Samsug Galaxy S8 hibajelek, avagy 5 dolog, melyről jó, ha tudsz

2022.06.30 0 hozzászólás 28100 olvasás
Samsug Galaxy S8 hibajelek, avagy 5 dolog, melyről jó, ha tudsz

A Samsung Galaxy S8 és az S8+ a márka zászlóshajói, két kitűnő készülék, de nekik is megvannak a maguk hibái. A cikk éppen ezeket a hibákat törekszik feltárni, valamint lehetséges megoldásokat kínálni annak érdekében, hogy a felhasználói élmény továbbra is magas színvonalat képviseljen.

Végre elérkezett a nap, amikor az új széria a régi helyébe lép és átveszi a trónt. A Samsung új csúcskategóriás készülékei kiemelkedően jó eredményt kaptak kritikusaiktól. Ez egyben azt is jelenti, hogy méltó kihívói az Apple iPhone 7-nek és az ősszel érkező iPhone X-nek – igaz utóbbiról csak pletykákat lehet hallani egyelőre. Illetve felveszik a kesztyűt a más gyártók által piacra dobott magasan kvalifikált Android készülékekkel is, mint például az LG V10.

A hibátlan S7 széria utódjaként előlépő S8 méltónak bizonyul, annak ellenére, hogy akad néhány kellemetlenség a felhasználói oldal számára. A visszajelzések alapján több dologról is lehet hallani, mely beárnyalja a ragyogást. Azonban arra számítunk, hogy a piacra dobás dátumától távolodva a szoftveres frissítések kezelni fogják ezeket a problémákat.

Célunk, hogy útmutatást adjunk a visszajelzések alapján összegyűjtött, készülékeket érintő problémákról és megoldási alternatívákat kínáljunk rájuk, valamint útmutatást, hogy honnan kaphatsz visszajelzést és segítséget.

A Samsung Galaxy S8 leggyakoribb problémái

Röviden:

  • pixelhiba
  • akkumulátor gyors merülése
  • ujjlenyomat olvasóval kapcsolatos problémák
  • applikációkkal kapcsolatos rendellenességek
  • a telefon aktiválása, kiszállítás és számlázás körül felmerülő kellemetlenségek
  • az arcfelismerő rendszer nagyon könnyen feltörhető

Samsung-Galaxy-38

Ugyan korai még, de már lehet hallani problémákról. A The Korea Herald pirosas foltról beérkezett panaszokról ír, mely az S8 és S8+ verziót érintik. A gyártó a színek finomhangolását ajánlja megoldás gyanánt, mellyel helyre lehet zökkenteni a pixeleket. Ha ez nem segít, akkor tanácsos meglátogatni egy közeli szervizet, ahol szakértői segítség vár.

További szériával kapcsolatos probléma az akkumulátor élettartama. Belátjuk, hogy rettentően nehéz a tényleges teljesítmény és az akkumulátor teljesítménye közötti határvonalat megfelelően felrajzolni. Ugyanakkor a legtöbb felhasználó életritmusa megkövetel legalább egy 18-24 órás ciklust, melyben az akkumulátor üzemképes.

Az ujjlenyomat olvasóval kapcsolatban is érkeztek panaszok. Volt, aki a megbízhatóságát, volt, aki az elhelyezését nehezményezte.

Applikációk és funkciók is eltérnek időnként a megszokott működésüktől. Ezek közül néhány fontosabb:

  • Bixby
  • GPS
  • Bluetooth
  • Wi-Fi
  • Kamera

Ugyanakkor érkezett panasz a kezdeti elindítás és aktiválás miatt. De a lista bővíthető a kiszállítási és számlázási problémákkal is. Ezt azonban nem feltétlenül fair a készülékkel kapcsolatos problémák közé sorolni, ugyanakkor a felhasználói élményt csorbítja.

Továbbá rendkívül nehézkes a széria javítása. Az iFixIt skálán 4/10-es értékelést ért el – 10 a legkönnyebben javítható kategória. Ez úgy tűnik csak a jéghegy csúcsa és további hibák felbukkanása várható a jövőben. Nem lehet megjósolni, hogy mivel találkozol készüléked első bekapcsolásakor, így hát jobb mindenre felkészülni.

Ha hibába is futnál, pánikra semmi ok! Nagy valószínűséggel percek alatt meg fogod tudni oldani a problémát. 10 Galaxy S8-ra jellemző (leginkább) szoftveres problémát fedünk fel, megoldásaikkal együtt.

#1 Telepítési problémák

Ha megakad a letöltés vagy telepítés, akkor próbáld meg leállítani majd újraindítani. Ha nem segített, akkor ellenőrizd internetkapcsolatod. Mérete miatt tanácsos gyors internetelérést választani az Android operációs rendszer letöltéséhez.

#2 Akkumulátor élettartama

Az abnormális akkumulátormerülés egészen általános Android probléma. Ha csak 1-2 napja telepítetted az új rendszert, akkor adj neki még néhány napot. Gyakorta idő kell egy ekkora volumenű változás után az akkumulátor adaptációjához. Használj akkumulátorkímélő applikációkat és ellenőrizd energiafogyasztásod.

#3 Wi-Fi problémák

Ha telepítés után jársz és nem tudsz hálózathoz csatlakozni, egyet se félj. Próbáld újraindítani készüléked. Ha ez nem működött, akkor pedig a routert/Wi-Fit. További lehetőség a beállítások Wi-Fi fülén elfelejtetni az adott hálózatot, majd újra bejelentkezni rajta. A végső megoldás pedig a Biztonságos Mód bekapcsolása, mely kizárja a többi alkalmazást, ezzel talán felfedve a hiba forrását.

#4 Bluetooth problémák

bluetooth

Szintén nagyon általános probléma, azonban megoldása korántsem könnyű. Első próbálkozásnak a Bluetooth ki-, majd bekapcsolása célszerű. Ha nem működik, akkor el kell feledtetni készülékünkkel korábban felvett Bluetooth kapcsolatainkat és újra felvenni őket. Ha ez sem működik, akkor csak a biztonságos Mód maradt hátra, illetve a szerviz.

#5 Mobil adatforgalommal kapcsolatos probléma

Ha adatforgalmad kapcsán veszel észre problémát, akkor első lépésed a Repülő üzemmód bekapcsolása, majd kikapcsolása. Ha továbbra sem működik, akkor érdemes megnézni a közösségi oldalakon közzétett hivatalos közleményeket – amennyiben vannak. A készülék újraindítása szintén segíthet a probléma megoldásában. További lehetőség az LTE adatforgalom újraindítása, illetve a Biztonságos Mód használata.

#6 Váratlan újraindulások

Az egyik legkellemetlenebb probléma, amikor a szükség percében hagy cserben készülékünk és indul újra. Lehetőségeid a következők:

  • újraindítás
  • alkalmazások frissítése
  • Cache és App Data törlése
  • szerviz

#7 GPS problémák

Első körben a GPS újraindításával próbálkozz, majd a Repülő és Biztonságos Mód használatával, esetleg a készülék újraindításával. Ha mindezek cserben hagytak, akkor kicsit időigényesebb megoldás következik. Keresd meg applikációid között a Google Maps-et és töröld a tárolt adatokat. Illetve megéri ellenőrizni, hogy az applikáció legfrissebb változatát használod-e.

#8 Fekete képernyő hiba

Első az újraindítás, majd a töltőre helyezés következik. Szerencsére a Power gomb analóg, így az érintőképernyő válaszképtelensége nem vág el ettől a lehetőségtől. Tehát Power és a hangerő növelése gombok együttes lenyomva tartásával a telefon újraindul. A Home gomb hozzáadásával az előző kombinációhoz elérheted a Visszaállítás funkcióját betöltő menüt. Innen a hangerő növelésének funkcióját ellátó gomb segítségedre lesz a rendszer újraindításában.

#9 Hanggal kapcsolatos problémák

Hanggal kapcsolatos problémák esetén tanácsos ellenőrizni, hogy nem került-e szennyeződés a résekbe. Ha úgy véled, ki tudod tisztítani sem biztos, hogy érdemes egyedül próbálkoznod ezzel. Ha meglátogatod szervizünket, helyben kitakarítjuk a készüléked, ultrahangos tisztítási módszerrel pedig a beázott készülékek is helyrehozhatóak az esetek túlnyomó többségében.

#10 Kamera applikációval kapcsolatos hibák

cica

Néha az applikáció nem hajlandó elindulni, néha pedig összeomlik. Az első dolog, mely segíthet az a készülék újraindítása. Majd ellenőrizd, hogy az applikáció stabillá vált-e. A cache és adatürítés itt is segíthet.

Plusz #1

Persze a legtöbb probléma nagyjából ugyanazt a megoldási keretet foglalja magában. Felhasználói oldalról a lehetőségek száma meglehetősen korlátozott és eléggé kiszolgáltatott helyzetet mutat a gyártó által ütemezett frissítések irányában. Azonban, ha probléma adódik a készülékkel, mely akadályozza a telefon használatát, akkor érdemes minél előbb szakértői segítségért fordulnod.

Hol kaphatok visszajelzést?

Ahogy távolodunk a kiadás dátumától, úgy a jelenlegi és leendő tulajoknak nem árt követni a releváns visszajelzéseket. Így könnyen áttekinthetővé válnak a készüléket érintő – akár újabban felmerülő – problémák, valamint az új szoftver telepítésével kapcsolatos előnyök. Elvárható a gyártótól és a vele kapcsolatban álló szolgáltatóktól, hogy a közeljövőben megoldják a legtöbb szoftveres hibát.

Akkor is segítségedre lehetnek mások tapasztalatai, ha nem tudsz dönteni, hogy megvásárold-e a készüléket. Az első dolog, mely megéri a figyelmed: különböző videómegosztó portálokon fellelhető tesztek.

Továbbá megéri Redditen és fejlesztői fórumokon is utána olvasni a készüléknek. De Twitteren is találhatsz hivatalos és informális feedbacket, illetve blog felületünkön is értesülhetsz ezekről.

A frissítések

Ha nem találsz megoldást problémáidra és a szerviz sem tudott kisegíteni a bajból, akkor valószínűleg még sokáig kell tűrnöd a szituációt és várni a szoftveres javításra. Időnként várhatóak, azonban nem lehet biztosra tudni, hogy ezek teljes körűek lesznek-e. Mindkét készülék szoftveres keretrendszere kapott frissítést, mely az áprilisi biztonsági javítással érkezik. Ez kiiktatja a Bixby gomb áthelyezését is. Valamint a gyártó havonta esedékes biztonsági frissítéseket ígért a felhasználók számára, melyben nem garantálják az egyéb hibák javítását tartalmazó csomagokat.

Hogyan készülhetsz fel a frissítésekre?

Nem lenne meglepő, ha az első frissítések az első felbukkanó problémák javítását céloznák meg. Persze a frissítések elsődleges célja, hogy orvosolják a meglévő problémákat, azonban nem zárható ki, hogy újabbakat okoznak.

Mivel lehetetlen megjósolni, hogy mit hoz a jövő – és a vele érkező frissítések –, jó, ha felkészülsz. Ehhez itt egy kis segítség.

  • Ismerd meg a Nougat 7.0-át.
  • Mentsd el a fájlokat, melyeket nem szeretnél elveszíteni.
  • Ügyelj rá, hogy legyen elég hely a rendszer számára.
  • Nézd át alaposan az Android Nougatról érkezett visszajelzéseket.
  • Légy előretekintő: keresd meg a hibáit és a lehetséges megoldásokat.
  • Gyűjtsd össze az elmentett jelszavaid és azonosítóid, hiszen jó eséllyel elfelejtődnek.
  • Vedd fel a kapcsolatot szolgáltatód szakértőivel és kérdezz tőlük is a Nougatról.
  • Fél szemmel figyeld az applikációk frissítéseit is.

(Forrás: gottabemobile.com)

Süti beállítások

A hatékony navigáció és bizonyos funkciók működésének érdekében sütiket használunk.
A "Szükséges" kategóriába sorolt sütiket a böngésző tárolja, mivel ezek elengedhetetlenül szükségesek a webhely alapvető funkcióihoz.
A harmadik féltől származó sütik segítenek a weboldal használatának elemzésében, tárolják a preferenciáidat és releváns tartalmakat és hirdetéseket biztosítanak.
Ezeket a sütiket csak az előzetes beleegyezéseddel tároljuk a böngésződben. Eldöntheted, hogy engedélyezed vagy letiltod ezeket a sütiket, de bizonyos sütik letiltása befolyásolhatja a böngészési élményt.