Vidéki vs. budapesti iPhone szervizek – Merre induljak?

Vidéki vs. budapesti iPhone szervizek – Merre induljak?

Szerencsésnek mondhatom magam, mivel a fővárosban lakva egészen sok lehetőség áll előttem még a telefonom javítására is. Erre akkor döbbentem rá igazán, amikor egy barátnőm összetörte a sajátját és hetekig nem tudtunk normálisan kommunikálni, mert még mindig egy szervizben pihent az iPhone-ja. Jól sejted, ő nem a fővárosban lakik – és így pattant ki a cikk ötlete.

Nagyjából egy hónapot töltött ez a bizonyos iPhone szakember kezei között, de érthető módon a barátnőm éveknek élte meg. A frappáns terv persze az lett volna, hogy a lehető legközelebbi helyen történjen meg a javítás – leginkább időt, de akár némi pénzt is spórolva. A történetből egyértelműen látszik, hogy ez nem jött össze és bölcsebb döntés lett volna egy budapesti iPhone szervizt választani

……de vajon miért van ez?

Van néhány egészen logikus és pár apróbb dolog, amiért sokkal kifizetődőbb fővárosi helyen keresni megoldást a telefonos problémákra.

iphone_kijelzo_csere

  • Ha egy kisebb városban, vagy falun laksz, nagy eséllyel akkor is utaznod kell jó néhány kilométert egy javítás miatt. Így nagyjából ugyanott tartasz, mintha a fővárosba mennél ezért.
  • Az iPhone-ok javítása nem feltétlenül igényel több tíz éves szakmai tapasztalatot, de egy olyan helyen, ahol heti 1-2 javítás fordul meg, még egy jól képzett szerviz technikus is kieshet a ritmusból. Olyan ez, mint a biciklizés – nem felejted el, de az újrakezdés döcögős lehet.
  • Előfordulhat, hogy a kiszemelt iPhone szervizben komoly forgalom van és tökéletes telefont kapsz vissza – de a kisebb létszámú munkaerő miatt ez jóval lassabban történik meg.
  • Nem véletlenül drágábbak vidéken az élelmiszerek sem; az eladók nem tudnak akkora mennyiségben rendelni, hogy nagyobb árkedvezményt kapjanak a beszállítóktól. A telefonok javításához alkatrészeket kell hasonlóképp rendelni, így nem véletlenül láthatsz a vártnál nagyobb végösszeget a szervizelés végén.

iphone_javitas_eszkozok

Ha mégis meglepően olcsón megúszod a javítást, érdemes gyanakodnod az alkatrészek nem épp megfelelő minőségére – erről egy korábbi cikkünkben is írtunk, amit ide kattintva el is tudsz olvasni

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

iPhone szerviz
Megosztás: