Remélem csak ezért csíkozódik a kijelző! De ezzel mit lehet tenni?

Egy ilyen jelenséggel van aki akár ha csak egy ideig is, de együtt tud élni. Ez természetesen függ attól, hogy milyen mértékű a hibajelenség. Azonban ha attól tartasz, hogy ez csak teljes kijelző cserével oldható meg, azt kell mondjam, hogy - habár sajnos ez a gyakoribb - egyáltalán nem biztos. Azt semmikép nem javasoljuk, hogy otthon próbáld meg orvosolni a problémát, viszont ha behozod bármelyik szervizpontunkba, a hiba feltárását akár a helyszínen meg is várhatod. Ha szerencséd van, egy kijelző újracsatlakoztatással megoldható.

iphone_xr_kijelzo_csere

Ezért szoktuk tanácsolni ügyfeleinknek, hogy ne gondoljanak mindig a legrosszabbra. Sajnos gyakoribb, hogy egy-egy probléma csak komolyabb beavatkozással szüntethető meg, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy minden esetben súlyos tízezrek árán lehet megszabadulni egy nem kívánt hibától.

Ha csíkozódik az iPhone XR készüléked kijelzője, foglalj időpontot, vagy akár csak egyszerűen gyere be valamelyik szervizpontunkba és megnézzük mivel állsz szemben. Ha esetleg tényleg szükséges az iPhone XR kijelző cseréje, azt szervizes kollégáink 1 órán belül elvégzik. A beszerelt kijelzőre pedig a Smart Clinic élettartam garanciát vállal.

Ha találkoztál már hasonló esettel, netán egy idő után eltűntek a csíkok, oszd meg velünk, hogy szerinted mi vezethetett a megoldáshoz! Minden esetre azt semmikép nem javasoljuk, hogy ütögetéssel próbáld visszarázni a helyére a csatlakozót, ugyanis - attól függetlenül, hogy egyébként még nem meghatározott a probléma okozója - ezzel komolyabb károkat is okozhatsz akár a csatlakozóban, akár a készülékben magában.