Összetört az iPhone 6s kijelzője! Vonatkozik rá a garancia?

2022.06.28 0 hozzászólás 1610 olvasás
Összetört az iPhone 6s kijelzője! Vonatkozik rá a garancia?

Ugyan már nem mai készülék, az iPhone 6s még mindig sokak kedvence. Sokan választják a megfizethető ár-érték aránya miatt. Mi történik azonban, ha egy még garanciális iPhone 6s kijelzője összetörik. Erre vonatkozik a garancia?

Többször érdeklődtek már nálunk, hogy érdemes-e a vásárlás helyére visszavinni a törött készüléket és kitartani amellett, hogy garanciális keretek között, ingyen javítsák a keletkezett kárt. Az igazság azonban az, hogy ha a vevő nem kötött külön, törés esetén is érvényesíthető garanciát, akkor fölösleges erőltetni.

iPhone 6s kijelző csere 1 órán belül bármelyik szervizpontunkban! Élettartam garanciával!

A hivatalos Apple garancia abban az esetben marad érvényes, ha bizonyítható, hogy az adott probléma nem külső behatás következményeképpen keletkezett. Ilyen lehet például a kijelző belülről történő porosodása, az ok nélkül elromló wifi, hangszóró, töltésvezérlő, de akár az előlapi kameránál elcsúszott szigetelő szivacs is. Ebből következhet tehát, hogy az esés, ütődés, vagy hajlítás miatt bekövetkezett kijelző törés, nem tartozik a garanciális problémák közé. Természetesen a javítás árának megfizetéséért cserébe vállalják az iPhone 6s kijelző cseréjét, de ez esetben a készülékünk akár több hétig is távol lehet tőlünk.

iphone_6s_kijelzo_csere_garancia

Ezt elkerülve sokan esnek neki a készülékek otthoni javításának, hiszen jóval olcsóbbnak tartják megvásárolni akár külföldről az új kijelzőt. Gyakran azonban tragédiával végződik egy ilyen hadművelet. Sokszor kerül be hozzánk olyan készülék, ami otthoni javítás közben szenvedett el komolyabb sérülést. De még ha a javítás maga sikerrel is jár, semmi nem garantálja, hogy a vásárolt kijelző hibátlanul fog működni. Gondolunk itt például a megjelenített kép minőségére, az érintés pontosságára, vagy akár a 3D touch meglétére. A garanciáztatás – már ha egyáltalán van rá lehetőség - pedig mindig problémás.

Ne rendeljünk az interneten található túl olcsó kijelzőkből, vagy bármilyen egyéb alkatrészből, hiszen ezek az esetek nagy többségében már a szállítást sem élik túl és sérülten érkeznek a megrendelőhöz, vagy a beszerelés közben, esetleg azt követően nagyon hamar tönkre is mennek.

Hogy e helyzetek egyikéig se kelljen eljutnod, javasoljuk hogy vásárolj az iPhone 6s készülékedre egy ütésálló tokot. A probléma megelőzése mindig a legjobb megoldás.

Ha azért olvasod ezt a cikket, mert a telefonod kijelzője már elszenvedte a nem várt kárt, foglalj időpontot és fáradj be bármelyik szervizpontunkba. Egy iPhone 6s kijelző csere egy órán belül elkészül és a beszerelt alkatrészre élettartam garanciát is vállalunk!