Színház mód az Apple óráján

2017. április 4. -
Egy ideje már hallani lehetett híreket arról, hogy az Apple tervezi bevezetni különböző készülékeibe a Színház módot. A legutóbbi Apple Watch frissítéssel megérkezett a várva várt pillanat, és az új funkció az okosóra rendszerében debütált.
Színház mód az Apple óráján

Kellemetlen tud lenni, ha ülsz a mozi- vagy színházteremben, és elkezd berregni és fényt árasztani a csuklódon lévő okosóra. Manapság egy-két felvillanás megszokott a sötét teremben, de ha 10-15-ször kell odakapnod, az zavaró számodra is, és a körülötted lévőknek is. Főleg, ha kiderül, hogy a kapott értesítések nagy része vicces GIF-ek, és mosolygós szmájlik, amik válaszként érkeztek egy több órával ezelőtti üzenetedre a chat-en.

Az ilyen helyzetek elkerülésére hivatott a watchOS 3.2 új funkciója, a Színház mód (Theater Mode). Engedélyezd, és lenémítja az Apple Watch-od képernyőjét, és kikapcsolva hagyja mindaddig, amíg szándékosan rá nem böksz a kijelzőre, vagy meg nem nyomsz egy gombot az órán. Az alábbiakban bemutatjuk a használatát.

Hogyan kapcsold be a Színház funkciót az Apple Watch-odon

 • Az óralapon húzd fel az ujjad az aljáról a Control Center megnyitásához.
 • Görgess le a képernyő aljára, és nyomd meg a Theater Mode-ot (vidám-szomorú maszkok).

watchos-3-2-apple-watch-theater-mode

 • Kattints a narancssárga Theater Mode gombra a megerősítéshez.

Ha megerősítetted, a ’Theater Mode: On’ jelenik meg a képernyő tetején a Control Center-ben. Emellett az óralapon, a képernyő közepén megjelenik egy színházi maszk, ami jelzi, hogy jelenleg be van kapcsolva a Színház mód.

Kikapcsoláshoz kövesd az alábbiakat

 • Koppints az Apple Watch-ra, vagy nyomd meg az egyik gombot.
 • Az óralapon húzd fel az ujjad az aljáról a Control Center megnyitásához.
 • Görgess le a képernyő aljára, és nyomd meg a Theater Mode-ot (vidám-szomorú maszkok)

theater-mode-apple-watch02

Hogyan minimalizáld az Apple Watch-ból jövő fényt

Noha a Színház mód kivédi a váratlanul érkező fényáradatot és rezgést, de nem homályosítja el a képernyőt, vagy ajánl fel színház-barát óralapot, ha valamiért mégis hozzá akarsz férni az órához. Ezért ezt magadnak kell megcsinálnod.

 • Nyomj erősen az Apple Watch óralapjára, hogy belépj a Szerkesztés menübe.
 • Húzd jobbra az ujjad.
 • Kattints az Új óralap gombra (a plusz gomb).
 • Húzd oldalra – vagy forgasd a Digitális koronát – hogy a Moduláris óralaphoz juss.
 • A kiválasztáshoz nyomd meg.
 • Nyomj erősen a Moduláris lapra, hogy belépj a Szerkesztés menübe.

apple-watch-movie-face-screens-01

 • Koppints a Testreszabás gombra.
 • Forgasd a Digitális koronát, hogy az óralap színét pirosra változtasd.
 • Húzd balra az ujjad, hogy kiválaszd a beállításokat.
 • Menj át egyesével a beállításokon, és forgasd a Digitális koronát addig, hogy a beállítások Off-ra álljanak, tehát kikapcsoljanak.
 • Nyomd meg a Digitális koronát, hogy kilépj a Szerkesztés menüből.

apple-watch-movie-face-screens-02

Ha végeztél, akkor egy teljesen üres – és fekete – óralapot kapsz, ahol mindössze az idő van jelezve pirosan. Ha a sötét teremben meg kell nézned az órád, hogy csekkold az időt, így már nem fogsz zavarni másokat. Jól jön a mozi teremben, színházban, játék közben, az ágyban, vagy bármikor, ha úgy szeretnéd megnézni az időt, hogy kevés fény áradjon az órából. Egyébként a Színház mód mellett számos újítás érkezik mostanában az iOS-re, gondoljunk csak a 10-ben megjelent alvás funkcióra, amiről itt értekeztünk.

Forrás: imore.com/

Hogyan tudod visszaállítani az eltűnt adatokat Androidon? Hogyan tudod visszaállítani az eltűnt adatokat Androidon?
2017. január 10.
Mindannyiunkkal előfordult már, hogy véletlenül letöröltünk egy fotót, videót vagy bármilyen fájlt a telefonunkról. De pánikra semmi ok! Vannak módszerek arra, hogy visszahozzuk eltűnt adatainkat.
5 egyszerű trükk, hogy több gigányi tárhelyet szabadíts fel Androidos telefonodon! 5 egyszerű trükk, hogy több gigányi tárhelyet szabadíts fel Androidos telefonodon!
2018. január 4.
Nem számít, hogy az Androidod rendelkezik-e microSD-kártya segítségével bővíthető tárhellyel vagy sem - előbb-utóbb úgyis több memóriára lesz szükséged függetlenül attól, hogy 32 GB-os vagy 200 GB-os modellt használsz. Íme néhány egyszerű módja annak, hogy helyet felszabadíts fel az Android eszközödön, beleértve a belső tárolást és a microSD-t is.
Eltévedtél a kijelzők világában? Segítünk! Eltévedtél a kijelzők világában? Segítünk!
2017. június 1.
Magabiztos tudást szeretnél az okostelefonok kijelzőjének terén? Unod, hogy a sok jelzőtől már követhetetlen a különböző készülékek kijelzőjének a minősége? A HD és Full HD között még tudod a különbséget, de a QHD és Quad HD között már nem?.