Milyen kijelző lesz az új iPhone modelleken?

2018. május 10. -
Az Apple várhatóan három új iPhone modellt mutat be ősszel: két csúcskategóriás mobilt OLED kijelzővel és egy 6,1 hüvelykes, LCD kijelzővel rendelkező készüléket. Egy friss riportban a KGI elemzője, Ming-Chi Kuo további részleteket is megosztott arról, mit várhatunk még ettől az LCD modelltől.
Milyen kijelző lesz az új iPhone modelleken?

Annak ellenére, hogy például a 3D Touch nem fog megvalósulni - mint azt korábban jósolta-, Kuo úgy véli, hogy az Apple olyan erősebb kijelző üveget fog használni, amely ütésállóbb és könnyebb lesz elődjeinél. Az olcsóbb iPhone a találgatások alapján CGS (Cover Glass Sensor) szerkezetű kijelzővel fog megjelenni, ami egy sokkal vékonyabb üveget jelent, mint amit eddig a készülékekbe építettek.

kijelzo

Az Apple arról is beszámolt, hogy az érintés-érzékelő mellett vékonyréteg-érzékelővel is kiegészíti a készüléket. Az viszont még nem világos jelenleg, pontosan milyen funkciót lesz képes ellátni ez az üveg borítás. Amit eddig tudunk, hogy az érintőképernyő költsége így 15%-kal nagyobb lesz, mint a korábbi verzióknál.

Az új iPhone készülékekről folyamatosan jelennek meg pletykák, egyik legújabb a tripla kamera beépítése volt. Ha érdekel vélemény cikkünk a témában, kattints ide!

iphone_2018

A jelentés ezen kívül azt is tartalmazza, hogy minden iPhone, beleértve a két OLED modellt, át fog állni a CGS módszerre 2019-ben, mely érthető, ha az Apple megbízhatóbb és kevésbé törékeny okostelefonokat szeretne gyártani. A beszállítók így enyhe bevételnövekedést tapasztalhatnak majd, mivel a CGS technológia költsége kissé magasabb, mint amit az előző iPhone kijelzőin alkalmaztak.

(forrás: 9to5mac.com)

Napi érdekesség: Mesterséges Intelligencia - mire számíthatunk 2018-ban? Napi érdekesség: Mesterséges Intelligencia - mire számíthatunk 2018-ban?
2018. február 8.
Komoly előrelépésekre számíthatunk 2018-ban a mesterséges intelligencia terén. Siri valóban sokkal okosabb lesz? Összegyűjtöttünk pár érdekességet, amiről mindenképp tudnod kell!.
Vége a találgatásoknak! – Így néz ki az iPhone 8! Vége a találgatásoknak! – Így néz ki az iPhone 8!
2017. augusztus 8.
Az elmúlt időszakban ezerféle grafika, rajz, fénykép és videó született a következő, egyelőre név nélküli iPhone kinézetéről. Azonban a mai napon kitisztult a kép és kijelenthetjük, már biztosak lehetünk benne: így néz ki a szeptemberben megjelenő legújabb iPhone!.
Macbook 2018 – Megjelenési dátum, pletykák és hírek a legújabb modellről Macbook 2018 – Megjelenési dátum, pletykák és hírek a legújabb modellről
2018. május 28.
Az Apple várhatóan még ebben az évben bővíti a Mac laptopok kínálatát, arról azonban egyelőre többnyire csak pletykák szólnak, pontosan mivel fog minket meglepni a gyártó. Mindenesetre összegyűjtöttük az összes olyan információt, ami a legfrissebb Macbook-kal kapcsolatban érdekes és fontos lehet.