Samsug Galaxy S8 hibajelek, avagy 5 dolog, melyről jó, ha tudsz

2017. április 25. -
A Samsung Galaxy S8 és az S8+ a márka zászlóshajói, két kitűnő készülék, de nekik is megvannak a maguk hibái. A cikk éppen ezeket a hibákat törekszik feltárni, valamint lehetséges megoldásokat kínálni annak érdekében, hogy a felhasználói élmény továbbra is magas színvonalat képviseljen.
Samsug Galaxy S8 hibajelek, avagy 5 dolog, melyről jó, ha tudsz

Végre elérkezett a nap, amikor az új széria a régi helyébe lép és átveszi a trónt. A Samsung új csúcskategóriás készülékei kiemelkedően jó eredményt kaptak kritikusaiktól. Ez egyben azt is jelenti, hogy méltó kihívói az Apple iPhone 7-nek és az ősszel érkező iPhone X-nek – igaz utóbbiról csak pletykákat lehet hallani egyelőre. Illetve felveszik a kesztyűt a más gyártók által piacra dobott magasan kvalifikált Android készülékekkel is, mint például az LG V10.

A hibátlan S7 széria utódjaként előlépő S8 méltónak bizonyul, annak ellenére, hogy akad néhány kellemetlenség a felhasználói oldal számára. A visszajelzések alapján több dologról is lehet hallani, mely beárnyalja a ragyogást. Azonban arra számítunk, hogy a piacra dobás dátumától távolodva a szoftveres frissítések kezelni fogják ezeket a problémákat.

Célunk, hogy útmutatást adjunk a visszajelzések alapján összegyűjtött, készülékeket érintő problémákról és megoldási alternatívákat kínáljunk rájuk, valamint útmutatást, hogy honnan kaphatsz visszajelzést és segítséget.

A Samsung Galaxy S8 leggyakoribb problémái

Röviden:

 • pixelhiba
 • akkumulátor gyors merülése
 • ujjlenyomat olvasóval kapcsolatos problémák
 • applikációkkal kapcsolatos rendellenességek
 • a telefon aktiválása, kiszállítás és számlázás körül felmerülő kellemetlenségek
 • az arcfelismerő rendszer nagyon könnyen feltörhető

Samsung-Galaxy-38

Ugyan korai még, de már lehet hallani problémákról. A The Korea Herald pirosas foltról beérkezett panaszokról ír, mely az S8 és S8+ verziót érintik. A gyártó a színek finomhangolását ajánlja megoldás gyanánt, mellyel helyre lehet zökkenteni a pixeleket. Ha ez nem segít, akkor tanácsos meglátogatni egy közeli szervizet, ahol szakértői segítség vár.

További szériával kapcsolatos probléma az akkumulátor élettartama. Belátjuk, hogy rettentően nehéz a tényleges teljesítmény és az akkumulátor teljesítménye közötti határvonalat megfelelően felrajzolni. Ugyanakkor a legtöbb felhasználó életritmusa megkövetel legalább egy 18-24 órás ciklust, melyben az akkumulátor üzemképes.

Az ujjlenyomat olvasóval kapcsolatban is érkeztek panaszok. Volt, aki a megbízhatóságát, volt, aki az elhelyezését nehezményezte.

Applikációk és funkciók is eltérnek időnként a megszokott működésüktől. Ezek közül néhány fontosabb:

 • Bixby
 • GPS
 • Bluetooth
 • Wi-Fi
 • Kamera

Ugyanakkor érkezett panasz a kezdeti elindítás és aktiválás miatt. De a lista bővíthető a kiszállítási és számlázási problémákkal is. Ezt azonban nem feltétlenül fair a készülékkel kapcsolatos problémák közé sorolni, ugyanakkor a felhasználói élményt csorbítja.

Továbbá rendkívül nehézkes a széria javítása. Az iFixIt skálán 4/10-es értékelést ért el – 10 a legkönnyebben javítható kategória. Ez úgy tűnik csak a jéghegy csúcsa és további hibák felbukkanása várható a jövőben. Nem lehet megjósolni, hogy mivel találkozol készüléked első bekapcsolásakor, így hát jobb mindenre felkészülni.

Ha hibába is futnál, pánikra semmi ok! Nagy valószínűséggel percek alatt meg fogod tudni oldani a problémát. 10 Galaxy S8-ra jellemző (leginkább) szoftveres problémát fedünk fel, megoldásaikkal együtt.

#1 Telepítési problémák

Ha megakad a letöltés vagy telepítés, akkor próbáld meg leállítani majd újraindítani. Ha nem segített, akkor ellenőrizd internetkapcsolatod. Mérete miatt tanácsos gyors internetelérést választani az Android operációs rendszer letöltéséhez.

#2 Akkumulátor élettartama

Az abnormális akkumulátormerülés egészen általános Android probléma. Ha csak 1-2 napja telepítetted az új rendszert, akkor adj neki még néhány napot. Gyakorta idő kell egy ekkora volumenű változás után az akkumulátor adaptációjához. Használj akkumulátorkímélő applikációkat és ellenőrizd energiafogyasztásod.

#3 Wi-Fi problémák

Ha telepítés után jársz és nem tudsz hálózathoz csatlakozni, egyet se félj. Próbáld újraindítani készüléked. Ha ez nem működött, akkor pedig a routert/Wi-Fit. További lehetőség a beállítások Wi-Fi fülén elfelejtetni az adott hálózatot, majd újra bejelentkezni rajta. A végső megoldás pedig a Biztonságos Mód bekapcsolása, mely kizárja a többi alkalmazást, ezzel talán felfedve a hiba forrását.

#4 Bluetooth problémák

bluetooth

Szintén nagyon általános probléma, azonban megoldása korántsem könnyű. Első próbálkozásnak a Bluetooth ki-, majd bekapcsolása célszerű. Ha nem működik, akkor el kell feledtetni készülékünkkel korábban felvett Bluetooth kapcsolatainkat és újra felvenni őket. Ha ez sem működik, akkor csak a biztonságos Mód maradt hátra, illetve a szerviz.

#5 Mobil adatforgalommal kapcsolatos probléma

Ha adatforgalmad kapcsán veszel észre problémát, akkor első lépésed a Repülő üzemmód bekapcsolása, majd kikapcsolása. Ha továbbra sem működik, akkor érdemes megnézni a közösségi oldalakon közzétett hivatalos közleményeket – amennyiben vannak. A készülék újraindítása szintén segíthet a probléma megoldásában. További lehetőség az LTE adatforgalom újraindítása, illetve a Biztonságos Mód használata.

#6 Váratlan újraindulások

Az egyik legkellemetlenebb probléma, amikor a szükség percében hagy cserben készülékünk és indul újra. Lehetőségeid a következők:

 • újraindítás
 • alkalmazások frissítése
 • Cache és App Data törlése
 • szerviz

#7 GPS problémák

Első körben a GPS újraindításával próbálkozz, majd a Repülő és Biztonságos Mód használatával, esetleg a készülék újraindításával. Ha mindezek cserben hagytak, akkor kicsit időigényesebb megoldás következik. Keresd meg applikációid között a Google Maps-et és töröld a tárolt adatokat. Illetve megéri ellenőrizni, hogy az applikáció legfrissebb változatát használod-e.

#8 Fekete képernyő hiba

Első az újraindítás, majd a töltőre helyezés következik. Szerencsére a Power gomb analóg, így az érintőképernyő válaszképtelensége nem vág el ettől a lehetőségtől. Tehát Power és a hangerő növelése gombok együttes lenyomva tartásával a telefon újraindul. A Home gomb hozzáadásával az előző kombinációhoz elérheted a Visszaállítás funkcióját betöltő menüt. Innen a hangerő növelésének funkcióját ellátó gomb segítségedre lesz a rendszer újraindításában.

#9 Hanggal kapcsolatos problémák

Hanggal kapcsolatos problémák esetén tanácsos ellenőrizni, hogy nem került-e szennyeződés a résekbe. Ha úgy véled, ki tudod tisztítani sem biztos, hogy érdemes egyedül próbálkoznod ezzel. Ha meglátogatod szervizünket, helyben kitakarítjuk a készüléked, ultrahangos tisztítási módszerrel pedig a beázott készülékek is helyrehozhatóak az esetek túlnyomó többségében.

#10 Kamera applikációval kapcsolatos hibák

cica

Néha az applikáció nem hajlandó elindulni, néha pedig összeomlik. Az első dolog, mely segíthet az a készülék újraindítása. Majd ellenőrizd, hogy az applikáció stabillá vált-e. A cache és adatürítés itt is segíthet.

Plusz #1

Persze a legtöbb probléma nagyjából ugyanazt a megoldási keretet foglalja magában. Felhasználói oldalról a lehetőségek száma meglehetősen korlátozott és eléggé kiszolgáltatott helyzetet mutat a gyártó által ütemezett frissítések irányában. Azonban, ha probléma adódik a készülékkel, mely akadályozza a telefon használatát, akkor érdemes minél előbb szakértői segítségért fordulnod.

Hol kaphatok visszajelzést?

Ahogy távolodunk a kiadás dátumától, úgy a jelenlegi és leendő tulajoknak nem árt követni a releváns visszajelzéseket. Így könnyen áttekinthetővé válnak a készüléket érintő – akár újabban felmerülő – problémák, valamint az új szoftver telepítésével kapcsolatos előnyök. Elvárható a gyártótól és a vele kapcsolatban álló szolgáltatóktól, hogy a közeljövőben megoldják a legtöbb szoftveres hibát.

Akkor is segítségedre lehetnek mások tapasztalatai, ha nem tudsz dönteni, hogy megvásárold-e a készüléket. Az első dolog, mely megéri a figyelmed: különböző videómegosztó portálokon fellelhető tesztek.

Továbbá megéri Redditen és fejlesztői fórumokon is utána olvasni a készüléknek. De Twitteren is találhatsz hivatalos és informális feedbacket, illetve blog felületünkön is értesülhetsz ezekről.

A frissítések

Ha nem találsz megoldást problémáidra és a szerviz sem tudott kisegíteni a bajból, akkor valószínűleg még sokáig kell tűrnöd a szituációt és várni a szoftveres javításra. Időnként várhatóak, azonban nem lehet biztosra tudni, hogy ezek teljes körűek lesznek-e. Mindkét készülék szoftveres keretrendszere kapott frissítést, mely az áprilisi biztonsági javítással érkezik. Ez kiiktatja a Bixby gomb áthelyezését is. Valamint a gyártó havonta esedékes biztonsági frissítéseket ígért a felhasználók számára, melyben nem garantálják az egyéb hibák javítását tartalmazó csomagokat.

Hogyan készülhetsz fel a frissítésekre?

Nem lenne meglepő, ha az első frissítések az első felbukkanó problémák javítását céloznák meg. Persze a frissítések elsődleges célja, hogy orvosolják a meglévő problémákat, azonban nem zárható ki, hogy újabbakat okoznak.

Mivel lehetetlen megjósolni, hogy mit hoz a jövő – és a vele érkező frissítések –, jó, ha felkészülsz. Ehhez itt egy kis segítség.

 • Ismerd meg a Nougat 7.0-át.
 • Mentsd el a fájlokat, melyeket nem szeretnél elveszíteni.
 • Ügyelj rá, hogy legyen elég hely a rendszer számára.
 • Nézd át alaposan az Android Nougatról érkezett visszajelzéseket.
 • Légy előretekintő: keresd meg a hibáit és a lehetséges megoldásokat.
 • Gyűjtsd össze az elmentett jelszavaid és azonosítóid, hiszen jó eséllyel elfelejtődnek.
 • Vedd fel a kapcsolatot szolgáltatód szakértőivel és kérdezz tőlük is a Nougatról.
 • Fél szemmel figyeld az applikációk frissítéseit is.

(Forrás: gottabemobile.com)

Melyik okostelefon a leggyorsabb? – Legyőzi a Galaxy S8 az iPhone 7 Plust? Melyik okostelefon a leggyorsabb? – Legyőzi a Galaxy S8 az iPhone 7 Plust?
2017. április 20.
A Samsung Galaxy S8 megérkezett és vele együtt a rengeteg feltöltött tesztvideó is. Ahhoz, hogy megismerjük az újonnan megjelent készüléket, fontosak a száraz, leírt technikai adatok, de valljuk be, egy videó többet mond minden szónál.
Samsung Galaxy S8 hírek, specifikációk, jellemzők, árak, megjelenés Samsung Galaxy S8 hírek, specifikációk, jellemzők, árak, megjelenés
2016. augusztus 25.
A Samsung Galaxy S8 lesz a legnagyobb rosszfiú, ami a Galaxy S széria alatt valaha napvilágot látott. Számos érdekességet derítettek már ki a koreai cég nagyágyújával kapcsolatban.
Korrekt külsővel érkezik a Samsung Galaxy S8 Korrekt külsővel érkezik a Samsung Galaxy S8
2017. március 2.
Evan Blass úgy döntött, kissé előrehozza a Samsung Galaxy S8 és S8 Plus bemutatását. A profi szivárogtató szavában nyugodtan bízhatsz, rengeteg telefon "korábbi megjelenése" köthető a nevéhez.