Milyen mélyen kell a zsebedbe nyúlnod egy iPhone Xs-ért?

2022.06.29 0 hozzászólás 1826 olvasás
Milyen mélyen kell a zsebedbe nyúlnod egy iPhone Xs-ért?

Gyakorlatilag már annyi részlet kiderült az idei iPhone modellekről, hogy az Apple-nek nehéz lesz igazán komoly meglepetést okozni a bemutató napján. Egy apróság van viszont, amiről igencsak kevés információ derült ki, mégpedig a készülékek ára. Vajon idén már végképp leesik az állunk a számokat látva vagy ezúttal kellemes csalódást fog okozni az Apple?

Mit mondanak az elemzők?

Általánosságban nézve az Apple-t figyelő elemzők arra számítanak, hogy az idén megjelenő modellek magasabb áron kerülnek a boltokba, mint a tavalyi készülékek – ez pedig valljuk be, egyáltalán nem lenne egyedülálló eset.

A Bank of America Merrill Lynch elemzője, Wamsi Mohan befektetőknek írt jegyzetében arra számít, hogy az LCD kijelzős iPhone modell ára 800 dollár körül fog mozogni, míg például az iPhone Xs névvel várt készülék az iPhone X árkategóriájában marad. A harmadik változat („iPhone Xs Max”) ezzel szemben várhatóan 1050 dollárért lesz majd megvásárolható.

Tavalyhoz képest tehát a szakemberek mindenképpen magasabb összegeket várnak, pusztán csak azért is, mert a „vásárlók hajlandók megfizetni ezt az árat”. A kijelzők egyre nagyobbak, ami indokolttá teheti a költségek növekedését is.

iphone_2018

Mit mondanak a pletykák?

A különböző egyéb forrásból származó hírek ezzel szemben teljesen mást mondanak, egyes Európából induló pletykák például azt állítják, hogy a három új iPhone modell a tavalyi trióval megegyező áron fog debütálni.

Ha ez az információ igaz, akkor igazán jó üzlet lenne idén beruházni egy új készülékre. Hiszen például egy iPhone Xs-t az iPhone 8 Plus árán lehetne beszerezni, ami bár egyáltalán nem pénztárcakímélő, de az elszabadult okostelefon árak mellett igazán jó vétel lenne a rengeteg új fejlesztéssel.

És ez miért lenne jó az Apple-nek? Egész egyszerűen azért, mert egy túlárazott készülék akár a vásárlások drasztikus visszaeséséhez is vezethet – ezt pedig logikusan nem szeretné a gyártó.

iphone_2017

Összességében tehát még mindig csak találgatásokba tudunk belemenni, ha az új modellek áráról van szó és ebben a kérdésben már tényleg csak az Apple fog nekünk végleges választ mondani. Az biztos, hogy egy tavalyi áron megjelenő trió kellemes meglepetés lenne, de ennek maximum csak szurkolni tudunk a bejelentésig maradt pár napban.

 

(forrás: cultofmac.com)