Milyenek lesznek a jövő iPhone-jai?

2018. április 11. -
Míg az Android telefonok már rég másolják az iPhone X fényképezőgépét, a Bloomberg új jelentése azt sugallja, hogy az Apple lehet, hogy átvesz az új készülékeihez néhány Samsung és LG dizájn elemet.
Milyenek lesznek a jövő iPhone-jai?

Mark Gurman szerint - aki a hét elején nyilvánosságra hozta, hogy az Apple abba fogja hagyni a Mac készülékekben az Intel processzorok használatát - az Apple olyan iPhone-on dolgozik, amelynek képernyője "fentről lefelé lesz fokozatosan ívelt".

Az iPhone 6 óta az Apple ugyan használt már hajlított üveget és az iPhone X szélei is kissé íveltek az élek körül, de még nem készítettek olyan eszközt, amelynek jól láthatóan ívelt lett volna a kijelzője.

A Bloomberg-jelentés nem tartalmaz sok részletet, de a fenti leírás alapján úgy hangzik, mintha a dizájn hasonló lesz majd a néhány évvel ezelőtt piacra dobott beteg sorsú LG G Flex telefon kinézetéhez. Természetesen a Samsung Galaxy S telefonjai évek óta rendelkeznek Infinity képernyőkkel, de ezek oldalirányban íveltek lefelé, nem pedig függőlegesen, fentről le.

hajlított-iphone-kijelző

Továbbá olyan funkciót fejlesztenek épp, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy fizikai érintkezés nélkül tudják elérni a telefonjukat. Gurman szerint az új tulajdonság lehetővé tenné az iPhone felhasználók számára azt, hogy "úgy végezzenek bizonyos feladatokat, hogy az ujjukat a képernyő közelében mozgatják anélkül, hogy megérintenék azt." 

Úgy tűnik, hasonló ez a Galaxy S4-en lévő Air View-hoz, ami “felismeri, amikor az ujjad a képernyőtől körülbelül egy negyed hüvelyknyire van, hogy rengeteg információt nyújtson ahhoz, hogy milyen tartalmakat tudsz elérni így.” Amikor anno áttekintettük a Galaxy S4-et, tetszett nekünk az Air View ötlet, mivel hasznos lehetőség ez akkor, ha épp vizes vagy koszos a kezünk. A Samsung azonban végül megszüntette ezt a funkciót a Galaxy S6-on.

Gurman azt mondja, hogy mindkét jellemvonásra még éveket kell várnunk. Egyes kiszivárgott pletykák szerint az idei iPhone frissítés egy 6,5 hüvelykes, az iPhone X dizájnjára épülő telefont, illetve egy olcsóbb, 6,1 hüvelykes, LCD kijelzős modellt fog hozni.

A 2018-as iPhone-okról már írtunk különböző cikkeket, amelyek részletesen bemutatják a várható specifikációkat, tulajdonságokat.

iphone-koncepció

Miért fontos újítások ezek?

Bár az itt lévő fejlesztések lehet, hogy sosem kerülnek be egy új iPhone-ba, mi azért mindig örömmel figyeljük azt, hogy min dolgozik épp az Apple. Néhány évvel ezelőtt pletykák voltak az ívelt iPhone képernyőről, de ez eddig a legmegbízhatóbb szóbeszéd arról, hogy mégis továbbhalad az Apple ezzel a koncepcióval. 

A hover (érintés nélküli funkció) pletykák ugyan újak még, viszont mi látunk benne értelmet. Az Apple bemutatta a 3D Touch technológiát az iPhone 6s-en, illetve a Force Touch funkciót a Mac-en, hogy különböző műveleteket lehessen végrehajtani, mint amiket az egyszerű megérintéssel lehet, de az érintés nélküli gesztusok bevezetése egy teljesen új korszakot jelentene.

Te mit gondolsz az újításokról? Látsz benne realitást?

(Forrás: macworld.com)

Extrém teszt: Elképesztő mennyiségű üzemidőt takaríthatsz meg, ha az iPhone X OLED kijelzőjével „babrálsz” egy kicsit Extrém teszt: Elképesztő mennyiségű üzemidőt takaríthatsz meg, ha az iPhone X OLED kijelzőjével „babrálsz” egy kicsit
2018. február 20.
Miután nyilvánosságra kerültek az iPhone X OLED kijelzőn végzett energiafogyasztás csökkentésével kapcsolatos módszerek, az AppleInsider elkezdte tesztelni ezeket, hogy megmérje, mennyi energiát lehet megspórolni velük. A válasz: rengeteget.
3D kamerával jöhet az iPhone 8! 3D kamerával jöhet az iPhone 8!
2017. február 22.
A szeptemberben megjelenő iPhone 8-tól jogosan várjuk el, hogy igazán nagy újdonságokat hozzon, olyanokat, amelyek meghatározóak és valóban egyedülállóak a piacon. Az Apple nevéhez méltó újításokat azonban nehéz alkotni a rohamosan haladó technika világában, de lehet, hogy most újra sikerül nekik.
Kiderült! Az iPhone X a legkönnyebben eltörhető okostelefon - Videó! Kiderült! Az iPhone X a legkönnyebben eltörhető okostelefon - Videó!
2017. november 13.
Az Apple szerint az iPhone X telefonnak van a legtartósabb kijelző üvege, amelyet valaha okostelefonban használtak, mert 50%-kal mélyebbre tették az erősítő réteget. Ennek ellenére a különböző ejtési tesztek azt mutatják, hogy az üveg és a beton kombinációja még mindig nem működik jól.