Macbook 2018 – Megjelenési dátum, pletykák és hírek a legújabb modellről

2022.06.29 0 hozzászólás 3144 olvasás
Macbook 2018 – Megjelenési dátum, pletykák és hírek a legújabb modellről

Az Apple várhatóan még ebben az évben bővíti a Mac laptopok kínálatát, arról azonban egyelőre többnyire csak pletykák szólnak, pontosan mivel fog minket meglepni a gyártó. Mindenesetre összegyűjtöttük az összes olyan információt, ami a legfrissebb Macbook-kal kapcsolatban érdekes és fontos lehet.

A szupervékony Macbook vonalat 2006-ban indította útjára az Apple és azóta csak még népszerűbb lett, nem is véletlenül. Izgatottan várjuk, mit tartogat nekünk az idei verzió.

Megjelenési dátum

Természetesen az Apple a Macbook 2018-as modelljének bemutatását is teljes titokban őrzi, ahogy ezt már megszokhattuk, de két dátum is nagy valószínűséggel szóba jöhet a megjelenéssel kapcsolatban.

macbook_megjelenes

Ebben túl sok meglepetés nincs, hiszen sokak szerint 2017-hez hasonlóan idén is a WWDC-n teszi meg a nagy bejelentést a gyártó. Más pletykák viszont ezt csak az év második felére jósolják, mégpedig a 2018-as iPhone modellek bemutatásával együtt.

Design, külső kialakítás

Ami talán a legmeglepőbb hír, hogy egy külső forrás szerint az Apple 13 hüvelykes LCD kijelzők gyártását rendelte el az új Macbook-hoz, így az az eddig megszokott méretétől nagyobb lenne. Erre azért én még nem tennék egy nagyobb összeget, mivel más pletykák szerint az új modell OLED kijelzővel fog rendelkezni, így elég gyorsan ellentmondásba ütközünk az információk között.

macbook_szinek

Nagyobb külső változásokat egyébként nem várhatunk a friss verziótól, maximum a színválaszték lehet izgalmas, így érthető, hogy a laptop mérete miért foglalkoztat ennyire mindenkit. Egy 13 hüvelykes verzió azért kérdéseket is felvet, hiszen ennek leginkább akkor lenne értelme, ha az Apple megszüntetné a Macbook Air vonalat.

Processzor, memória

A 2018-as Macbook egyes hírek alapján Coffee Lake processzorral jelenhet meg, ami az Intel nyolcadik generációs Core processzora. Kérdés viszont, hogy az Apple meddig fogja külső gyártótól beszerezni a Mac modellekbe épített CPU-t, mivel nagyon úgy néz ki, hogy pár éven belül már a saját verziójával fog előállni.

macbook_kulso

A memóriával kapcsolatban egyelőre csak annyit tudunk, hogy az eddigi 8 GB RAM helyett a Macbook 2018-ban dupla annyi, 16 GB tárhellyel is érkezhet. Vagyis a találgatások alapján az Apple bővítené a lehetőségeket, miközben az olcsóbb, kevesebb memóriás verziót is elérhetővé tenné.

Új billentyűzet?

Végül pedig a kérdés, ami a legtöbbeket foglalkoztatja már egy jó ideje, mégpedig azzal a bizonyos pillangó billentyűzettel kapcsolatban. Hiába adott ki az Apple útmutatókat arra vonatkozóan, hogyan lehet hatékonyan eltüntetni az alkatrész alá ragadt port és szennyeződéseket, ez nem szünteti meg tartósan a problémát és érthetően a Macbook tulajdonosok is többet várnak el egy tisztítási dokumentumnál.

macbook_billentyuzet

Úgy tűnik, a gyártó dolgozik a végleges megoldáson, illetve már egy szabadalmat is benyújtott a probléma orvoslására. Ebben különböző módszereket vesz sorba, amelyek megakadályozzák, hogy a különböző szennyeződések blokkolják a billentyűzet működését. Reméljük, ez a szabadalom még idén meg is valósul.

Konkrétumokból bőven van hiány a Macbook legfrissebb modelljével kapcsolatban, úgyhogy nem csoda, ha a találgatások ennyire megszaporodtak. De nincs ez másképp a 2018-ban megjelenő iPhone-ok esetében sem, az ezekről megjelent hírekről és pletykákról az alábbi cikkekben olvashatsz:

 

(forrás: macworld.co.uk)