Mi a közös egy elázott telefonban és a palacsinta tésztában?

Minden problémára van egy „ősi” megoldás, amit tapasztalt nagyszüleink lelkesen osztanak meg velünk biztosra véve, hogy az a tuti. Valószínűleg neked is van egy ilyen tipped arra az esetre, ha beázna a telefonod, ugye van? Pontosan ez az, amit azonnal felejts el, helyette olvasd el ezt a cikket és mentsd meg készüléked egy végzetes kártól.
Mi a közös egy elázott telefonban és a palacsinta tésztában?

A folyadékok miatti károsodás az elektronikában egy kicsit olyan, mint a kiömlött palacsinta tészta a pulton: vasárnap reggel még viszonylag könnyen feltörölhető, este viszont az odaszáradt reggeli maradvány felpucolása már egy másik történet. Ugyanez történik a víz / folyadék károsodás esetén is. Amikor egy telefont rizsbe teszel, az éppen annyira hasznos, mintha semmit sem csinálnál vele. Ez csak arra jó, hogy magadat megnyugtasd, hiszen te próbáltál menteni a helyzeten.

A korrózió hatása azonnali, abban a pillanatban elindul a folyamat, amikor a mobilt víz éri. Néha fontos alkatrészeket károsít meg, máskor viszont (hatalmas mázlival) semmit. Ha sikerül ellenállnod, hogy bekapcsold a telefont, amíg az megszárad a pulton, egy rizses zsákban, vagy bárhol máshol, akár szerencséd is lehet. Ha a készüléket a rizses zsákban hagyod, azt hihetnéd, hogy az mentette meg, pedig nem!

iphone_rizsben

Van néhány olyan okostelefon probléma, amit tényleg megoldhatsz otthon is anélkül, hogy a következmények miatt kellene rágnod a körmöd. Ha érdekel, mik ezek a hibák, kattints ide

Még ha úgy is tűnik, hogy a telefon működőképes, akkor is gyengülnek az oxidáció hatására a belső alkatrészek, szalagkábelek, s emiatt sokkal törékenyebbek lesznek és a korrózió is tovább terjed a készülék belsejében. Összességében nem tettél semmit, csak ideiglenesen megoldottad a problémát.

De mi az igazi titok a vízkárosodás megoldására? Az, hogy NE akard, hogy megszáradjon a telefonod! Inkább arra törekedj, hogy kivezesd a vizet a készülékből - pontosabban a vízben lévő összes vezetőképességet eltávolítsd. Ezt 90%+ izopropil (gyógyszertári) alkohollal és fogkefével tudod megtenni. Nyisd ki az eszközt amint lehet, vedd ki az akkumulátort, és állj neki súrolni. Töröld át az egész alaplapot, s csak ezután szárítsd meg és nézd meg, mennyire volt sikeres a művelet.

iphone_viz

Azáltal, hogy a folyadékot eltávolítod, mielőtt az rászáradhatna, olyan lesz, mintha a palacsinta tészta maradványt még vasárnap reggel törölnéd fel. Ez a legjobb stratégiája a folyékony halmazállapotú anyagokból érkező károk megoldásának.

Természetesen csábító lehet, ha csak rizsbe teszed a telefont - soha nem tudhatod, lehet, hogy minden rendben lesz. Mindannyian szeretjük elkerülni a bonyolultabb munkát és egyszerűen csak remélni a legjobbakat.

A szervizekben dolgozó tapasztalt szakemberek sok mindent láttak már és ez alól nem kivétel a rizses varázslattal próbálkozó ember sem. Ha beviszed nekik a készüléked, nem azért fognak rád érdekesen nézni, mert hittél ennek a trükknek. Ők tudják, hogy ezzel mennyivel több kárt tudsz okozni magadnak és a telefonodnak is.

ultrahangos_tisztitas

Beázott a készüléked? Ne kísérletezz otthoni megoldással, hozd el szervizünkbe, ahol ultrahangos tisztítást végzünk rajta a károk megelőzése érdekében.

Megfelelő beavatkozás nélkül most már te is láthatod, hogy nem tudod megmenteni a mobilod a komolyabb károsodástól. Érdemes szervizhez fordulnod, ha biztos akarsz benne lenni, hogy készüléked újra megfelelően fog funkcionálni.

(forrás: macrumors.com)

Szakértői cikk: Használt iPhone-t veszel? Ezekre figyelj, hogy ne verjenek át! Szakértői cikk: Használt iPhone-t veszel? Ezekre figyelj, hogy ne verjenek át!
2017. október 16.
Amikor bemutatják az aktuális legújabb iPhone-okat, mindig csökken az előző generációs készülékek ára. Az árcsökkenés a használt készülékeket is eléri, így mindenképpen érdemes elgondolkodni a vásárlásukról.
The Mover Kit – Hogy gyermeked a nyári szünetben se unatkozzon The Mover Kit – Hogy gyermeked a nyári szünetben se unatkozzon
2018. július 26.
A gyerekek figyelmét iskolaidőben is nehéz a fejlődésüknek is hasznos módon lekötni, de a nyári szünet alatt ez még nagyobb kihívást jelent. Biztos te sem szeretnéd, hogy csemetéd ezeket a heteket a telefonját vagy a számítógépet bújva töltse el - ezért mutatok neked egy olyan kreatív kiegészítőt, amivel a szórakozását is biztosítod, miközben játszva tanul és még egészséges életmódra is ösztönözheted vele.
3 idegőrlő probléma, ami a Huawei P10 tulajdonosok mindennapjait nehezíti 3 idegőrlő probléma, ami a Huawei P10 tulajdonosok mindennapjait nehezíti
2018. január 18.
A Huawei P10 kétség kívül egy kiváló okostelefon, de persze ez nem jelenti azt, hogy tökéletes is. Ebben a cikkben megtalálod a Huawei közönség kedvenc okostelefonjával kapcsolatos leggyakoribb problémák és megoldásaik listáját.