One M7 kijelző csere 29.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A telefonok egyik legérzékenyebb alkatrésze a kijelzőjük. Mivel funkciójából eredően, nem készülhetnek túlságosan masszív, tömör anyagból, ráadásul talán ez az alkatrész érintkezik legtöbbet a külvilággal, így a meghibásodása is sokkal gyakoribb, mint egyéb alkatrészeknek. Szervizünkben minőségi munkával vállaljuk cseréjét.

A cserélendő One M7 kijelző

A HTC az androidos világban kiemelkedő telefongyártónak számít, a One széria pedig méltán érdemelte ki a nagy népszerűséget. Komoly specifikációi mellett a megbízhatósága és gyorsasága, ami kiemeli a mezőnyből.

Képernyőjének mérete 4,7 hüvelyk, ami megfelel a mai sztenderd elfogadott méreteknek. Felbontása full HD, színárnyalatait 16 millióig rúgnak. Technikai tudására nem lehet panasz, de sajnos – ahogy az összes gyártó készülékének -, a HTC One M7 kijelzőjének is nagy akadályt jelent a mindennapi kihívások túlélése.

Elég egy kulcscsomó a zsebben, ami mellé a telefont becsúsztatod, és azonnal megjelennek rajta a hajszálvékony karcolódások. Egy erősebb mozdulat az asztal sarkához, és már törések is előfordulhatnak. A kisebb karcokat, és töréseket kivédheted egy kijelzővédő üvegfóliával, azonban a nagyobb, komolyabb sérüléseket nem.

Fontos kiemelnünk, hogy mivel a gyártás során összeépítette a HTC a kijelző LCD-t és a touch-ot, így minden esetben mind a két alkatrészt cserélnünk kell. Azaz előfordulhat, hogy a csak megreped a képernyő, de tökéletesen működik, mégsem tudjuk szétválasztani őket.

A One M7 kijelző csere menete

Mivel a One M7 hátlapjára építették a belső alkatrészeket, így a képernyő cseréje szerencsésebb. Otthon azonban ennek ellenére sem ajánljuk, hiszen egy erősebb, rosszabb mozdulat is komolyabb kárt tehet a készülék egyéb alkatrészeiben.

A munkafolyamat első lépése, hogy üzemen kívül helyezzük a telefont. Majd eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát. Ezután lefektetjük egy asztalra és vékony tárggyal, például egy pengetővel, a képernyő alá ékelünk. Végighúzzuk a készülék mindkét oldalán, hogy mindenhol elengedjen. Ezután elemeljük a hibás képernyőt.

Az új, tökéletes állapotút a csatlakoztatjuk az alaplaphoz, és miután a szalagkábelt elrendeztük, visszapattintjuk a középkeretre. Természetesen a munkafolyamat végén leteszteljük a készüléket, hogy megbizonyosodjunk róla, sikerrel zárult-e.

Pro tipp

  • A képernyőt leginkább a védőfólia óvja a külső tényezők ellen, de egy magabiztos védőtokkal is a segítségére lehetsz. 
  • Szerviznehézségi szint: 7/10