Samsung Galaxy S9 – Megjelenési dátum, pletykák és hírek a Samsung 2018-as csúcsmobiljáról!

2017. október 25. -
El sem hinné az ember, de a Samsung Galaxy S9 megjelenésétől már csak pár hónapra állunk. Android fronton egyértelműen az egyik legerősebb résztvevőről beszélünk, ezért érdemes már most összegyűjteni a vele kapcsolatos információkat, híreket és pletykákat.
Samsung Galaxy S9 – Megjelenési dátum, pletykák és hírek a Samsung 2018-as csúcsmobiljáról!

A Samsung Galaxy S8 indította el az okostelefonok megújulásának időszakát, amelyre a lassacskán megjelenő iPhone X teszi fel a koronát. Már nem várható olyan okostelefon, amely kijelzője ne takarná az előlap nagy részét, ne lapulna mögötte OLED technológia, vagy épp vezeték nélküli töltési lehetőség. Megérkeztek azok a funkciók, amelyekre 1-2 éve vártunk, a megjelenő telefonokban pedig formálódni és kiteljesedni fognak.

A Samsung Galaxy S9-től is ezt várjuk. Ezért talán nem lövünk le semmilyen poént azzal, ha már a cikk első bekezdéseiben leírjuk, a Galaxy S9-től nem várunk csodát. Azt várjuk, hogy a Galaxy S8 hibáit kiküszöbölje, sokkal inkább felhasználóbaráttá váljon és a már meglévő funkciók tökéletesedjenek benne. Ez persze nem jelenti azt, hogy újdonságként nem örülnék egy olyan duplakamerás rendszernek, amilyennel a Galaxy Note 8-ban találkozhattunk, vagy épp egy kijelző alatti ujjlenyomat-olvasónak, de ne szaladjunk ennyire előre.

15

Samsung Galaxy S9 - megjelenési dátuma, és várható ára

Hivatalos információkat egyelőre nem közölt a Samsung, de a Galaxy S8 megjelenéséhez viszonyítva a várható időpont 2018 első féléve, pontosabban a következő év februárja-márciusa lesz. Ha a Samsung jól halad a fejlesztésekkel, akár januárban kaphatunk pontos információkat a megjelenéssel kapcsolatban.

Habár eddig sem kellett félteni a gyártót, biztosak vagyunk benne, hogy a Galaxy S9 drága készülék lesz. A Galaxy S8 jelen pillanatban a gyártó honlapjáról 274 990 forintért vásárolható meg, nem tartjuk kizártnak, hogy az új készülék ára 300 000 forint köré emelkedik.

Samsung Galaxy S9 - külső megjelenés, design

A Galaxy S8 megszerethető, mégis komoly külsővel érkezett, az igazság az, hogy aki már fogta a kezében a készüléket, az nem tud rosszat mondani a külsejéről. (Kivéve, hogy könnyen csúszik, és még könnyebben törik az üveg hátlapja, de ezt egy ütésálló Galaxy S8 tokkal többnyire kivédheted.) Ezzel azt akarjuk éreztetni, hogy a Samsungnak jelenleg nincs szüksége egy nagyobb designváltáshoz, ezért nem is várunk számottevő újítást. Amiről eddig szólnak a pletykák:

13

Ívelt oldalak

Több megbízható forrás is megerősítette, hogy a Samsung egy olyan technológián dolgozik, ami lehetővé teszi, hogy a készülékének mind a négy oldala hajlított legyen. A Samsung Galaxy S8-nak csak két oldala hajlított. Nem megerősített, ugyanakkor hangoztatott vélemény, hogy a Samsung 2017 végéig megvalósítja az elképzelést, így reális elvárás, hogy a Galaxy S9 lesz az első, minden oldalról hajlított készülék.

Pontos méretek

Előreláthatólag a Samsung kibékült a Galaxy S8 és Galaxy S8+ méreteivel, egyszóval nem lesz érdemi változás a két generáció között. Elméletileg a gyártó már beadta a megrendelését az 5,8 hüvelykes és 6,2” hüvelykes kijelzővel rendelkező házakra.

iPhone X másolás?

Találgatások folynak arról, hogy a különböző alkatrészek a készülék melyik részére kerülhetnek. Előfordulhat egy úgynevezett iPhone X koncepció, azaz a Samsung minden alkatrészt (előlapi kamerát, szenzorokat, stb.) egy kisebb részen fog összezsúfolni, ezzel lehetővé téve, hogy a kijelző minél nagyobb területet foglaljon el.

Samsung Galaxy S9 – elképesztő tudású hátlapi kamera

A dél-korai ETNews arra utalt, hogy a gyártó egy olyan kamerát tervez, amely képes lesz a másodpercenkénti 1000 képkockás sebességre, annak érdekében, hogy a készülék versenyezni tudjon a Sony Xperia XZ1 és XZ1 Prémium készülékek meghökkentő lassított felvételre képes kameráival. A technológiához szükséges érzékelő előreláthatólag novemberben érkezik tömegtermelésre, azaz szintén van reális esély arra, hogy bekerül az új készülékbe. Érdekesség, de egyelőre nem érkezett hír arról, hogy a Samsung beleépítené a Galaxy Note 8 duplakamerás rendszerét a Galaxy S9-be, úgy tűnik, ezen a fronton nem látnak olyan sok lehetőséget.

16

Samsung Galaxy S9 – Android Oreo operációs rendszer

A gyártó egyelőre nem frissítette a telefonjait Oreo rendszerre. A Galaxy S9 megjelenése indokolná, hogy az aktuális csúcsmobil a legjobb és legújabb Android rendszert futtassa. Azért is elvárható a frissítés, mert a múltban mindig az S szériás telefonokra érkeztek elsőként az újabb rendszerek.

FRISSÍTÉS

Lehet, hogy a Galaxy S9 és S9+ már a legújabb Android (2018) P operációs rendszerrel érkezik? Ebben a cikkünkben írtunk a várható megérkezéséről és tulajdonságairól.

Samsung Galaxy S9 – Teljesítmény, processzor, memória

2017 áprilisában az Aju Business Daily beszámolt arról, hogy a Samsung és a Qualcomm már fejleszti a következő generációs, Snapdragon 845 processzort, ez várhatóan a Galaxy S9-ben elstartol majd. Elméletileg, az új processzor kisebb helyen elfér majd, ráadásul kevesebb energiát fogyaszt, ami a készülék üzemidejére pozitív hatással lesz. Egyébként érdemes megjegyezni, habár a Samsung rendkívül erős hardvereket épít az aktuális csúcsmobilokba, a legfőbb vetélytársat, a kortárs iPhone-t nem tudja megverni. Ezt továbbra is az iOS tökéletes optimalizáltságnak és az Android visszáságának köszönhető leginkább. A két rendszert egy régebbi posztunkban összehasonlítottuk, ide kattintva tudod elérni.

12

Memória szempontjából nem tervez előrelépést a Samsung, azaz a szigorú számok szerint nem. Hallani pletykákat arról, hogy az ázsiai gyártókhoz hasonlóan 6 GB memóriával érkeznek majd az új készülékek, ugyanakkor ezt nem tartjuk valószínűnek. Érdekesség, hogy új LTE modemmel érkezhet a Galaxy S9, ami lehetővé teszi az 1,9 Gbps sebességű letöltést, ez 20% gyorsulást jelent az elődmodellhez képest. Nagyjából egy HD filmet 10 másodperc alatt tud majd letölteni a telefon.

Samsung Galaxy S9 – ujjlenyomat-olvasó vs. Face ID?

A Galaxy S8 egyik legnagyobb kritikája kétség kívül az ujjlenyomat-olvasó hátlapi elhelyezése volt. Mi is tapasztaltuk, mennyire kényelmetlen és célszerűtlen a használata. A Qualcomm dolgozik olyan ujjlenyomat-olvasón, amely akár egy képernyő alatt is működhet, ráadásul a Samsung fejlett OLED kijelzője alkalmas is lenne a beépítésre. Ugyanakkor ez nem bizonyított.

Elérhető lehetőségnek tűnik, hogy az alkatrész egyszerűen visszakerül az előlapra, egy kis szigetet képezve a kijelző alsó részében. Igaz, nem túl esztétikus, ugyanakkor sokkal hasznosabb, mint a jelenlegi megoldás.

17

Jogos lehet a kérdés, hogy a Samsung próbálkozik-e az iPhone X-hez hasonló 3D arcfelismerő szenzorok építésével, de erről sem tudunk biztos információkat. Az Apple szerint a többi gyártó legalább 2-3 évvel lemaradt ebben a technológiában, ezt igazolja az alábbi linken elérhető videó is, amikor a Samsung arcelismerő rendszerét egy egyszerű trükkel feltörik.

Összegzés

Ahogy láthatod, van lehetőség az új Galaxy S9-ben és még közel sem tartunk ahhoz az ponthoz, amikor azt mondjuk, igen ebben a készülékben minden benne van, amit szeretnénk. Habár sok információt tudunk, számos alkatrészről még szinte semmit, ilyen például az akkumulátora, előlapi kamerája, tárhelye. Amint újabb hírek érkeznek, mi azonnal frissítjük a cikkünket, érdemes tehát a későbbiekben visszalátogatnod honlapunkra.

Újdonság - Ajánlott cikkek

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot! Ha ismerőseid is érdeklődnek a legújabb Samsung csúcsmodell után, juttasd el hozzájuk az infót, nyomj a megosztás gombra!

Extra nagy kijelzővel érkezhet a Galaxy S10 Plus Extra nagy kijelzővel érkezhet a Galaxy S10 Plus
2018. július 2.
A Samsung a jelentések szerint 6,44 hüvelykes kijelzőt ad majd a Galaxy S10 Plus-nak. Ha ez igaz, akkor ez nagyobb lenne, mint bármely eddigi Galaxy S vagy Galaxy Note sorozathoz tartozó eszköz kijelzője, valamint a 6,38 hüvelykes képernyő, amellyel a közelgő Galaxy Note 9-et fogják piacra dobni.
Samsung Galaxy (Note) X – Megjelenési dátum, pletykák és hírek a Samsung kihajtható telefonjáról Samsung Galaxy (Note) X – Megjelenési dátum, pletykák és hírek a Samsung kihajtható telefonjáról
2018. március 1.
A kihajtható Samsung Galaxy (Note) X a következő időszak legérdekesebb fejlesztése lesz, így összeszedtünk mindent, amit a tulajdonságairól és megjelenési dátumáról eddig tudhatunk. Cikkünket folyamatosan frissítjük, érdemes követni a jövőben is.
Még nincs vége a nyárnak! - 2016 legjobb vízálló mobiljai Még nincs vége a nyárnak! - 2016 legjobb vízálló mobiljai
2016. szeptember 13.
Mindnyájan szeretnénk egy olyan mobilt, aminek a birtokában nem kell azon aggódni, hogy picit vizes lesz a telefonunk, sőt, sokszor arra vágyunk, hogy kiváló minőségű vízalatti képeket készíthessünk. Plusz, az is megnyugtató tud lenni, amikor elég mindössze tisztára törölni vizes telefonunkat ahelyet, hogy fizetnünk kell egy olyan baleset után, amit nem áll a garancia (pl.