Samsung Galaxy (Note) X – Megjelenési dátum, pletykák és hírek a Samsung kihajtható telefonjáról

2018. március 1. -
A kihajtható Samsung Galaxy (Note) X a következő időszak legérdekesebb fejlesztése lesz, így összeszedtünk mindent, amit a tulajdonságairól és megjelenési dátumáról eddig tudhatunk. Cikkünket folyamatosan frissítjük, érdemes követni a jövőben is.
Samsung Galaxy (Note) X – Megjelenési dátum, pletykák és hírek a Samsung kihajtható telefonjáról

A Samsung alig pár napja dobta piacra legújabb nagyágyúját, a Galaxy S9-et. Felemás véleménnyel fogadtuk az új telefont, egy megbízható, de nem túl innovatív termék látott napvilágot. Cikkünkben összehasonlítottuk az iPhone X-zel, ha érdekelnek a részletek, kattints.

Valószínűleg a Galaxy S9 unalmas újításai miatt pörgött rá a piac a Samsung következő telefonjára, amiről megpróbálunk minden infót begyűjteni és cikkünkben feljegyezni.

Amit biztosan tudunk

A Samsung a Galaxy X néven ismert kihajtható képernyős készüléken dolgozik.

A Galaxy X-t a januári CES kiállításon jelentették be a bennfenteseknek, melyhez nemrég elfogadták a tanúsítványt, így nem meglepő, ha az új készülék felbukkant már a Samsung támogatási weboldalán is.

A Bloomberg állítása szerint a kihajtható telefon a Note márkanév alatt fog megjelenni.

Galaxy (Note) X – Megjelenési dátum

A befektetők január 31-i nyilvános üzleti konferenciáján azt mondta a Samsung, hogy: "2018-ban másféleképpen fogjuk alakítani az élvonalbeli termékek, mint például az kihajtható OLED okostelefonok fejlesztését".

A legtöbb forrás azt sugallja, hogy a tényleges megjelenési dátum 2018-ban, pontosabban az év vége felé várható majd, talán decemberben, ha november elején elkezdik a gyártást.

 galaxy_x

A rossz hír viszont az, hogy a Samsung furcsa kihajtható telefonját nehéz lesz beszerezni, hiszen ahogy a Forbes is írja: "a Galaxy X egy limitált eszköz lesz, mely kiadása főleg Dél-Korea területére fog korlátozódni". Hozzátette még, hogy valószínűleg ez lesz az egyik legritkább telefon 2018-ban.

Ez persze nem zárja ki azt, hogyha sikeres lesz a termék, az európai piacon is megjelenhessen.

Galaxy (Note) X - Specifikációk

A Samsung Galaxy X az első pletykák szerint egy 5 colos okostelefon lesz, mely ha kihajtjuk egy 8 colos tabletté változik, de most arra gyanakszunk, hogy inkább 7 colos tabletté lehet majd kinyitni a készüléket. Az is eléggé valószínű, hogy két méretben fogják kiadni a variálható telefont.

A pletykák szerint a képernyő felbontása várhatóan 4K (3840 x 2160px) lesz, biztosítva azt, hogy a kép nagy felbontásban marad akkor is, ha kihajtott állapotban van.

Valószínűsíthető, hogy a Galaxy X kettős hátlapi kamerával fog rendelkezni, valamint annak is nagy az esélye, hogy az egyik legfrissebb Qualcomm Snapdragon processzor lesz benne - valószínűleg a Snapdragon 845 vagy Exynos 9810. (A Galaxy S9 esetében ez régiónként változik, Európában, így hazánkban is az utóbbi érhető el.)

Legalább 6GB RAM-mal látják el a készüléket, illetve lesz benne egy microSD kártyahely, viszont az akkumulátor nem lesz kivehető.

Mit jelent az, hogy ez egy kihajtható telefon?

Egy kihajtható telefon pontosan az, mint aminek hangzik; vagy olyan, mint a 90-es évek klasszikus kinyitható telefonjai, vagy olyan, ami kihajtott állapotban egy tablet-szerű eszközzé alakul át. Ez csak egy hajlékony (nem pedig rugalmas, mint a Galaxy S7 Edge esetében) OLED panel használatával lehetséges.

A Samsung, a Lenovo és az LG is mind mutatott már be ilyen hajlítható képernyőket a különféle iparágak eseményein, és számos szabadalmat is regisztráltak már erre a típusú technológiára. Így a korábban Project Valley-nek nevezett technológia mára a Samsung Galaxy (Note) X néven vált ismertté, melyet lehet, de nem biztos, hogy megtart a vállalat amikor piacra dobja majd a készüléket.

samsung_screen

A Samsung eredetileg pénztárca méretűre összecsukható telefonokon dolgozott, de miután befejezte ezt, átállt a kihajtható telefonok gyártására. Ezeknek kényelmesebbnek kell majd lenniük a felhasználók számára, hiszen így nem szükséges kihajtaniuk a telefont, amikor használni akarják 

UPDATE 2018.07.19.

Az elmúlt hónapokban számos új pletyka jelent meg a Galaxy X készülékkel kapcsolatban, melyek egy része megerősíti, másik pedig megcáfolja az eddig ismert információkat. Összeszedtük azokat a részleteket, amiket júliusig megtudhattunk a Samsung csúcsmodelljéről, hogy naprakészen várhasd a közelgő megjelenést:

  • A Galaxy X modell a jelek szerint mégis pénztárca méretűre összecsukható készülékként fog megjelenni, mely összezárva egy kisebb kijelzővel fog rendelkezni, a hátlapi részén pedig kamera lesz megtalálható. Ezzel a Samsung lehetővé tenné a telefon tulajdonosok számára a kényelmesebb használatot.
  • A kihajtott teljes kijelző valószínűleg 7 hüvelyk átmérővel fog rendelkezni, ez még a 2019-ben megjelenő Galaxy S10 Plus készüléknél is nagyobb képernyőt jelent.
  • Bár sokan 2018 végére várták a telefon megjelenését, ez várhatóan csak 2019 elején fog legkorábban megtörténni. 

Mi izgatottan várjuk az új fejlesztéseket, és minden újításnak örülünk. Te mit gondolsz a Samsung új „csodatelefonjáról”? Írd meg nekünk kommentben!

(forrás: techadvisor.co.uk)

Milyen meglepetéseket tartogat a Samsung Galaxy S9? Milyen meglepetéseket tartogat a Samsung Galaxy S9?
2018. február 13.
Minden évben nagy várakozás övezi a Samsung legújabb innovációit. 2018 elején ráadásul két új csúcskategóriás okostelefonnal lep meg minket a gyártó; a Galaxy S9 és az S9 Plus készülékkel.
Samsung Galaxy Note 8 - Hamarosan jön a bemutató Samsung Galaxy Note 8 - Hamarosan jön a bemutató
2017. július 27.
A koreai gyáróriás legújabb csúcstelefonja már a kapukban: 2017. augusztus 23-án mutatják be, és várhatóan szeptemberben kerül a boltok polcaira a Samsung Galaxy Note 8.
Új színeket villantott a Samsung, az LCD iPhone is több árnyalatban érkezhet Új színeket villantott a Samsung, az LCD iPhone is több árnyalatban érkezhet
2018. május 16.
Ma jelent meg a friss hír, miszerint a Samsung legújabb csúcskészülékei hamarosan két új árnyalatban is elérhetőek lesznek, de a héten már az iPhone LCD modelljéről is hasonló „színes pletykák” röppentek fel. Kifejezetten örülnék, ha ez utóbbi hír is beigazolódna és az Apple feldobná egy kicsit a készülék palettáját.