Szemkímélő funkciót kapott a Galaxy S7 és Galaxy S7 EDGE!

2017. március 22. -
A Samsung Galaxy S7 új ’Android Nougat’ frissítése számos izgalmas funkcióval bővíti a palettát. Az egyik ilyen a Blue Light Filter, ami éjszakai módként, vagy éjszakai műszakként is ismert az iPhone felhasználók számára. Ezzel a funkcióval kevésbé terhelődik a szemed és jobban alszol este. Az alábbiakban részletezzük, hogyan használd a kék fényszűrőt.
Szemkímélő funkciót kapott a Galaxy S7 és Galaxy S7 EDGE!

Sok tanulmány fejtegette, hogy vajon hasznos-e ez a funkció, vagy sem. Az alapgondolat az, hogy a telefon kijelzőjéből áradó kék fény terheli a szemet. Nem beszélve arról, hogy agyi stimulációt okozva ébren tart minket este, és csökkenti a melatonint. Ennek eredményeként a Samsung, az Apple és sokan mások kidobtak olyan szűrőket, ami eltűnteti a kék fényeket.

A Samsung Galaxy S7 és S7 Edge ’Android Nougat’ frissítésével ez az izgalmas funkció elérhetővé vált. Korábban csak a piacról visszahívott Galaxy Note 7-en volt elérhető. Akkor nézzük is az alábbi egyszerű útmutatót a kék fényszűrőhöz, és egy olyan beállítást is megmutatunk, ami automatikusan ki-be kapcsolja az alvási szokásainkhoz igazodva.

Mostanra szinte minden Galaxy S7 vagy Galaxy S7 Edge felhasználó Android 7.0 Nougat-ra váltott. Februárban jelent meg, de van, akihez csak márciusban érkezik. Tehát ha a tiéden még nincsen, meg kell várnod a frissítést ennek a funkciónak a használatához.

Akik már Android Nougat-on vannak, az alábbi gyors és egyszerű instrukciókkal engedélyezhetik, illetve kikapcsolhatják a Blue Light Filtert. Beállíthatsz napirendet is, hogy ne kelljen minden reggel és este bajlódnod vele.

A Blue Light Filter engedélyezése

A Beállítások menü pofás javításokat kapott a legutóbbi frissítéssel. Ezzel a kék fényes filtert valószínűleg egyből megtalálod a Megjelenítés menü alatt. Ha nem, a lenti kép alapján könnyen eligazodsz.

S7-bluelight

  • Menj a Beállításokra az értesítési panelből vagy az alkalmazás tárcáról
  • Válaszd ki a Megjelenítést a listáról
  • Válaszd ki a harmadik opciót, a Blue Light Filter-t
  • Kattints a Bekapcsolásra, és állítsd be kedved szerint

Ha megvagy, azonnal drámai változást veszel észre a képernyőn. Mindennek narancsos-pirosas színárnyalata lesz, és bárminemű kék fény eltűnik. A jobb oldali átlátszóság csúszka változtatásával tovább csökkentheted a kék fényeket, és a minden nagyon pirossá változik a képernyőn.

Ez addig bekapcsolva marad, amíg ki nem kapcsolod ezt a kék fényszűrőt. Ezt ugyanabban a beállítás menüben végezheted el, vagy az értesítési legördülő sávval. Csúsztasd le kétszer, és nyomd meg a Blue Light Filter ikont. 

Blue Light Filter napirend beállítása

A legjobb módszer a napirend beállítása. Így a felhasználónak nem kell törődnie semmivel, vagy változtatni a beállításokon. A Galaxy S7 automatikusan kiszűri a kék fényt este, és visszaállítja az alapértelmezett színeket reggel. Tehát beállíthatsz egy automatikus napirendet az alvási szokásaidhoz igazodva.

S7-blue-scedule

  • Menj a Beállításokra, és a Megjelenítésre
  • Kattints a Blue Light Filterre
  • Válaszd ki a „Bekapcsolás ütemezve”-t
  • Menj a „Napnyugtától napkeltéig” vagy az „Egyéni”-re
  • Válaszd ki a Kezdő- és a Végpontot

Ha ezt beállítottad, nincs más teendőd. A nap folyamán a megadott időpont szerint a Galaxy S7 automatikusan átvált. A kék fényszűrő aktiválódik este, és segít, hogy jobban aludj, és hogy kevesebb terhelést kapjon a szemed.

Ezután reggel azonnal visszakapcsol az alapértelmezett megjelenítésre abban az időpontban, amit megadtál. Csupán ennyit kell tudnod. Akik még továbbra is várnak a Nougat frissítésre, elmenthetik ezt az útmutatót későbbi használatra. Egyébként Androidos készülékekre is letölthetünk a Google Play-ből számos ehhez hasonló alkalmazást, a legújabb iOS-ban pedig beépítve találjuk.

/Forrás: gottabemobile.com/

Winter Is Coming: hogyan védd a zord hideg ellen a telefonodat? Winter Is Coming: hogyan védd a zord hideg ellen a telefonodat?
2018. január 24.
A fagyos időjárás, a jég és a hó miatt a tél nem feltétlenül az év legjobb időszaka az okostelefonok számára, hiszen számos veszélynek vannak ilyenkor kitéve. A következő hasznos tippek és trükkök mindenképpen segítenek majd abban, hogy sérülésmentesen kihúzza a zord telet a kedvenc készüléked.
iPhone 7 Plus vs. Samsung Galaxy S8+ - Melyiknek jobb a kamerája? iPhone 7 Plus vs. Samsung Galaxy S8+ - Melyiknek jobb a kamerája?
2017. május 24.
A két jelenlegi piacvezető telefon, az Apple, és a Samsung legutóbbi modellje profi minőségű kamerával felvértezve csábítja a vásárlókat. Cikkünkben összehasonlítjuk, hogy melyik készüléknek jobb a kamerája.
Szakértői cikk: Segítség! Vírusos az Android! Mit tegyek? Szakértői cikk: Segítség! Vírusos az Android! Mit tegyek?
2017. október 26.
Hetente hallani különböző vírusos fertőzésekről, amelyek az Android telefonokat érintik. Ezek többsége csupán zavaró, amelyet könnyű eltávolítani, ugyanakkor akad kifejezetten kártékony, ami eltávolítása során akár az összes adatodat is elveszítheted.