Növekvő botrányok sora az iPhone X körül! Szem- és fejfájást okoz a kijelző (már ha bekapcsol)

2018. február 7. -
Az Apple mérnökei biztosan összenéznek a jövőben, ha az iPhone X kerül szóba. Ennyi probléma ugyanis még nem volt Apple készülékekkel. Újabban több fórumon is panaszkodnak a felhasználók, hogy az iPhone X tartós használata szem- és fejfájást okoz, ráadásul hívásokat sem lehet fogadni a sötét képernyő miatt.
Növekvő botrányok sora az iPhone X körül! Szem- és fejfájást okoz a kijelző (már ha bekapcsol)

Az iPhone X-ről havonta bukkannak elő újdonságok, sajnos nem a legjobb értelemben. Őszintén szólva, lassan inkább hírhedtté válik a telefon, mint híressé. Miért mondjuk ezt? A teljesség igénye nélkül:

Nem beszélve az OLED kijelzőkön előforduló zöld csíkról, vagy az iPhone tudatos lassításáról, ami szintén kiverte a biztosítékot a vásárlók körében. Szerencsére az Apple ezen a héten sem marad botrány nélkül, sőt nem is egy, rögtön két újdonságot is sikerült tapasztalni.

1# Az iPhone X fej- és szemfájdalmakat okoz

Igen, jól olvasod, a 379 990 forintba kerülő telefonra rossz ránézni. Már annak, aki érzékeny az OLED kijelző különböző frekvenciákon történő villogására. - Erről panaszkodnak több fórumon is. 

Akik nem ismerik a Pulse Width Modulation (PWM) technológiát, itt érdemes róla további információt gyűjteni.  A következő videón látható a jelenség.

A legrosszabb azonban ez:

Az Apple a legtöbb problémát szoftveresen is tudja orvosolni, ezt a fícsört azonban nem valószínű, mivel a PWM nem a gyártó technológiája.

2# Hívások során sötét marad a kijelző

Az iPhone X újonnan eldönti, hogy kivel szeretnénk beszélni, illetve kivel nem.

A helyzet természetesen itt nem annyira súlyos, mint az előző esetben. Azonban roppant kellemetlen, hogy hívások során a telefon kicsöng, de a kijelző nem érzékel.

Itt most ne 2-3 másodperces késedelmekre gondolj, konkrétan 5-10 másodpercet is igénybe vesz, ameddig a kijelző felvillan. Ezzel lemaradhatsz fontos hívásokról, de egy tárgyaláson sem tudod gyorsan kikapcsolni a bejövő hívást.

A probléma több mint valószínű, hogy szoftveresen frissíthető, a következő iOS frissítés már biztosan tartalmazni fogja.

2

Hm...

Az iPhone X újdonság az Apple történetében, ilyen telefon még nem volt ezelőtt. Ekkora újítások együtt járnak gyermekbetegségekkel, erre fel kell készülni.

Ugyanakkor a cégtől nem ezt szoktuk meg. Az Apple termékeiért azért fizetjük ki mosolyogva a hatalmas felárat, mert megbízható terméket várunk cserébe, eddig ezt megkaptuk.

Nem szabad elfelejteni, hogy nem csak az iPhone X-zel vannak problémák, az iOS 11 sem úgy muzsikál, ahogy kellene neki. Cégünkön belül is tapasztaljuk a nehézségeket, küzdünk velük minden egyes nap.

Nekem újonnan az SMS (üzenetek) alkalmazás akadozik és fagyogat le. Pedig az iPhone 7 azért nem annyira régi telefon, ráadásul az alkalmazás sem a leginkább hardverigényes.

Ha nem bíznád a véletlenre, és kivárnád 2018 tavaszát/őszét az új telefon vásárlására (ami egyre inkább érthetőnek tűnik), olvasd el ízelítőnket.

Te tapasztalsz hasonló problémákat az iPhone X-zel kapcsolatban, esetleg az iOS 11 szokott kiborítani? Írd meg nekünk kommentben.

Elképesztően súlyos összegekért cseréli majd az iPhone X kijelzőjét az Apple Elképesztően súlyos összegekért cseréli majd az iPhone X kijelzőjét az Apple
2017. november 2.
Az Apple nyilvánosságra hozta az iPhone X szerviz költségeit. A számok nem túl megnyugtatóak, a méregdrága telefon szervize elképesztő összegekbe fog kerülni.
Galaxy S8 vs. iPhone 8 - Összehasonlítás! Melyik a jobb és gyorsabb készülék? Galaxy S8 vs. iPhone 8 - Összehasonlítás! Melyik a jobb és gyorsabb készülék?
2017. augusztus 31.
A két abszolút csúcskategóriát jelentő készülék közül az egyik már megjelent, a másikról pedig szinte mindent tudunk. Vajon melyik a jobb készülék? Mik a különbségek és melyiket érdemes majd megvásárolnod? Itt az ideje, hogy összemérjük a két fenevadat!.
A berepedt telefon kijelző már a múlté? - Jönnek az önjavító kijelzők A berepedt telefon kijelző már a múlté? - Jönnek az önjavító kijelzők
2018. január 10.
Ha félévente összetöröd a telefonod kijelzőjét, és egy horrorfilmben érzi magát melletted a készüléked, van egy jó hírünk mindkettőtök számára. Egy japán kutatócsoport kifejlesztett egy új önjavító üveg típust, ami egy életre megoldhatja a törött kijelzők problémáját.