Karácsonyi ötletcunami a Smart Clinicben 5/15 - Bemutatjuk a MacBook egyetlen esélyét a túlélésre!

2022.06.29 0 hozzászólás 2081 olvasás
Karácsonyi ötletcunami a Smart Clinicben 5/15 - Bemutatjuk a  MacBook egyetlen esélyét a túlélésre!
tartalomjegyzék

Ismételten egy közkedvelt kiegészítőt mutatunk be, de most nem az iPhone és Androidos okostelefonok védelmére. Az UAG MacBook toknak hatalmas felelőssége van, hiszen egy több százezer forintos gépről kell gondoskodnia. A tokban azonban elképesztő teljesítmény lakozik. Kíváncsi vagy, hogy mit tud?

Cikksorozatunk 5. részét egy általános problémával indítanánk. Az Apple tulajok legnagyobb százaléka a mai napig úgy gondolja, hogy csak egy iPhone-ra kell védelem, az iPad-re és MacBook-ra egyáltalán nem. Nem értjük, hogy miért gondolják ezt. Ezek a készülékek vajon nem roncsolódnak? Dehogynem! Ráadásul a szervizelésük is sokkal bonyolultabb és költségesebb, mint egy iPhone esetében.

Azt javasoljuk, ha karácsonykor valóra váltod a gyerkőc álmát, és megkapja a régóta áhított MacBook-ot, tuningold fel egy kicsit, és szerezz be hozzá már kibontás előtt egy karc- és ütésálló MacBook tokot. Hidd el, nem csak az ő érdekében. Habár az ajándékozott használja majd, a saját pénztárcád fogja idővel megérezni a jótékony hatását.

UAG MacBook tok

Akár előző napi cikkünk folytatása is lehetne mai blogunk, hiszen üzleteinkben az elérhető legerősebb iPhone ütésálló tokokat mutattuk be, amelyek ugyancsak UAG márkájú termékek voltak. Blogunk legvégén találsz majd linket az említett bejegyzéshez. Mivel jómagam is UAG tok elégedett használója vagyok, így csak személyes tapasztalataimat tudom megosztani a következő sorokban.

Külsejét tekintve valódi UAG design uralja, többet nem is fűznék hozzá. A pár sorral lejjebb található videó tökéletesen reprezentálja a kiegészítő megjelenését. Ha ajándékozottad bírja a markáns vonalakat, imádni fogja az UAG MacBook tokját. 

Ami a videóból nem feltétlenül derül ki, az ütésálló tok tapadása és illeszkedése fantasztikusan jó. Abszolút nem zavaró akkor sem, ha az ágyban, vonaton, vagy épp az irodában ülve gépelek rajta.

Használtam már olyan tokot, amiben egy-egy komolyabb program futtatása során, például amikor videót vágtam, pillanatok alatt felmelegedett a MacBook. Na, ezektől a tokoktól érdemes minél hamarabb megszabadulni! Nem csak kényelmetlen az ölednek a forró készülék, de a MacBook élettartamát is lecsökkenti. Az UAG tokja rácsos szerkezetű, szabadon hagyja áramolni a levegőt, használd akár 30°-ban a takaró alatt, nem fog túlmelegedni. Bár valljuk be, ez elég életszerűtlen helyzet. :)

maxresdefault (1)

Nem tudom, te hogy vagy vele, de én imádok elaludni filmnézés közben, méghozzá úgy, hogy a MacBook közben a mellkasomon pihen. Szerencsétlenségemre nem vagyok egy jó alvó, így forgolódás közben mindig leverem az ágyról a MacBook-ot.

Csakúgy, ahogy az UAG ütésálló iPhone tokok esetében, úgy a MacBook toknak is párnázott az oldala, ami ütődésekkor mentőövként funkcionál a készülékednek, ezzel minimálisra csökkenti a meghibásodás lehetőségét.

Számokkal kifejezve, ha szerencsésen és kis magasságból esik a Mac, tok nélkül 10/10, hogy karcolódni fog, az UAG tokjában pedig 10/0. Nagyobb ütődéskor pedig 90-95%-os teljesítménnyel óvja a készüléket, azaz 100-ból 90 alkalmat túlél majd a MacBook. Természetesen ez a tok sem garancia a tökéletes, mindennek ellenálló védelemre, de olyat nem is fogsz találni sohasem.

A helyzet az, hogy egy MacBook-ot szervizelni nem csak neked, de a szerviznek is szívás. Egyrészt mert a szervizek többségében nincsenek raktáron a megfelelő alkatrészek, és ilyenkor be kell rendelni a beszállítóktól, aminek türelmi ideje 5-6 hét is lehet. Mi igyekszünk fogyáshoz mérten rendelni, ezért ritka, hogy azonnal nem tudjuk elkezdeni a gép javítását, de néha nálunk is előfordul.

mbp15-4g-l-ic_3

Részedről pedig nem csak azért kellemetlen, mert hetekre le kell mondanod a készülékedről, hanem azért is, mert a MacBook alkatrészek mind nagyon drágák. Sokallod az ütésálló MacBook tokjáért a 16.990 forintot? Többen inkább megspórolják ezt az összeget, mondván a MacBook ellenálló készülék. Dehogy ellenálló készülék a MacBook!

Tegnap reggel hozott be az egyik kedves ügyfelünk egy MacBook-ot szervizre. A gép egyáltalán nem volt karcos, sem horzsolt. Látszott rajta, hogy jó kezekben volt, így nem értettük a nagy horpadást és hajlást a jobb sarkán. Ügyfelünk egyetlen egy alkalommal ejtette le a készüléket, de a legrosszabb helyre. Elindult a házától az autójáig, körülbelül 15 méter távolságra, kezében a készülékével és egy termosszal. Nyúlt volna a kulcsáért, amikor kiesett a kezéből a gép, pontosan a járdára. Innentől már csak történelem. A MacBook Top Case cserét igényelt, 150.000 forintja bánta. Ilyenkor saját magunkban is átértékeljük ezt a 16.990 forintos tokot.

apple-macbookbanner_56a787d86bb86

Legyen sima MacBook, vagy éppen MacBook Air, esetleg MacBook Pro, egytől-egyig csodálatos és hasznos ajándékok. Egy ilyen összegű ajándék mellett ne spórolj a védelmén sem. Ha ismersz olyat, akinek van már MacBook-ja és tudod, hogy mindennapok élet-halál harcot jelentenek a készüléknek, tegyél jót vele, és rendeld meg neki az UAG törésálló tokját.

Az UAG MacBook tokokból nincs túl sok raktáron, de egyelőre elérhető üzleteinkben a legtöbb készülékre.

Csapj le rá, ameddig még nem késő!

Karácsonyi ajándékötlet sorozatunk ezzel a cikkel koránt sem ért még véget! A következő napokban újabb termékekről rántjuk le a leplet!

Blogsorozatunk előző része

Blogsorozatunk következő része