Mennyibe kerül egy iPhone 6s kijelző javítása és miért?

2022.06.30 0 hozzászólás 6909 olvasás
Mennyibe kerül egy iPhone 6s kijelző javítása és miért?

Erre a kérdésre több válasz is adható és leginkább attól függ, hogy mennyi pénzt ér meg neked a minőség, illetve mennyi időt vagy hajlandó várni arra, hogy a készüléked ismét régi fényében pompázzon. Itt megtalálsz minden olyan információt, amit a témával kapcsolatban tudnod kell.

Hivatalos iPhone szervizek

Amennyiben a készüléked új vagy még nem járt le a gyártó által biztosított garanciaideje, a hivatalos Apple szervizpontokban az iPhone 6s szervizelése díjmentes, amennyiben a felmerülő problémára kiterjed a jótállás. Ettől eltérő esetben a készülék típusától és a javítandó alkatrésztől függ a szervizelés ára. Azt, hogy a készülékedre vonatkozó jótállás érvényes-e még, az Apple hivatalos online felületén ellenőrizheted.

Az Apple hivatalos jótállása nem terjed ki azonban az egy évnél idősebb iPhone készülékekre, illetve a fogyóeszközökre (pl. akkumulátor), és esztétikai sérülésekre (pl. karcolások, horpadások, illetve törések), kivéve abban az esetben, ha az adott hiba anyag- vagy gyártói hiba következménye. Ilyenek az Apple hivatalos csereprogramjai. Azaz nem minősül garanciális javításnak a törött iPhone 6s kijelző cseréje sem - erről bővebben itt olvashatsz. Ettől függetlenül az Apple természetesen kicseréli az esetlegesen megsérült alkatrészt, a szervizelés költségei azonban a végfelhasználót terhelik.

A jótálláson túli iPhone 6s kijelző csere ára függ attól is, hogy a vásárláskor kötöttél-e extra biztosítást a készülékre. Amennyiben igen, úgy a szerződéskötés alkalmával megállapításra került az önerő mértéke, melyet a felhasználónak ki kell fizetnie, cserébe azonban egy iPhone 6s kijelző törés esetén egy vadonatúj készüléket kap kézhez. A garancián túli iPhone kijelző csere pedig jelenleg 49.900 Ft.

istyle_garancian_tuli_kijelzo_csere_arak

A legnagyobb probléma ezzel a procedúra időtartama. Azt követően ugyanis, hogy a tulajdonos elviszi készülékét valamely hivatalos Apple szervizpontba, általánosan 3-4 napot kell várnia, míg a javítás elkészül. Az iPhone 6s kijelző csere azonban még ennél is több időt vesz igénybe, hiszen ezt rendszerint külföldön végzik el, így a teljes folyamat akár 1-2 hétig is eltarthat. Éppen ezért dönt úgy számos felhasználó, hogy még akkor is a garancián túli szervizeket választja - magasabb áron, - ha még él a jótállás a telefonjára.

Garancián túli iPhone szervizek

Amennyiben összetörted az iPhone 6s kijelzőjét, de nem szeretnél napokat - rosszabb esetben egy teljes hetet - a készüléked nélkül tölteni, dönthetsz úgy, hogy egy garancián túli iPhone szervizben végezteted el a szükséges javítási procedúrákat. Ha így teszel a készüléked általában már aznap ismét a kezedben tarthatod. Ezzel együtt azonban az iPhone 6s kijelző csere ára jelenleg magasabb, mint a hivatalos szervizekben. Azért fontos kihangsúlyoznunk a "jelenleg" kifejezést, mert a garancián túli iPhone szervizek javítási árai havonta megközelítőleg 5-10 ezer forinttal csökkennek.

Mielőtt azonban választanál a lehetséges szervizek között, három kérdésre kell választ találnod:

  • Mennyibe kerül az iPhone 6s kijelző cseréje?
  • Mennyi ideig tart a javítás és mikor kapom kézhez a telefont?
  • Az adott szerviz vállal-e garanciát az iPhone javítására, ha igen, milyen időtartamra?

Mivel a garancián túli szervizek által elvégzett javítások jó eséllyel semmisé teszik az esetlegesen aktív Apple jótállásod, érdemes alaposan mérlegelned, hiszen egy törésmentes, de hibás iPhone kijelzővel még nem vagy kint a vízből, ráadásul a hivatalos garanciád is úszott.

Ha tehát az általad kiválasztott szerviz honlapján nincs feltüntetve a javításokra vállalt garanciaidő, mindenképpen érdeklődj e-mailben vagy telefonon, hiszen ez a legfontosabb információ! Ha javításaikra nem vállalnak garanciát, felejtős a történet.

58061438340729

Miért drágábbak és olcsóbbak egyes iPhone szervizek?

"Természetesen azért, mert vannak kapzsi és kevésbé kapzsi szervizek is" - gondolhatnád, de a helyzet nem ennyire egyszerű. Az természetesen áll, hogy üzleti haszon nélkül minden szerviz rövid időn belül becsukhajta a kaput. És mivel alapvetően magasabb áron szerzik be a szükséges Apple alkatrészeket, mint amilyen összegért a cupertinói cégóriás képes legyárttatni őket, értelemszerűen magasabb szervizköltségeken is dolgoznak.

A kutya egyébként valahol itt van elásva - mármint a beszerzési áraknál. A piacon ugyanis különböző minőségű iPhone 6s kijelzők kaphatók, eltérő árazásban. Értelemszerűen minél alacsonyabb minőséget képvisel egy adott alkatrész ára, annál olcsóbban hozzáférhető és annál alacsonyabbra árazható az adott javítás. Így történhet meg, hogy egyes szervizekben közel 100.000 Ft, más szervizekben csupán 50.000 Ft az iPhone 6s kijelző csere ára. Itt érdemes megemlíteni, hogy a 100.000 Ft körüli összegek a jelenleg kapható kijelző alkatrészek árai tekintetében igen magasak árak és nem feltétlenül a minőséget tükrözik.

Szervizeinkbe számos alkalommal érkeznek ügyfelek azzal a panasszal, hogy miután másutt rendkívül kedvezőnek tűnő áron kicseréltette a törött alkatrészt, az újonnan beszerelt iPhone 6s kijelző gyengébb teljesítményt nyújtott, mint a gyári. Sokan gyengébb, fakóbb színekre, illetve idővel a képernyőn megjelenő színfoltokra panaszkodnak, de akadnak olyanok is, akik kezében a javítást követő három héten belül egyszerűen elpattant az iPhone 6s érintőüvege. Miután szétszedjük ezeket a kijelzőket, rendre azt tapasztaljuk, hogy az általunk messziről kerülendő, olcsó és gyenge minőségű iPhone kijelzőket szerelték be a készülékbe.

Ha tehát azt gondolod, a törött kijelző problémája annyival megoldódik, hogy beviszed az első, legalacsonyabb áron dolgozó iPhone szervizbe, rossz hírünk van, ezzel a lépéssel ugyanis nagy valószínűséggel csak tovább fokozod jelenlegi problémáid.