Samsung Galaxy (Note) X – Megjelenési dátum, pletykák és hírek a Samsung kihajtható telefonjáról

2018. március 1. -
Az kihajtható Samsung Galaxy (Note) X a következő időszak legérdekesebb fejlesztése lesz, így összeszedtünk mindent, amit a tulajdonságairól és megjelenési dátumáról eddig tudhatunk. Cikkünket folyamatosan frissítjük, érdemes követni a jövőben is.
Samsung Galaxy (Note) X – Megjelenési dátum, pletykák és hírek a Samsung kihajtható telefonjáról

A Samsung alig pár napja dobta piacra legújabb nagyágyúját, a Galaxy S9-et. Felemás véleménnyel fogadtuk az új telefont, egy megbízható, de nem túl innovatív termék látott napvilágot. Cikkünkben összehasonlítottuk az iPhone X-zel, ha érdekelnek a részletek, kattints.

Valószínűleg a Galaxy S9 unalmas újításai miatt pörgött rá a piac a Samsung következő telefonjára, amiről megpróbálunk minden infót begyűjteni és cikkünkben feljegyezni.

Amit biztosan tudunk

A Samsung a Galaxy X néven ismert kihajtható képernyős készüléken dolgozik.

A Galaxy X-t a januári CES kiállításon jelentették be a bennfenteseknek, melyhez nemrég elfogadták a tanúsítványt, így nem meglepő, ha az új készülék felbukkant már a Samsung támogatási weboldalán is.

A Bloomberg állítása szerint a kihajtható telefon a Note márkanév alatt fog megjelenni.

Galaxy (Note) X – Megjelenési dátum

A befektetők január 31-i nyilvános üzleti konferenciáján azt mondta a Samsung, hogy: "2018-ban másféleképpen fogjuk alakítani az élvonalbeli termékek, mint például az kihajtható OLED okostelefonok fejlesztését".

A legtöbb forrás azt sugallja, hogy a tényleges megjelenési dátum 2018-ban, pontosabban az év vége felé várható majd, talán decemberben, ha november elején elkezdik a gyártást.

 galaxy_x

A rossz hír viszont az, hogy a Samsung furcsa kihajtható telefonját nehéz lesz beszerezni, hiszen ahogy a Forbes is írja: "a Galaxy X egy limitált eszköz lesz, mely kiadása főleg Dél-Korea területére fog korlátozódni". Hozzátette még, hogy valószínűleg ez lesz az egyik legritkább telefon 2018-ban.

Ez persze nem zárja ki azt, hogyha sikeres lesz a termék, az európai piacon is megjelenhessen.

Galaxy (Note) X - Specifikációk

A Samsung Galaxy X az első pletykák szerint egy 5 colos okostelefon lesz, mely ha kihajtjuk egy 8 colos tabletté változik, de most arra gyanakszunk, hogy inkább 7 colos tabletté lehet majd kinyitni a készüléket. Az is eléggé valószínű, hogy két méretben fogják kiadni a variálható telefont.

A pletykák szerint a képernyő felbontása várhatóan 4K (3840 x 2160px) lesz, biztosítva azt, hogy a kép nagy felbontásban marad akkor is, ha kihajtott állapotban van.

Valószínűsíthető, hogy a Galaxy X kettős hátlapi kamerával fog rendelkezni, valamint annak is nagy az esélye, hogy az egyik legfrissebb Qualcomm Snapdragon processzor lesz benne - valószínűleg a Snapdragon 845 vagy Exynos 9810. (A Galaxy S9 esetében ez régiónként változik, Európában, így hazánkban is az utóbbi érhető el.)

Legalább 6GB RAM-mal látják el a készüléket, illetve lesz benne egy microSD kártyahely, viszont az akkumulátor nem lesz kivehető.

Mit jelent az, hogy ez egy kihajtható telefon?

Egy kihajtható telefon pontosan az, mint aminek hangzik; vagy olyan, mint a 90-es évek klasszikus kinyitható telefonjai, vagy olyan, ami kihajtott állapotban egy tablet-szerű eszközzé alakul át. Ez csak egy hajlékony (nem pedig rugalmas, mint a Galaxy S7 Edge esetében) OLED panel használatával lehetséges.

A Samsung, a Lenovo és az LG is mind mutatott már be ilyen hajlítható képernyőket a különféle iparágak eseményein, és számos szabadalmat is regisztráltak már erre a típusú technológiára. Így a korábban Project Valley-nek nevezett technológia mára a Samsung Galaxy (Note) X néven vált ismertté, melyet lehet, de nem biztos, hogy megtart a vállalat amikor piacra dobja majd a készüléket.

samsung_screen

A Samsung eredetileg pénztárca méretűre összecsukható telefonokon dolgozott, de miután befejezte ezt, átállt a kihajtható telefonok gyártására. Ezeknek kényelmesebbnek kell majd lenniük a felhasználók számára, hiszen így nem szükséges kihajtaniuk a telefont, amikor használni akarják 

Mi izgatottan várjuk az új fejlesztéseket, és minden újításnak örülünk. Te mit gondolsz a Samsung új „csodatelefonjáról”? Írd meg nekünk kommentben!

(forrás: techadvisor.co.uk)

A berepedt telefon kijelző már a múlté? - Jönnek az önjavító kijelzők A berepedt telefon kijelző már a múlté? - Jönnek az önjavító kijelzők
2018. január 10.
Ha félévente összetöröd a telefonod kijelzőjét, és egy horrorfilmben érzi magát melletted a készüléked, van egy jó hírünk mindkettőtök számára. Egy japán kutatócsoport kifejlesztett egy új önjavító üveg típust, ami egy életre megoldhatja a törött kijelzők problémáját.
Samsung Galaxy S9 – Megjelenési dátum, pletykák és hírek a Samsung 2018-as csúcsmobiljáról! Samsung Galaxy S9 – Megjelenési dátum, pletykák és hírek a Samsung 2018-as csúcsmobiljáról!
2017. október 25.
El sem hinné az ember, de a Samsung Galaxy S9 megjelenésétől már csak pár hónapra állunk. Android fronton egyértelműen az egyik legerősebb résztvevőről beszélünk, ezért érdemes már most összegyűjteni a vele kapcsolatos információkat, híreket és pletykákat.
Milyen meglepetéseket tartogat a Samsung Galaxy S9? Milyen meglepetéseket tartogat a Samsung Galaxy S9?
2018. február 13.
Minden évben nagy várakozás övezi a Samsung legújabb innovációit. 2018 elején ráadásul két új csúcskategóriás okostelefonnal lep meg minket a gyártó; a Galaxy S9 és az S9 Plus készülékkel.