Milyen kijelző lesz az új iPhone modelleken?

2018. május 10. -
Az Apple várhatóan három új iPhone modellt mutat be ősszel: két csúcskategóriás mobilt OLED kijelzővel és egy 6,1 hüvelykes, LCD kijelzővel rendelkező készüléket. Egy friss riportban a KGI elemzője, Ming-Chi Kuo további részleteket is megosztott arról, mit várhatunk még ettől az LCD modelltől.
Milyen kijelző lesz az új iPhone modelleken?

Annak ellenére, hogy például a 3D Touch nem fog megvalósulni - mint azt korábban jósolta-, Kuo úgy véli, hogy az Apple olyan erősebb kijelző üveget fog használni, amely ütésállóbb és könnyebb lesz elődjeinél. Az olcsóbb iPhone a találgatások alapján CGS (Cover Glass Sensor) szerkezetű kijelzővel fog megjelenni, ami egy sokkal vékonyabb üveget jelent, mint amit eddig a készülékekbe építettek.

kijelzo

Az Apple arról is beszámolt, hogy az érintés-érzékelő mellett vékonyréteg-érzékelővel is kiegészíti a készüléket. Az viszont még nem világos jelenleg, pontosan milyen funkciót lesz képes ellátni ez az üveg borítás. Amit eddig tudunk, hogy az érintőképernyő költsége így 15%-kal nagyobb lesz, mint a korábbi verzióknál.

Az új iPhone készülékekről folyamatosan jelennek meg pletykák, egyik legújabb a tripla kamera beépítése volt. Ha érdekel vélemény cikkünk a témában, kattints ide!

iphone_2018

A jelentés ezen kívül azt is tartalmazza, hogy minden iPhone, beleértve a két OLED modellt, át fog állni a CGS módszerre 2019-ben, mely érthető, ha az Apple megbízhatóbb és kevésbé törékeny okostelefonokat szeretne gyártani. A beszállítók így enyhe bevételnövekedést tapasztalhatnak majd, mivel a CGS technológia költsége kissé magasabb, mint amit az előző iPhone kijelzőin alkalmaztak.

(forrás: 9to5mac.com)

Másolja az Apple a Huawei-t? Ez lesz a következő iPhone nagy dobása! Másolja az Apple a Huawei-t? Ez lesz a következő iPhone nagy dobása!
2018. április 16.
A gazdasági napilapban kiadott jelentése azt jelzi, hogy az Apple igen korán, akár jövőre is kiadhat egy olyan iPhone-t, melynek három lencséje lesz és fejlettebb zoom rendszere. Miután az Apple bemutatta az iSight Duo kettős objektív rendszerét az iPhone 7 Plus-on, amely szintén jelen van az iPhone 8 Plus és az iPhone X készülékeken, ez az új hardveres változás mindössze két évet venne igénybe.
VIDEÓ! - Három generációnyi tudás - szétszedtük az iPhone SE-t VIDEÓ! - Három generációnyi tudás - szétszedtük az iPhone SE-t
2016. április 11.
Nekünk is sikerült beszereznünk egyet az iPhone SE-ből, ezt követően pedig azonnal neki is estünk, hogy megnézzük, mit tudott kitalálni az Apple a középkategóriás okostelefon piacra az iPhone 5c egyértelmű bukását követően.
Túlbiztosítjuk a telefonunkat? Túlbiztosítjuk a telefonunkat?
2017. október 10.
A gyártók egyre újabb funkciókkal kiegészítve dobják piacra a készülékeiket. Ennek egyik eredményeként a telefonon tárolt adatok védelme már jóval túlmutat a PIN kód vagy a mintázat használatán.