Nem tűnt el, csak nem találod – Így válts FaceTime kamerára iOS 12-ben

2022.06.29 0 hozzászólás 1541 olvasás
Nem tűnt el, csak nem találod – Így válts FaceTime kamerára iOS 12-ben

Mégis hová tűnt a FaceTime kamera gombja az új operációs rendszerben? Ha rendszeresen használod ezt a funkciót, akkor valószínűleg már feltetted ezt a kérdést magadnak. Ne aggódj, nem neked van szükséged szemüvegre, csupán az Apple rejtette el a kelleténél egy kissé jobban a gombot és már nem láthatod közvetlenül az előnézetben.

Az iOS 12-ben az Apple variált egy kicsit a FaceTime felhasználói felületén, mégpedig azért, hogy az Animoji funkciónak adjon teret. Ebben az egyetlen kényelmetlenség csupán az, hogy mostantól kezdve három lépésen kell végigmenned, ha váltani szeretnél a kamerán – ami mondjuk ki, nem annyira magától értetődő és gördülékeny folyamat videóhívás közben, de persze hozzá lehet szokni.

Így válts tehát FaceTime kamerára iPhone vagy iPad eszközödön:

  • Videóhívás indítása után koppints a kijelzőre, itt három opciót fogsz látni. A lehetőségek száma nem változott, csak egy kicsit átalakult a felállás.
  • Az effektek és a videóhívás befejezése mellett neked ebben az esetben a „további lehetőségek” gombra lesz szükséged, amit a három pont mutat.
  • Ha erre rákattintottál, egy újabb menüt fogsz látni különböző opciókkal. Itt találod meg a kamera ikont is és válthatsz kedved szerint.

Értelemszerűen, ha ismét egy másik kamerára van szükséged, akkor ugyanezeken a lépéseken kell végigmenned újra és újra. Szóval, amit eddig egyetlen koppintással egy másodperc alatt megoldottál, az most akár kínlódásba hajló folyamat is lehet egy fontos beszélgetés közben.

ios_facetime

A másik kényes pont, hogy a mozdulatsor közben a vezérlőpult gyakorlatilag a teljes képernyőt eltakarja és nem lehetsz benne biztos, hogy vajon tényleg váltottál-e kamerát avagy sem és persze ez a videóhívásba is finoman szólva be tud zavarni - pláne, ha napi rendszerességgel használod a FaceTime-ot.

Az biztos, hogy az Apple jóval kényelmesebbé is tehetné a videóhívások közbeni kamera cserét és erősen reméljük, hogy ezt meg is fogja tenni. Még ha a hívás előnézetébe nem is kerül vissza a FaceTime kamera gombja, egy barátságosabb, nem mindent kitakaró menü is jobb lenne. Vagy esetleg, ha már a képernyőre koppintva elérhetnénk a teljes menüt, megspórolva ezzel is egy mozdulatot és persze némi időt.

Ötlet tehát lenne a megoldásra, a kérdés már csak az, ebből mit fogunk viszontlátni valamelyik iOS 12 frissítésben – ha egyáltalán változni fog a helyzet. Addig is igyekezhetünk hozzászokni és inkább az igazán klassz újdonságokkal foglalkozni:

 

(forrás: iphonehacks.com)