Másolja az Apple a Huawei-t? Ez lesz a következő iPhone nagy dobása!

2018. április 16. -
A gazdasági napilapban kiadott jelentése azt jelzi, hogy az Apple igen korán, akár jövőre is kiadhat egy olyan iPhone-t, melynek három lencséje lesz és fejlettebb zoom rendszere. Miután az Apple bemutatta az iSight Duo kettős objektív rendszerét az iPhone 7 Plus-on, amely szintén jelen van az iPhone 8 Plus és az iPhone X készülékeken, ez az új hardveres változás mindössze két évet venne igénybe.
Másolja az Apple a Huawei-t? Ez lesz a következő iPhone nagy dobása!

A MacRumors megjegyezte, hogy az okostelefonok piacán a konkurencia - különösen a kamerák körül - egyre csak nő, így az Apple 2019 második felében fogja útnak indítani az első három lencsés iPhone modellt.

Az Economic Daily News megjegyzi, hogy a Huawei már kiadott egy ilyen okostelefont, a P20 Pro-t. Itt látható a 9to5mac oldal által készített elemzés a P20 Pro három lencsés hátsó kamerájáról: 

“Az elsődleges érzékelő egy 40MP RBG szenzor, amelyet egy 20MP másodlagos monokróm érzékelő támogat. Az elsődleges érzékelőnek szilárd f / 1.8 nyílással kell fotóznia, és a másodlagosnak képesnek kell lennie arra, hogy feljavítsa ezt f / 1.6-ra.

Ez a lenyűgöző harmadik, 8MP-es teleobjektív, amelyet a "nagy hatótávolságú" fényképezéshez használnak, lehetővé teszi az 5x-ös hibrid zoom-ot ezen a telefonon. 

huawei_p20_pro

Ami a jövőbeni hasonló felállású iPhone-t illeti, a jelentés azt jósolja, hogy 12 megapixeles objektívvel fog rendelkezni, amely akár ötszörös nagyításra lesz képes (feltételezhetően optikaira) - ami 2x-es optikai zoom-ot jelentene a jelenlegi hardveren. 

Ez az első hír arról, hogy a jövőben az iPhone telefonokon meg fog jelenni ez a három lencsés megoldás. A homályos jelentés alapján viszont az a legjobb, ha még azért egy egészséges szkepticizmussal közelíthetjük meg ezt a hírt - bár be kell vallanunk, ez igencsak megfelel az Apple azon törekvésének, hogy az iPhone fényképezőgépeinek minőségét a végletekig fejlessze tovább.

Ami az idei évet illeti, mi azt várjuk az Apple-től, hogy három új iPhone modellt bocsásson ki: az 5.8 hüvelykes iPhone X utódját, az új 6,5 hüvelykes OLED modellt és egy megfizethetőbb, 6,1 hüvelykes LCD modellt. - A várható iPhone megjelenésekről már előző cikkeinkben beszámoltunk.

Neked mi a véleményed, megéri még egy plusz optikát szerelni az iPhone hátlapjára?

(Forrás: 9to5mac.com)

Tátva marad a szád, ha megtudod, mennyi a becsült élettartama az Apple készülékeinek Tátva marad a szád, ha megtudod, mennyi a becsült élettartama az Apple készülékeinek
2018. március 13.
A negyedik negyedéves befektetői konferencia során megjelenő adatok alapján végzett elemzés szerint egy Apple eszköz átlagos élettartama valószínűleg több, mint négy év. Ez azt sugallja, hogy az iPhone-ok és az iPad-ek aktív használati ideje kétszer olyan hosszú, mint egy tipikus fogyasztói iPhone upgrade ciklus.
Hullócsillag volt a „notch korszak”? Hullócsillag volt a „notch korszak”?
2018. augusztus 24.
Közel egy éve, hogy az iPhone X felülírta azt, amit eddig a kijelzőkről gondoltunk és azzal a bizonyos kis szigetecskével együtt jelent meg, ami finoman szólva is vegyes érzelmeket váltott ki. Azóta pedig aki csúcsmodellre vágyik, az nagy valószínűséggel notch-ot is kap mellé – ez viszont sokak örömére már a következő évben megváltozhat.
Készülj fel - 2019 a kihajtható telefonok éve lesz! Készülj fel - 2019 a kihajtható telefonok éve lesz!
2018. augusztus 6.
Egy ideje kacérkodunk a gondolattal, milyen is lehet egy összehajtható telefonnal élni és a Samsungtól jogosan várhattuk is, hogy a közeljövőben egy ilyen modellt fog kiadni. Az viszont újdonságként ért minket, hogy más top gyártók is elkezdtek hasonló készülékeken dolgozni – de vajon melyik gyártó dobja be magát először a mélyvízbe és milyen telefonokat várhatunk 2019-ben?.