Szemkímélő funkciót kapott a Galaxy S7 és Galaxy S7 EDGE!

2017. március 22. -
A Samsung Galaxy S7 új ’Android Nougat’ frissítése számos izgalmas funkcióval bővíti a palettát. Az egyik ilyen a Blue Light Filter, ami éjszakai módként, vagy éjszakai műszakként is ismert az iPhone felhasználók számára. Ezzel a funkcióval kevésbé terhelődik a szemed és jobban alszol este. Az alábbiakban részletezzük, hogyan használd a kék fényszűrőt.
Szemkímélő funkciót kapott a Galaxy S7 és Galaxy S7 EDGE!

Sok tanulmány fejtegette, hogy vajon hasznos-e ez a funkció, vagy sem. Az alapgondolat az, hogy a telefon kijelzőjéből áradó kék fény terheli a szemet. Nem beszélve arról, hogy agyi stimulációt okozva ébren tart minket este, és csökkenti a melatonint. Ennek eredményeként a Samsung, az Apple és sokan mások kidobtak olyan szűrőket, ami eltűnteti a kék fényeket.

A Samsung Galaxy S7 és S7 Edge ’Android Nougat’ frissítésével ez az izgalmas funkció elérhetővé vált. Korábban csak a piacról visszahívott Galaxy Note 7-en volt elérhető. Akkor nézzük is az alábbi egyszerű útmutatót a kék fényszűrőhöz, és egy olyan beállítást is megmutatunk, ami automatikusan ki-be kapcsolja az alvási szokásainkhoz igazodva.

Mostanra szinte minden Galaxy S7 vagy Galaxy S7 Edge felhasználó Android 7.0 Nougat-ra váltott. Februárban jelent meg, de van, akihez csak márciusban érkezik. Tehát ha a tiéden még nincsen, meg kell várnod a frissítést ennek a funkciónak a használatához.

Akik már Android Nougat-on vannak, az alábbi gyors és egyszerű instrukciókkal engedélyezhetik, illetve kikapcsolhatják a Blue Light Filtert. Beállíthatsz napirendet is, hogy ne kelljen minden reggel és este bajlódnod vele.

A Blue Light Filter engedélyezése

A Beállítások menü pofás javításokat kapott a legutóbbi frissítéssel. Ezzel a kék fényes filtert valószínűleg egyből megtalálod a Megjelenítés menü alatt. Ha nem, a lenti kép alapján könnyen eligazodsz.

S7-bluelight

  • Menj a Beállításokra az értesítési panelből vagy az alkalmazás tárcáról
  • Válaszd ki a Megjelenítést a listáról
  • Válaszd ki a harmadik opciót, a Blue Light Filter-t
  • Kattints a Bekapcsolásra, és állítsd be kedved szerint

Ha megvagy, azonnal drámai változást veszel észre a képernyőn. Mindennek narancsos-pirosas színárnyalata lesz, és bárminemű kék fény eltűnik. A jobb oldali átlátszóság csúszka változtatásával tovább csökkentheted a kék fényeket, és a minden nagyon pirossá változik a képernyőn.

Ez addig bekapcsolva marad, amíg ki nem kapcsolod ezt a kék fényszűrőt. Ezt ugyanabban a beállítás menüben végezheted el, vagy az értesítési legördülő sávval. Csúsztasd le kétszer, és nyomd meg a Blue Light Filter ikont. 

Blue Light Filter napirend beállítása

A legjobb módszer a napirend beállítása. Így a felhasználónak nem kell törődnie semmivel, vagy változtatni a beállításokon. A Galaxy S7 automatikusan kiszűri a kék fényt este, és visszaállítja az alapértelmezett színeket reggel. Tehát beállíthatsz egy automatikus napirendet az alvási szokásaidhoz igazodva.

S7-blue-scedule

  • Menj a Beállításokra, és a Megjelenítésre
  • Kattints a Blue Light Filterre
  • Válaszd ki a „Bekapcsolás ütemezve”-t
  • Menj a „Napnyugtától napkeltéig” vagy az „Egyéni”-re
  • Válaszd ki a Kezdő- és a Végpontot

Ha ezt beállítottad, nincs más teendőd. A nap folyamán a megadott időpont szerint a Galaxy S7 automatikusan átvált. A kék fényszűrő aktiválódik este, és segít, hogy jobban aludj, és hogy kevesebb terhelést kapjon a szemed.

Ezután reggel azonnal visszakapcsol az alapértelmezett megjelenítésre abban az időpontban, amit megadtál. Csupán ennyit kell tudnod. Akik még továbbra is várnak a Nougat frissítésre, elmenthetik ezt az útmutatót későbbi használatra. Egyébként Androidos készülékekre is letölthetünk a Google Play-ből számos ehhez hasonló alkalmazást, a legújabb iOS-ban pedig beépítve találjuk.

/Forrás: gottabemobile.com/

Mit csinálj a készülékeddel, ha nem tölt? Mit csinálj a készülékeddel, ha nem tölt?
2016. augusztus 15.
A készüléked folyamatosan merül? Hiába csatlakoztatod töltőre, alig fél óra használat után újra energiáért könyörög? Ez és az ehhez hasonló hibajelek egyaránt azonnali megoldást kívánnak, hiszen mindennapi teendőid megkövetelik, hogy okostelefonod a nap 24 órájában rendelkezésedre álljanak.
Winter Is Coming: hogyan védd a zord hideg ellen a telefonodat? Winter Is Coming: hogyan védd a zord hideg ellen a telefonodat?
2018. január 24.
A fagyos időjárás, a jég és a hó miatt a tél nem feltétlenül az év legjobb időszaka az okostelefonok számára, hiszen számos veszélynek vannak ilyenkor kitéve. A következő hasznos tippek és trükkök mindenképpen segítenek majd abban, hogy sérülésmentesen kihúzza a zord telet a kedvenc készüléked.
Samsung Galaxy A3 és A5 (2017): Érkeznek a Galaxy A7 kistestvérei Samsung Galaxy A3 és A5 (2017): Érkeznek a Galaxy A7 kistestvérei
2017. január 12.
Tavalyi évtől a Samsung elkezdte szűkíteni okostelefon-választékát. Így ahelyett, hogy a telefonbőség zavarába esnének, mindössze három szériára koncentrálnak: J, A és az S.