Tényleg felgyorsul az iPhone 6s akkumulátor csere után?

2022.06.29 0 hozzászólás 3479 olvasás
Tényleg felgyorsul az iPhone 6s akkumulátor csere után?

Az Apple decemberben megerősítette, hogy a régebbi iPhone készülékek akksija idővel nem képes kezelni egy teljes terhelést, emiatt a vállalat akkumulátor cserét javasol, mellyel lehetőségük nyílik maximális teljesítményen használni az okostelefonjaikat. Egy megosztott videó nagyszerű betekintést nyújt arra, hogy mekkora különbség van a régi és az Apple által kicserélt akkumulátorral.

Ebben a videóban Bennett Sorbo bemutatja, hogy hogyan teljesít az iPhone 6 akkumulátor csere előtt és után. Sorbo a készüléket eredetileg két évvel korábban vásárolta meg, és az akkumulátor csere előtt a készülék teljesítménye nem volt már megfelelő.

Fontos kiemelni a videóban, hogy Sorbo nem két különböző eszközt mutat meg, hanem ugyanazt a készüléket teszteli az akksi csere előtt és után.

Ami magát az akkumulátor cserét illeti, Sorbo állítása szerint egy teljes hónapon át várt az akkumulátor cserére, mely nem tűnik olyan soknak, hiszen az Apple igen túlterhelt a rengeteg akksi csere kérelem miatt.

Megjegyeznénk, szervizünkben egy átlagos iPhone akkumulátor csere nem vesz több időt igénybe 1 óránál.

A videó során Sorbo számos különböző feladatot hajt végre a készüléken, kezdve az alkalmazások megnyitásától a Safari böngészéséig. A teljesítmény különbség meglehetősen kemény, még olyan alapvető feladatoknál is, mint egy honlap betöltése. A leginkább figyelemre méltó lassulás a grafikus és az információban gazdag feladatok betöltésekor látható.

A Geekbench-tesztelés során a régi akksis iPhone 6s 2485-et szerzett a többmagos tesztelésen, míg ugyanaz a teszt egy új akkumulátorral 4412-es értéket ért el, mely egy elég figyelemre méltó különbség.

Zac is megtapasztalta, hogy milyen egy lassú iPhone 6 Plus teljesítménye. Elmondta, hogy a kiszolgálás lassúsága minden bizonnyal észrevehető, de a váratlan leállások sem tesznek jót a felhasználói élménynek.

Mit gondolsz erről a videóról? Írd meg nekünk a hozzászólásokban!