Nem tölt? Gyorsan merül? Minden, amit tudni kell a telefon akkujáról (Headset Podcast 5. adás)

2022.05.31 0 hozzászólás 390 olvasás
Nem tölt? Gyorsan merül? Minden, amit tudni kell a telefon akkujáról (Headset Podcast 5. adás)

Az okostelefonok akkumulátoráról beszéltünk a Headset Podcast 5. adásában. Részletesen körüljártuk az akkumulátorokkal kapcsolatos kérdéseket, és próbáltuk megfejteni azt is, hogy a jövőben milyen irányban fejlődhetnek a telefonok erőforrásai.

Lassan már hagyománynak nevezhetjük, hogy a Headset Podcast résztvevői folyamatosan cserélődnek. Ebben az adásban Sipivel, a Smart Clinic szervizvezetőjével beszélgettem az akkumulátorokról.

Nem tölt? Gyorsan merül az akkumulátor?

Bár az akkumulátorokról viszonylag sok szó esik, mégis úgy gondoltuk, érdemes egy adást szentelni ennek az alkatrésznek. Hogyan működnek az akkumulátorok?

Pár mondatban bemutatjuk, hogyan működik egy akkumulátor. Ezután pedig részletesen kitárgyaljuk, milyen meghibásodásai lehetnek a telefon akkujának.

Hogyan töltsd a telefonod?

A második témánk az volt, ami biztosan sokakat érdekel. Az alábbi kérdések is felmerülnek:

  • Hogyan kell tölteni egy okostelefont?
  • Tölthetem éjszaka a telefonom?
  • Hagyni kell lemerülni a lítiumion-akkumulátort?
  • Hány százalékig szabad feltölteni?

Ezekről a kérdésekről Sipi roppant részletes válaszaiból minden kiderül. A helyes töltősi szokásokról már cikket is írtunk, ha bővebben szeretnél erről olvasni, mindenképp olvasd el.

Szervizelés

Az akkumulátor csere hogyan zajlik?

Kivesézzük azt is, mikor kell cserélni az akkut és mikor nem. Hogyan zajlik egy akkumulátor csere? Előfordul olyan is, hogy az akku cseréje után továbbra is problémák vannak a töltéssel.

Emellett pedig arról is beszélünk, hogy milyen veszélyeket rejthet magában az, ha otthon próbáljuk meg kicserélni az akkut a telefonunkban.

Mit hoz a jövő az akkuk terén?

Az adás utolsó blokkjában pedig arról volt szó, hogy milyen új technológiák és irányok forradalmasíthatják az okostelefonok akkumulátorait.

Milyen lesz a jövő akkumulátora?

Az elképzelhető forgatókönyvekről a közelmúltban egy cikket is írtunk, így ha érdekel, hogy milyen lesz a jövő akkuja, ezt a cikkünket se hagyd ki.

A Smart Clinic szervizesei

Ha pedig problémád akad a telefonod akkujával, nyugodtan keresd fel szervizünket, kollégáink mindenben a segítségedre lesznek. Egy akkut akár egy órán belül is kicserélnek, így meg is várhatod az üzletben. Úgy jársz a legjobban, ha időpontot is foglalsz.