Leégett a Samsung

2022.06.30 0 hozzászólás 1644 olvasás
Leégett a Samsung

Ha az elmúlt pár napban megnyitottál bármilyen híroldalt, nem érhet meglepetésként a Samsung Galaxy Note 7 égési problémája. Szeptemberben indult útjára a telefonok akkumulátorát érintő kálvária, miszerint kikapcsolt állapotban is, füstölni, vagy rosszabb esetben égni kezdtek a készülékek. A mai napra már annyira elfajult a helyzet, hogy a Samsung mindenkit megkért, ne használják a Note 7 telefonokat.

A 2016 szeptembere nem tartogatott kellemes perceket a Samsungnak.  35 panasz érkezett a céghez, ezeket kivizsgálták, a legtöbbről bebizonyosodott, hogy hamis értesítés volt. Mint például a st. petersburgi terepjárós eset, amikor Nathan Dornacher megpróbálta elhitetni a világgal, hogy terepjárója a telefon miatt kapott lángra. Ennek ellenére, szeptember 19-én a Samsung a problémát igazolta és visszahívta azokat a telefonokat, amelyeknek az akkumulátora feltételezhetően hibás lehet és kicserélte őket.

20161011_kep_2

Az újonnan kiküldött telefonok sem voltak tökéletesek, a Samsung pechére ezek közül is elkezdett pár fel-felgyulladni. Október 6-án történt az első „biztonságos” telefon gyulladása, ráadásul egy repülőgépben, kikapcsolt állapotban, ezért az utasokat le kellett szállítani. Mondanunk sem kell, ez elég negatívan érintette a céget, a részvényei is zuhanni kezdtek. Október 8-án, miután egy kislány kezében is felgyulladt egy készülék, az amerikai két nagy mobilszolgáltató az AT&T és a T-Mobile is felfüggesztette a készülékek árusítását.

Eleinte úgy tűnt, hogy a Samsung kézben tartja a helyzetet, de a mai napon, közleményt adott ki a cég, amiben arra kérik a vásárlókat, hogy aki Note7 telefont vásárolt, az kapcsolja ki és ne használja. A gyártósorokat ismét leállították és mind a 4 amerikai mobilszolgáltató úgy döntött, aki visszahozza a vásárolt a készülékét, az kicserélheti akár bármilyen más gyártó termékére is.

Hatalmas bukás ez a Samsungnak, a Note 7 egy igazán ígéretes, nagy tudású telefonnak tűnt, kíváncsian várjuk a folytatást. Addig is azt javasoljuk, aki ilyen telefon birtokában van, komolyan vegye fontolóra a cserét.

20161011_kep_3