Milyenek lesznek a jövő iPhone-jai?

2018. április 11. -
Míg az Android telefonok már rég másolják az iPhone X fényképezőgépét, a Bloomberg új jelentése azt sugallja, hogy az Apple lehet, hogy átvesz az új készülékeihez néhány Samsung és LG dizájn elemet.
Milyenek lesznek a jövő iPhone-jai?

Mark Gurman szerint - aki a hét elején nyilvánosságra hozta, hogy az Apple abba fogja hagyni a Mac készülékekben az Intel processzorok használatát - az Apple olyan iPhone-on dolgozik, amelynek képernyője "fentről lefelé lesz fokozatosan ívelt".

Az iPhone 6 óta az Apple ugyan használt már hajlított üveget és az iPhone X szélei is kissé íveltek az élek körül, de még nem készítettek olyan eszközt, amelynek jól láthatóan ívelt lett volna a kijelzője.

A Bloomberg-jelentés nem tartalmaz sok részletet, de a fenti leírás alapján úgy hangzik, mintha a dizájn hasonló lesz majd a néhány évvel ezelőtt piacra dobott beteg sorsú LG G Flex telefon kinézetéhez. Természetesen a Samsung Galaxy S telefonjai évek óta rendelkeznek Infinity képernyőkkel, de ezek oldalirányban íveltek lefelé, nem pedig függőlegesen, fentről le.

hajlított-iphone-kijelző

Továbbá olyan funkciót fejlesztenek épp, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy fizikai érintkezés nélkül tudják elérni a telefonjukat. Gurman szerint az új tulajdonság lehetővé tenné az iPhone felhasználók számára azt, hogy "úgy végezzenek bizonyos feladatokat, hogy az ujjukat a képernyő közelében mozgatják anélkül, hogy megérintenék azt." 

Úgy tűnik, hasonló ez a Galaxy S4-en lévő Air View-hoz, ami “felismeri, amikor az ujjad a képernyőtől körülbelül egy negyed hüvelyknyire van, hogy rengeteg információt nyújtson ahhoz, hogy milyen tartalmakat tudsz elérni így.” Amikor anno áttekintettük a Galaxy S4-et, tetszett nekünk az Air View ötlet, mivel hasznos lehetőség ez akkor, ha épp vizes vagy koszos a kezünk. A Samsung azonban végül megszüntette ezt a funkciót a Galaxy S6-on.

Gurman azt mondja, hogy mindkét jellemvonásra még éveket kell várnunk. Egyes kiszivárgott pletykák szerint az idei iPhone frissítés egy 6,5 hüvelykes, az iPhone X dizájnjára épülő telefont, illetve egy olcsóbb, 6,1 hüvelykes, LCD kijelzős modellt fog hozni.

A 2018-as iPhone-okról már írtunk különböző cikkeket, amelyek részletesen bemutatják a várható specifikációkat, tulajdonságokat.

iphone-koncepció

Miért fontos újítások ezek?

Bár az itt lévő fejlesztések lehet, hogy sosem kerülnek be egy új iPhone-ba, mi azért mindig örömmel figyeljük azt, hogy min dolgozik épp az Apple. Néhány évvel ezelőtt pletykák voltak az ívelt iPhone képernyőről, de ez eddig a legmegbízhatóbb szóbeszéd arról, hogy mégis továbbhalad az Apple ezzel a koncepcióval. 

A hover (érintés nélküli funkció) pletykák ugyan újak még, viszont mi látunk benne értelmet. Az Apple bemutatta a 3D Touch technológiát az iPhone 6s-en, illetve a Force Touch funkciót a Mac-en, hogy különböző műveleteket lehessen végrehajtani, mint amiket az egyszerű megérintéssel lehet, de az érintés nélküli gesztusok bevezetése egy teljesen új korszakot jelentene.

Te mit gondolsz az újításokról? Látsz benne realitást?

(Forrás: macworld.com)

3D kamerával jöhet az iPhone 8! 3D kamerával jöhet az iPhone 8!
2017. február 22.
A szeptemberben megjelenő iPhone 8-tól jogosan várjuk el, hogy igazán nagy újdonságokat hozzon, olyanokat, amelyek meghatározóak és valóban egyedülállóak a piacon. Az Apple nevéhez méltó újításokat azonban nehéz alkotni a rohamosan haladó technika világában, de lehet, hogy most újra sikerül nekik.
Végre egy Apple innováció, amit érdemes lesz másolni Végre egy Apple innováció, amit érdemes lesz másolni
2018. május 15.
Az utóbbi hetekben a legtöbb cikk arról szólt, hogyan másolják egymást az okostelefon gyártók ahelyett, hogy saját, innovatív ötletekkel állnának elő. Nos, az Apple végre tett valamit ennek érdekében, ugyanis olyan gyártási technológia fejlesztésébe fektetett be, amely forradalmasítja az eddigi módszereket, a környezetvédelmet fókuszba helyezve.
A törött kijelző már a múlté? – megérkezett a Gorilla Glass 6 A törött kijelző már a múlté? – megérkezett a Gorilla Glass 6
2018. július 24.
A Corning egy hete mutatta be a következő generációs Gorilla Glass-t, melyet kifejezetten azért fejlesztett ki, hogy ellenálljon a vízcseppeknek és a karcolásoknak. A gyártó szerint az új üveg kétszer jobban bírja az 1 méter magasból történő eséseket is, mint elődjei.