Mennyibe kerül egy iPhone 7 kijelző csere?

2022.06.29 0 hozzászólás 5652 olvasás
Mennyibe kerül egy iPhone 7 kijelző csere?

Az első kérdés, ami végigfut a gondolataid közt, ha a telefonod kellemetlen baleset éri – csak persze némi kétségbeeséssel fűszerezve. Az összetört kijelző cseréjére több lehetőség is áll előtted, de nem érdemes az első olcsó ajánlatra lecsapnod. Ezért a kérdést kicsit át is alakítom, mert az igazán fontos nem az, hogy mennyibe kerül a csere, hanem az, hogy miért.

Szerencsés esetben a készüléken biztosítás van, így nem kell attól tartanod, hogy horribilis összegért kell javíttatnod. Ilyen esetben a csere egy bizonyos része terheli a tulajdonost – ha visszaeső iPhone törő vagy, érdemes már telefon vásárlása előtt informálódni a lehetőségekről. Na de mi van akkor, ha nincs biztosítás?

Mivel az Apple nem vállal garanciát iPhone 7 kijelző törésre sem, így nagyjából mindegy is lehetne, hol kerül sor a cserére. Mert bár a hivatalos szervizekben gyári alkatrészt kapsz a pénzedért, ez az összeg jóval magasabbra rúghat, mintha garancián túli szolgáltatót választanál. Ráadásul akár heteket is várhatsz a telefonodra, ami valljuk be, manapság már horrorisztikusan hangzik.

iphone_7_kijelzo

Mi a helyzet a garancián túli szervizekkel?

Ha úgy döntöttél, hogy nem Apple szervizbe viszed a telefonod, valószínűleg megfordult a fejedben, hogy vajon milyen iPhone 7 kijelzőt fogsz kapni a pénzedért. Ez teljesen érthető, hiszen szó szerint minden egyes nap szembe fogsz nézni az eredménnyel és egy fakó vagy sárgás képernyő senkit nem tenne boldoggá. De vegyük is sorra, mire érdemes figyelned.

Gyári kijelzőt is kaphatok?

Talán ez a leggyakoribb kérdés, ami felmerül egy csere során. És valóban, vannak olyan szervizek, ahol gyári kijelzőt is beépítenek a telefonodba. Azt viszont tudnod kell, hogy az Apple által gyártott alkatrészek nem kerülnek kereskedelmi forgalomba – így amiket ilyen jelzővel, más szervizeknél találsz, az bontott alkatrészként kapott helyet a kínálatban.

Természetesen ettől függetlenül még nem tilos ezt a lehetőséget választanod, ámde felmerül a kérdés – érdemes ehhez feltétlenül ragaszkodni?

torott_iphone

Olcsó és minőségi kijelző?

Hogy kinek mi számít olcsónak és minőséginek, az relatív. De ha egy olyan ajánlat jön veled szembe, ami annyira kedvezményes, hogy az már hihetetlen – akkor nagy eséllyel az is. Ilyenkor érdemes rákérdezni, milyen típusú alkatrész kerül a telefonodba.

Közel sem mindegy ugyanis, hogy milyen minőségű iPhone 7 kijelzőről van szó. Hiszen nem szeretnél néhány héten belül egy újabb meghibásodással szembenézni, nem igaz? Egy olcsó csere során viszont komoly sansz van arra, hogy egy ilyen ördögi körbe kerülsz.

A Smart Clinic szervizekben például OEM (Original Equipment Manufacturer) alkatrészekkel dolgozunk. Ez azt jelenti, hogy a beszerelt kijelző ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a gyári társai. Mivel pedig az Apple nem árusítja ez utóbbiakat, gyakorlatilag az OEM a legjobb minőség, amit csak kaphatsz.

ORGOEMAAAAA, A+, B...

A gyártótól vásárolt, dobozos alkatrészek tartoznak ebbe a kategóriába.

Minőségileg kifogástalanok, de áruk gyakran meghaladja a készülék használt piaci értékét.

Harmadik féltől vásárolt alkatrészek, az eredetivel megegyező tulajdonságokkal.

Ebben a kategóriában nagyobb eséllyel fordul elő selejtes darab - a szerviz által kínált garancia szüntetheti meg a kockázatot.

Főként utángyártott részegységekből összeszerelt alkatrészek.

Minőségileg az OEM-nél gyengébb, így a selejtes darabok is magasabb arányban fordulnak elő.

AAA minőségnél jóval gyengébb, olcsó alkatrészek, rengeteg selejtes darabbal.

Ezeket az alkatrészeket nem ajánljuk beépítésre.

 

Van garancia a csere után?

Jogosan merül fel benned a kérdés, hogy ha már egyszer sikerült összetörni a telefonod, vajon lesz-e következő alkalom. A bajt megelőző lépésként köthetsz biztosítást és vehetsz egy ütésálló tokot, de érdemes arra is rákérdezned a választott szervizben, van-e garancia a beszerelt alkatrészre.

Apróságnak tűnhet, de rengeteget spórolhatsz, ha van ilyen lehetőséged. Ugyan egy újabb törés esetén ez a jogod elveszik, de egy esetleges selejtes alkatrész miatt biztosan nem szeretnél önhibádon kívül újabb komoly összeget kiadni. Éppen ezért a Smart Clinic-ben egyedülálló módon élettartam garanciát adunk az iPhone 7 kijelző csere után

Sikerült megkönnyíteni a választást vagy vannak még kérdéseid? Írd meg nekünk kommentben!