Samsung Galaxy S8 Edge kamera, design és kijelző funkciók

2022.06.30 0 hozzászólás 2425 olvasás
Samsung Galaxy S8 Edge kamera, design és kijelző funkciók

Készen állsz a nagyobb, jobb, gyorsabb és okosabb Samsung Galaxy ’S’ szériás okostelefonra? A Galaxy S8 a Samsung nemsokára érkező nagy dobása, ami jó eséllyel következő generációs funkciókkal csábítja majd vásárlóit.

 A Samsung kétségtelenül a legnagyobb okostelefon gyártó cég, ami készülékek széles választékát kínálja minden árkategóriában, minden felhasználó számára. A Samsung legnagyobb ellenfele az Apple iPhone-ja, ami ellen a minden évben új készülékkel érkező ’S’ sorozatot küldi. A következő, S8-as számozású modell egy mérföldkő lehet a prémium okostelefon kategóriában.

A Galaxy S7 és S7 Edge óriási siker volt. A Samsung-nál megszokássá vált, hogy két változata van az ’S’ szériájú okostelefonoknak, egy normális külsejű, és egy lekerített szélű Edge. Úgy tűnik, hogy ez a trend folytatódik a Galaxy S8-nál is. A koncepció hasonlónak tűnik, de a jellemzők és tulajdonságok előremutatnak.

Koncepció és design

Ahogy említettük, a valószínűleg a Galaxy S8 is két különböző design-ban fog megjelenni, az egyik normális, a másik lekerített szélekkel. Az Edge verzió lenyűgözően néz ki, bármely vásárló figyelmét megragadhatja ez a modern, elit kialakítás.

A képernyőt tekintve, bizonyos források szerint a Samsung Galaxy S8 és S8 Edge-nek 4K UHD kijelzője lesz. De mindenekelőtt tudnunk kell, hogy mekkora az S8 Edge képernyője. A Galaxy S5-től kezdve beléptek az 5 inches kijelzőjű szegmensbe. Ha az irányvonalat nézzük, akkor az S5-nek 5.1 inches kijelzője volt, majd az S6 két változatának is 5.1 inches. A legutóbbi, S7-es modell is 5.1 inches képernyővel érkezett, de a Galaxy Edge verzió viszont minden Samsung rajongó nagy meglepetésére 5.5 inches kijelzővel érkezett.

Névtelen-4

Mi várható akkor az S8-tól? Vajon ismét 5.1-es, vagy 5.5-ös lesz, vagy ezeknél nagyobb? Ez még továbbra is rejtély, de elképzelhető, hogy a Galaxy S8 Edge folytatja a kijelölt irányvonalat, és ugyanakkora kijelző mérettel rendelkezik majd, mint a korábbiak. Az egyetlen várható változás a 4K-s felbontású kijelző az eddigi full HD után.

A Samsung legnagyobb versenytársa, az iPhone is követi növekvő kijelző trendjét. A legnagyobb különbség a képernyőméretben azonban a VR headset-ek érkezése lehet, amik egyre nagyobb teret nyernek a piacon. A Samsung-nak észben kell tartania a VR headsetek növekvő népszerűségét, és elképzelhető, hogy erre építik a marketing stratégiájukat. Az UHD kijelzővel, a VR élménnyel bármely versenytársánál jobb lenne.

Erő és teljesítmény

A Samsung Galaxy S7 a Snapdragon 830 és Exynos 8890 chip-eket használja, és a Galaxy S8 is várhatóan ismét ugyanúgy Qualcomm chip-eket, illetve saját chip-eket használ majd. Qualcomm nemrég jelentette be a 821 chip készletét, ami a 820 frissebb verziója. De nagyon kicsi az esély rá, hogy a 821 lesz a következő chipje az S8 és S8 Edge modelleknek. Sokkal valószínűbb, hogy a 830-as chip készlettel érkezik az S8, de ez még nincsen megerősítve. Néhány forrás szerint a 830-as chip 10x gyorsabb lenne a 820-asnál. Ha a Samsung valóban 4K kijelző akar használni, akkor szüksége lehet rá.

Olyan hírek is felröppentek, hogy a Galaxy S8 is Snapdragon X16-al érkezik, ami az eddigi leggyorsabb okostelefonná tenné. A Snapdragon X16-nek megvan a kapacitása 1 GBPS sebességgel letölteni, aminek köszönhetően nagyon gyorsan le lehetne tölteni akár egy 4K-s filmet vagy videót is a készülék segítségével.

Kapcsolat

A Galaxy S8 modellben végre USB-C támogatást fogunk látni. Szó volt arról, hogy már az S7-be is belerakják, de végül nem így lett. Az USB-C a Micro USB következő verziója, amit a mai okostelefonok nagy része használ. Az Apple Macbook-nál is megjelent már. Az USB-C könnyen elláthat akár 100W energiával is, ami sokkal jobb, mint az USB 2.0 portoké.

Azonban érdemes megjegyezni, hogy manapság a VR headsetek többségében USB 2.0-ás, nem pedig USB-C támogatás van. Tehát számíthatunk rá, hogy a VR headsetek következő generációja már USB-C porttal érkezik.

Kamera

A Samsung ’S’ sorozatú okostelefonjai mindig népszerűek voltak kiváló kameráik és fotografikus teljesítményük miatt. Épp ezért számítunk rá, hogy a Galaxy S8 kamerája is kitűnő lesz, ami akár DSLR minőségű lehet. Az S7-ben lenyűgöző, 12 megapixeles kamerát láttunk, ezért számíthatunk egy 16-20 megapixelesre a következőben temérdek funkcióval, és például gyorsabb fókusszal.

Névtelen-3

Ha lehet hinni a pletykáknak, akkor a Galaxy S8-ban duplakamera lesz. Korábban a Galaxy S6 16 megapixeles kamerája után az S7-nek 12 megapixelese volt, és persze az előbbi bírt jobb képminőséggel. Most a Samsung olyan nagy dobásra készül, ahol minden megapixel számít. Hasonlóképpen az előlapra is jobb kamerára számíthatunk a szelfikhez.

Akkumulátor teljesítmény

A 4K kijelző érkezésével az akkumulátor fogyasztása is megnő, ezért egy nagyobb, erősebb akksi várható a Galaxy S8-ba. A Galaxy S Edge változat megszokottan nagyobb és erősebb akkuval érkezett, mint a normál verzió. A Galaxy S6-nál 2550 mAh akkumulátort láttunk, az S6 Edge-nél 2600 mAh-t, majd a Galaxy S7 3000 mAh akkuja után az S7 Edge 3600 mAh akkumulátorral érkezett. Tehát láthatóan nőnek a számok.

Ne feledjük, hogy a Galaxy S7 és S7 Edge még QHD kijelzőt használt, és a Galaxy S8 és S8 Edge pedig 4K-sat fog, ha hihetünk a híreszteléseknek, ami kétszer gyorsabban fogja szívni az akksit. Ha tehát az előzőkre alapozunk, nem lehetetlen, hogy a Galaxy S8 és S8 Edge talán 4000 mAh, illetve 4500 mAh akkumulátorral érkezik.

Ha megnézzük a Samsung irányvonalát az utóbbi évektől, a tendencia szerint Galaxy S szériájú okostelefon az év első negyedében jelenik meg. Ebből kiindulva a Galaxy S8 és S8 Edge megjelenése 2017 márciusára tehető.

Az okostelefon piac dübörög! Szinte mindegyik gyártótól várhatunk kiemelkedő, és meghökkentő újdonságokkal rendelkező mobilokat. a következő iPhona-nal és az LG G6 prémium okostelefonnal kapcsolatban is összegyűjtöttünk már neked újdonságokat!

Reméljük, minden információt megkaptál a Samsung következő nagyágyúiról. Te melyik funkciójára vagy leginkább kíváncsi a Galaxy S8-nak, illetve az S8 Edge-nek? Írd meg kommentben!

/Forrás: samsunggalaxys8edge.org/